Click Here! Pool Spa billigt Mer info! Pooler av hög kvalité, korta leveranstider! Kvalitet! Prisvärda pooler!
Öppnar din e-postklient
Poolsidan Hässleholm
 

Författare Ämne: Fam Olssons pool, Skåne  (läst 19249 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad aseejj

Fam Olssons pool, Skåne
« skrivet: augusti 25, 2012, 19:34:26:26 »
Efter att ha ställt enstaka frågor här på forumet så har det blivit dax. Denna regniga förmiddag bestämde vi att det blir pool och att den skall stå klar till nästa sommar. Pooltak och andra lyxprodukter avvaktar vi med tills vi ser om det blir råd till det.

För 3-4 år sedan byggde vi en uteplats som var stooor (med våra mått mätt), ca 70 kvm sibirisk lärk blev det och året efter kom ett tak på så att vi kunde anpassa oss till de alltmer regniga somrarna dock inga väggar. Vi har haft en ovanmarks pool med 70 cm baddjup och 4m i diameter, det halvtaskiga pappersfiltert har gjort underhållet till ett helv*te, semester utomlands 2 veckor innebar 2 veckor efter det att få rätt på vattnet igen.

Nu har vi bestämt oss för att ha en riktig pool. Vi har kollat fram och tillbaka och bestämt oss för en 8x4 pool med rejäl trapp (extern). Vi kommer att göra den i antingen murblock eller thermoblock. Vilket det blir kommer offerterna som vi väntar på att avgöra.

Tänkte infoga en snygg 3D-plan på poolen men Sketchup ville hänga sig precis när vi var klara (utan att ha sparat såklart). Dock så kommer trappan att vara 4 meter av en långsidan och addera ytterligare 2 meter till bredden på poolen. Linern kommer att svetsas på plats, skulle helst ha en 3 mm liner men dnpool verkar ha en 1,5 mm duk som de lämnar längre garanti på och i så fall blir det den. Har läst i en del trådar om ett par 'gubbar' i Sjöbo som svetsar liners så tids nog blir det kanske dem vi väljer (gillar att stötta lokala företagare  O0).

Hoppas att skopan sätts i marken om en vecka eller två. Plattan kommer att gjutas med möjlighet till kontreforer om det nu blir leca (hoppas dock ha bestämt oss för antingen leca eller thermo tills dess. Marken här är enbart sand så jag tror inte att det blir något problem att gräva. Svågern jobbar på ett uthyrningsföretag, så helgen som det sker blir det en 3,5 tons grävare och en liten dumper som vi kan förflytta massorna med. Vår tomt är ca 2000 kvm och ligger i en liten lutning och massorna är tänkta att skapa etager på tomten, vi har redan börjat då vi la om filterbädden förra året.

Skall gör en ny ritning i Sketchup och förhoppningsvis kunna bifoga den vid nästa tillfälle jag skriver. OCH, vi har ingen aning om vad vi skall ha för cirkulation, uppvärmning, rening osv så förslag tas tacksamt emot. Budgeten ligger på ca 200k så jag tror att pooltaket får vänta?

Återkommer,

Jonas

Utloggad Erik N

 • IT-Tekniker
 • Dignitär
 • ******
 • Stad/land: Stockholm/Tumba
 • Antal inlägg: 2387
 • Total likes: 113
 • Kön: Man
  • Visa profil
SV: Fam Olssons pool, Skåne
« Svar #1 skrivet: augusti 25, 2012, 21:20:53:53 »
Tycker att det låter bra. Vi hamnade på ca 200 + tak i kostnader. Men då har vi i stort sett gjort allt själva, utom liner. Men vi har två lampor (kostar en slant) och har värmepump. Det är inte thermoblocken eller leca som är den stora posten, utan allt annat runt omkring. Du kommer att se vad jag menar när du ser offerterna när varje post är specad var för sig.

Iom att du ska platssvetsad liner så tycker jag att du ska mura trappen också, inte en glasfibertrapp. Har sett någon riktig snygg med rundade typ thermoblock fast av annat fabrikat. Så skulle jag velat göra om jag hade haft utrymme för det. Hittar tyvärr inte den tråden nu. Jag har för mig att han även svetsade/limmade linern själv också.
----------
Edit:
Hittade tråden, den här trappan gillar jag starkt!
http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=3168.30
« Senast ändrad: augusti 25, 2012, 23:59:03:03 av Erik N »
/Erik
Thermopool 8x4, badmått 3,50x7,55x1,55 - 38,3 m³.
Vattendjup 1,45 till toppen på skimmer.  Värmep. G&J GJPACW1V-20 9,2 kW
Pump Astral Victoria 3-fas 0,6 kw 11 m³/h - Filter Astral Cantabric 500 med 100 kg sand - Klorautomat
2 st Pahlen LED-belysning - LQ Klassik B (www.bumerang.cz) pooltak från Living Quality
Min byggtråd från 2010 - 2012
It's nice to be important, but more important to be nice

Utloggad Fia

SV: Fam Olssons pool, Skåne
« Svar #2 skrivet: augusti 25, 2012, 21:55:11:11 »
Spännande! O0
Det finns en pool för alla trädgårdar och plånböcker, det gäller bara att hitta rätt.

Utloggad MathiasS

SV: Fam Olssons pool, Skåne
« Svar #3 skrivet: augusti 26, 2012, 09:40:24:24 »
...tänkte på detta trapporna... Du pratade i min byggtråd om 8x4 och trappa på långsidan 2x4. Det kan vara värt att komma ihåg att de vanliga pooltaken inte blir så breda. Tror inte det finns några tak du bygger själv i sådana dimensioner och de andra alternativen blir dyyyyra. Det är klokt att anpassa formen på poolen till pooltakets budget.
7x4x1,5 Thermopool + 3m Roman trappa från Poolstore.
Pooltak: Deli B+ från Poltaksspecialisten
Värmepump: G&J GJPACW1V-20 9,2 kW
Astral Cantabric 600 sandfilter
Övrig utrustning från Pahlen:
Pahlen Minimaster för dosering av Klor och PH
UV-rening med Pahlen Auto UV-75
Pahlen bronspump P01 trefas ,55kW.
Pahlen rf inlopp, belysning och breddavlopp
Byggtråd: http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=7416.0

Utloggad aseejj

SV: Fam Olssons pool, Skåne
« Svar #4 skrivet: augusti 26, 2012, 10:11:34:34 »
Erik: Läste igenom din tråd. Vackert byggt och fick även en fråga besvarad om att kombinera leca och thermo-block. En 'mindre' kul sak var att dottern fick syn på filmen med lamporna, så nu är det bokat att det blir sådana (kostar en del kan jag tro). Dags att höja krediten på Mastercardet  :-\

Mattias: Funderade också på det här med pooltak men frågan är om det inte blir ett täcke typ royaltec eller liknande för inom familjen är vi överens om att vi vill ha en stor trappa och för att det skall passa in på tomten så måste den vara på en långsida. Allra helst vill vi ha ett täcke som även är godkänt som vintertäckning, inte sugen på att ha de gigantiska plåtarna som måste förvaras på sommaren. Frun har även en idé om att vi skall bygga en vinterträdgård...över poolen <help>

Har surfat en del nu på morgonen och kom in på en tysk pool återförsäljare som rekommenderades av någon här på forumet. En möjlighet är att köpa thermoblock där till själva skalet på poolen och sedan göra trapp och sittplatser i leca. Bor i Skåne och kan nog hämta allt med en liten lastbil och släp till en rimlig peng. Så mycket betydde det att stötta lokala företagare  >ohno>

Ett bekymmer vi har är att den lärk som vi la för ett par år sedan skjuter upp stickor som tusan, så sannolikt kommer vi att dra upp all lärk och använda vanligt tryckt trall på befintlig yta samt ytorna kring poolen. Såg att någon behandlat med en brun lasyr/olja och det var snyyyggt!

Skall bli skönt att börja gräva eftersom det sätter lite press på oss att bestämma hur allt skall bli.

Jonas

Utloggad TommyC

SV: Fam Olssons pool, Skåne
« Svar #5 skrivet: augusti 26, 2012, 10:43:40:40 »
Idén om vinterträdgård låter jättebra tycker jag.  O0

Vi har haft det skjutbara pooltaket i nästan två säsonger nu. Med det jag vet nu skulle jag bygga ett fast tak med möjlighet att öppna en dörr eller taklucka mot solen. Den här sommaren har vi skjutit ifrån taket en gång. Efter en kvart gick solen i moln och taket stängdes igen. Under taket är det alltid varmare än utanför. Om det inte är > 25 grader och soligt så badar vi hellre under taket än släpper ut den goa värmen.

Pooltakets räls samlar mycket skit. Vi har två stora björkar på granntomten. Tätningen mellan takets sektioner mot rälsen håller inte tätt mot björkfrön och annat mindre skräp. Med ett fast tak får man inte sådana problem. Det går säkert att bygga ett fast tak billigare än ett skjutbart pooltak.

Att ha täcke istället för tak gör nog att man missar alla badtillfällen när det är dåligt väder. Den här sommaren har vi ofta badat när det regnat. Vi badar ofta på kvällarna när det är mörkt och kallt ute. Utan tak hade det inte blivit många bad. Nu har vi badat alla dagar när vi varit hemma.
Platsbyggd plastpool 31 kubikmeter med inbyggd trappa och botten i tre olika nivåer. 720 W cirkulationspump. G&J 9,2 kW värmepump ställd på 31 grader. Lågt pooltak Atlanta med skjutlucka och uppfällbar gavel. Klorerar med veckoklorpuckar.

Utloggad MathiasS

SV: Fam Olssons pool, Skåne
« Svar #6 skrivet: augusti 26, 2012, 11:18:25:25 »
...mastercard kommer också gilla tankarna om en vinterträdgård...:)
7x4x1,5 Thermopool + 3m Roman trappa från Poolstore.
Pooltak: Deli B+ från Poltaksspecialisten
Värmepump: G&J GJPACW1V-20 9,2 kW
Astral Cantabric 600 sandfilter
Övrig utrustning från Pahlen:
Pahlen Minimaster för dosering av Klor och PH
UV-rening med Pahlen Auto UV-75
Pahlen bronspump P01 trefas ,55kW.
Pahlen rf inlopp, belysning och breddavlopp
Byggtråd: http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=7416.0

Utloggad aseejj

SV: Fam Olssons pool, Skåne
« Svar #7 skrivet: augusti 26, 2012, 11:52:34:34 »
...mastercard kommer också gilla tankarna om en vinterträdgård...:)

Jepp, får nog fixas i steg över ett par år i så fall, så kortet hinner svalna mellan varven.

Tommy: Tack för din input. Intressant att ni oftast väljer att ha taket på...det tål att tänkas på för vår del, som tur är ligger det många liter svett ifrån var vi är idag.

Jonas

Utloggad Erik N

 • IT-Tekniker
 • Dignitär
 • ******
 • Stad/land: Stockholm/Tumba
 • Antal inlägg: 2387
 • Total likes: 113
 • Kön: Man
  • Visa profil
SV: Fam Olssons pool, Skåne
« Svar #8 skrivet: augusti 26, 2012, 19:23:06:06 »
Kan hålla med till viss del. I år har det nog blivit mer badande under tak än utan, men de (få) gånger det har varit varmt och solen skinit har taket åkt av direkt. Sedan har det kanske varit av hela dagen, för att stänga på kvällen och ibland har det blivit ett kvällsdopp också under tak.
Men jag skulle aldrig vilja ha fast tak.

Men jag har sett en variant som jag skulle kunna tänka mig om jag hade tomt där det passar. Där hade de byggt väggar och sedan placerat taket på väggarna. Väggarna var olika höga så att man nådde på ena sidan att dra av taket vid vackert väder. Ska se om jag hittar den tråden, tråden med de svängda blocken hittade jag och la in i mitt tidigare inlägg.
/Erik
Thermopool 8x4, badmått 3,50x7,55x1,55 - 38,3 m³.
Vattendjup 1,45 till toppen på skimmer.  Värmep. G&J GJPACW1V-20 9,2 kW
Pump Astral Victoria 3-fas 0,6 kw 11 m³/h - Filter Astral Cantabric 500 med 100 kg sand - Klorautomat
2 st Pahlen LED-belysning - LQ Klassik B (www.bumerang.cz) pooltak från Living Quality
Min byggtråd från 2010 - 2012
It's nice to be important, but more important to be nice

Utloggad aseejj

SV: Fam Olssons pool, Skåne
« Svar #9 skrivet: augusti 26, 2012, 19:53:21:21 »
Ska se om jag hittar den tråden, tråden med de svängda blocken hittade jag och la in i mitt tidigare inlägg.

Den trappan är riktigt tjusig! Våra tankar går mot en rektangulär trappa där vi har har sittplatser vid sidorna, ca 40 cm under vattenytan, tror att det är lagom sittdjup?

Bokat grävare (3,5 ton) med 3 olika skopor och en liten dumpers om 2 veckor, tror att det skall kunna grävas på en helg? Fredagen får gå åt att lära sig gräva men hur svårt kan det vara?  >rulla< Tyvärr jobbar hustrun kommande helg så därför fick det vänta (tänkte att hon får vara dumpers-förare). Funderar även på om det räcker att göra hålet ungefär 80 cm större än plattan? eller vad förordas?

En annan fråga, har sett att många här är väldigt duktiga på hållfasthet, marktryck osv. En kortsida av poolen kommer att ligga ca 50 cm över markytan, kommer det att behövas en kontrefort där? (svänger sig med ord som jag fick kolla upp på wikipedia  ;)) Tänker mest om vi kommer att välja leca men kanske även thermoblocken kommer att behöva det?

Vill passa på att tillägga att jag är mycket tacksam för att få ta del av er kunskap och era erfarenheter när det gäller poolbygge och allt som hör till.

Jonas

Svenska kvalitetspooler som h�ller vad de lovar! 50 år av innovation och norrländsk kvalitet!
 


Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på SPA med kvalitet.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Click Here! Pool Spa billigt Mer info! Pooler av hög kvalité, korta leveranstider! Kvalitet! Prisvärda pooler!
Öppnar din e-postklient
Poolsidan Hässleholm

Use CS Theme