Click Here! Pool Spa billigt Mer info! Pooler av hög kvalité, korta leveranstider! Kvalitet! PrisvÀrda pooler!
Öppnar din e-postklient
Poolsidan HĂ€ssleholm

Författare Ämne: Thermopool 4*10 med trappa i thermoblock eller vad det nu blir ...  (lĂ€st 7345 gĂ„nger)

0 medlemmar och 1 gÀst tittar pÄ detta Àmne.

Utloggad IngvarC

Hej alla poolers!

Nu nĂ€r planerna pĂ„ pool tar mer och mer konkreta former kĂ€nns det naturligt att gĂ„ frĂ„n en hangaround till att starta en egen byggtrĂ„d. Verkar som vi alla ska den vĂ€gen vandra. ☺

Tankarna kring poolkonstruktion har varit omfattande och jag tror att vi gĂ„tt igenom och förkastat alla konstruktioner utom Thermopool. Intressant att tankarna började i en classic folkpool med total entreprenad och nu landat i att jag ska vara med och gjuta betong för första gĂ„ngen i mitt liv. Det visade sig att min frus bror har lite erfarenhet av att gjuta och var sugen pĂ„ att hjĂ€lpa till sĂ„ dĂ„ vĂ„gade jag mig pĂ„ en Thermopool efter att ha lĂ€st runt i alla andra byggtrĂ„dar i detta forum. 

Det vi nu har planerat för Ă€r en 4*10 meters pool med en egen designad trapp + lagun i thermoblock. Har kommit i kontakt med en som kan lĂ€gga platssvetsad liner för mindre dyrt pris. Jag har bifogat en bild med en layout som vi tror pĂ„ (just nu ☺) och vill gĂ€rna fĂ„ er feedback pĂ„ den. Tanken Ă€r att ha en lagun del 60 cm under poolkanten (50 cm baddjup) som Ă€r 1,2 meter djup och strĂ€cker sig lĂ€ngs ena kortsidan alltsĂ„ 4 meter bred. FrĂ„n ena hörnet gĂ„r sedan en trapp som Ă€r rak lĂ€ngs lĂ„ngsidan med fyra steg vardera med 30 cm höjd och 1 meter breda trappsteg. Erfarenheterna och kunskaperna kring poolbygge i detta forum Ă€r imponerande och tas tacksam emot. De runda cirklarna i trapp och lagun vyn rakt framifrĂ„n ska symbolisera inloppen. Ber om ursĂ€kt om bilderna Ă€r otydliga men Ă€r man powerpoint tekniker sĂ„ Ă€r man...

Alla tankar och tips tas tacksamt emot. 
« Senast Ă€ndrad: september 18, 2013, 17:15:18:18 av IngvarC »

Utloggad MTQ

 • Expert
 • *****
 • Stad/land: Norra Halland
 • Antal inlĂ€gg: 153
 • Total likes: 4
 • Kön: Man
 • Poolprojektet har startat sept 2014!
  • Visa profil
SV: Thermopool 4*10 med trappa i thermoblock
« Svar #1 skrivet: september 04, 2013, 20:36:34:34 »
Hej och vÀlkommen till forumet!

LÀste ditt inlÀgg och ser att du har liknande tankar kring det hÀr med en lagun/barndel som jag haft sjÀlv. Tycker det ser mycket lovande ut och ser fram emot fortsÀttningen.

Ett par idéer och kommentarer kan jag bidraga med.
1. Om du som jag gillar att simma sĂ„ Ă€r 10 meter en bra distans. ÖvervĂ€g att modifiera din layout sĂ„ att du kan utnyttja hela lĂ€ngden för detta Ă€ndamĂ„l. Behöver inte vara hela bredden utan rĂ€cker en meter sĂ„ du kan vĂ€nda pĂ„ ett bra sĂ€tt.

2. Barn i lagundelen. Jag funderade en del pÄ detta och kom till slutsatsen att jag skulle vilja ha en glasskiva eller motsv. som förhindrar nÄgon att kliva ut frÄn avsatsen dÀr lagunen slutar. PÄ sÄ sÀtt skulle man kunna begrÀnsa leken till lagunen och inte vara lika orolig att de skall hitta pÄ nÄgot nÀr jag snabbt hÀlsar pÄ grannen. Det krÀvs ju sÄ lite tid innan de Àr pÄ ett annat stÀlle rÀtt som det Àr.

3. GT-hylla Àr ett begrepp som jag lÀrde mig i detta forum och som du sÀkert stött pÄ. För den oinvigde sÄ Àr detta den plats i poolen dÀr en vuxen eller barn kan sitta och ta det lugnt med en dryck denne föredrar. Kan vara en GT, saft eller som för min del nÀr poolen blir verklighet, en single malt, av bÀttre sort. NÄgot att fundera pÄ kanske. SlÀng in nÄgra jets som gÄr att slÄ av o pÄ sÄ har du ett gött litet spa pÄ samma gÄng.

4. Mitt bĂ€sta rĂ„d Ă€r att inte göra som jag, dvs försökte fĂ„ med alla de samlade bĂ€sta lösningar som finns i detta eminenta forum och försöka ta alla dessa till nĂ€sta nivĂ„. Det har i mitt fall förskjutit poolen minst ett Ă„r framĂ„t till  :D. Vad jag försöker sĂ€ga Ă€r vĂ€l att sikta pĂ„ att hyfsat snart komma till den punkt dĂ„ det Ă€r dags att avgrĂ€nsa sig o bestĂ€lla betongen!

Lycka till!  Som sagt, Ă€r mycket förvĂ€ntansfull pĂ„ fortsĂ€ttningen...och du vet, nĂ€r det Ă€r dags... Bilder Ă„t folket!

//MTQ
Poolprojektet startat Sept 2014.

Planerat sÄ hÀr lÄngt:
- Betongpool med skalblock. Djupdel/lÄgdel
- VĂ€rmning med luft/vatten-VP+ ved via VVX
- Motströmsaggregat för simmtrÀning
- Pooltak
- Pahlén Minimaster autodos av klor
ByggtrÄd: http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=10433.0;all

Utloggad Nutta

SV: Thermopool 4*10 med trappa i thermoblock
« Svar #2 skrivet: september 04, 2013, 22:12:30:30 »
Ser spÀnnande ut, funderar pÄ en liknande pool alternativt med fÀrdiga block pÄ 1,5 m x 1 m frÄn http://www.tjallden.se/sv/sidor/134/64/byggsystem-pool.aspx
Vem har du hittat som Àr bra pÄ platssvetsad liner, vad berÀknar du att linern kostar?

/Nutta

Utloggad IngvarC

SV: Thermopool 4*10 med trappa i thermoblock
« Svar #3 skrivet: september 04, 2013, 23:51:20:20 »
He he kan identifiera mig med din punkt fyra MTQ  O0
Jag har varit i den fasen hela sommaren. I kvĂ€ll fick jag tag pĂ„ killen som kommer grĂ€va gropen och nu blir byggstart inom 2,5 vecka. Eftersom han hade en lucka dĂ„ var det bara att boka in. Vips stĂ„r jag dĂ€r med lite press pĂ„ mig att bestĂ€lla poolpaket.  :D

Tanken med lagundel Ă€r att vi ska kunna sitta och ta det lugnt dĂ€r ocksĂ„. Inte helt otĂ€nkbart att det dĂ„ kan finnas nĂ„got drickbart i handen. O0 FrĂ„gan Ă€r om 0,5 m baddjup Ă€r för mycket (eller för litet) pĂ„ den delen? Blocken Ă€r i lagom höjd utan att behöva sĂ„gas för den höjden. Det var anledningen till att vi landande pĂ„ den höjden. Barnen vĂ€xer sĂ„ det knakar och jag utgĂ„r ifrĂ„n att de lĂ€r sig simma snabbt. Undertiden kommer de att ha en uppblĂ„sbar flytvĂ€st sĂ„ att de Ă€ven kan nyttja de djupare delarna av poolen. 

@Nutta jag fick tag pÄ Tage i Sjöbo som flera har anvÀnt hÀr pÄ forumet och mÄnga verkar nöjda med hans arbete. Vi har inte kommit överens om nÄgot pris Ànnu. Intressant det dÀr med TjÀlldens lösning. Lite skeptisk till den lilla ÄtgÄngen av betong till plattan och enbart murbruk i skarvarna. NÄgon som byggt pool enligt deras koncept hÀr pÄ forumet? Har inte hunnit söka efter det.

   
« Senast Ă€ndrad: september 05, 2013, 06:06:28:28 av IngvarC »

Utloggad awasen

 • DignitĂ€r
 • ******
 • Stad/land: Ekerö, Stockholm
 • Antal inlĂ€gg: 980
 • Total likes: 4
 • Kön: Man
 • Bara resten kvar nu dĂ„...
  • Visa profil
SV: Thermopool 4*10 med trappa i thermoblock
« Svar #4 skrivet: september 05, 2013, 07:02:12:12 »
Ser ut som ett spĂ€nnande projekt!  :)


En kommentar till lagundelen (eller GT-hyllan) bara; vi har en i vÄr pool och den Àr suverÀn. Ofta vill barnen simma lÀngre och framförallt nu nÀr det Àr kallare i luften Àr det trevligare för oss vuxna att sitta i vattnet (29 grader) i lagundelen Àn utanför poolen. Vi har bara en lagun och ingen trappa och det fungerar bra sÄ fundera om du verkligen behöver trappa hela vÀgen ner till botten. Det Àr dock bra att ha ett par steg ner i lagunen. VÄr lagun Àr ca. 50 cm djup. Det jag skulle vilja ha Àr "ryggstöd", alltsÄ en del av vÀggen som lutar sÄ man bekvÀmt kan sitta mot vÀggen.


Jag har ocksÄ lÀst nÄgra inlÀgg om att "skydda" lagunen med en glasskiva sÄ smÄ barn inte kommer ut i djupa delen. Det Àr idioti om du frÄgar mig, smÄ barn ska ALLTID övervakas och ALDRIG lÀmnas mer Àn pÄ armlÀngds avstÄnd nÀr de Àr i poolen!
Sen Àr smÄ barn vÀldigt, vÀldigt smarta, om de rÄkar tippa över kanten en gÄng och tycker det var obehagligt sÄ gör de det inte igen.


Salt klorinator rekommenderar jag varmt. Inte bara blir underhÄllet sÄ mycket enklare men klormÀngden blir mindre och sÄ Àr saltvattnet sÄ mycket trevligare att simma i för ögon och nÀsa (dock inte för munnen). Automatisk pÄfyllning Àr ocksÄ vÀldigt bekvÀmt. Jag har en vanlig toa-flottör i en plastbytta som fyller upp poolen automatiskt efter plask och avdunstning.


Mvh,
Anders
AQVIS Kidney 20, Dallas Excellence pooltak, bergvÀrme med Pahlens HiTemp 75kw, saltklorinator

Utloggad IngvarC

SV: Thermopool 4*10 med trappa i thermoblock
« Svar #5 skrivet: september 07, 2013, 22:55:55:55 »
Hej igen

Senaste dagarna har jag funderat lite pÄ drÀnering runt poolen och kommit framtill att det kommer behövas en drÀnkbarpump som pumpar undan vattnet. Har i samband med detta fördjupat mig lite i hur det ordinarie regnvattnet drÀneras bort frÄn huset. Inte helt lÀtt att förstÄ sig pÄ vad som hÀnder nÀr vattnet lÀmnar tomtgrÀnsen och gÄr ned i en brunn utan att jag ser vart det tar vÀgen sedan. Min tanke frÄn början var att vattnet frÄn poolens drÀnering skulle pumpas in i ordinarie drÀneringsröret frÄn huset ut mot just den brunnen. Nu ser jag framför mig ett framtida skrÀckscenario hur vattnet fastnar i brunnen och rinner tillbaka ned i poolen bÄde frÄn brunnen och huset. Finns det nÄgra andra smarta lösningar pÄ att göra av med vattnet frÄn poolens drÀnering? Hur har ni andra gjort och tÀnkt kring drÀneringen?

En annan fundering som jag har just nu Ă€r mellan thermoblock och isolerblock anpassade till poolbyggande likande styroform frĂ„n poolspecialisterna och styropor frĂ„n poolkungen. Det jag vet nu Ă€r att thermoblocken Ă€r billigare, mjukare, byggda för hus, principen för byggnationen Ă€r densamma som för de övriga, extra skivor behövs för att undvika mĂ€rken i poolvĂ€ggarna. Hur har ni andra resonerat kring detta. Mitt intryck Ă€r att ni som byggt med thermoblock Ă€r nöjda med det. Vilket i och för sig inte Ă€r sĂ„ konstigt, men skulle ni vĂ€lja dessa igen? Om det inte vore för priset skulle jag idag inte tvecka pĂ„ att vĂ€lja blocken i styroform med en högre hĂ„rdhet. TĂ€nker jag fel? Nackdelen Ă€r att det inte finns sĂ„ stora kampanjer för dessa block jĂ€mfört med för thermopooler. Vilket gör att budgeten kan rymma t ex en jetswim.  <dontkn>

@awasen har hört att mÄnga har bra erfarenheter av saltklorinator. Har sjÀlv badat i pooler som har det och gillar det. Just nu tÀnker jag dock som sÄ att i och med att jag ska gjuta fast brÀddavlopp, lampor med mera sÄ vill jag helst göra det i rostfritt vilket inte Àr komparibelt med satklorinator om jag förstÄtt det rÀtt. SÄ dÀrför gÄr saltklorinator bort. IstÀllet vill jag satsa pÄ en minimaster med automatisk dosering av ph och klor. Eventuellt kan jag ocksÄ lÀgga till uv rening om jag vill sÀnka klornivÄerna ytterliggare. Intressant det dÀr med toaflottören och pÄfyllning av vatten. Finns det bilder som beskriver den lösningen mer i detalj?

Utloggad MathiasS

 • DignitĂ€r
 • ******
 • Stad/land: Stockholm
 • Antal inlĂ€gg: 3997
 • Total likes: 155
 • Kön: Man
  • Visa profil
SV: Thermopool 4*10 med trappa i thermoblock
« Svar #6 skrivet: september 08, 2013, 01:24:33:33 »
Ingvar, isolerblocken anpassade för poolbyggen, vad Ă€r det för nĂ„got? Är det inte bara sĂ„ att det finns dorocell-liknande block frĂ„n flera leverantörer och vissa av dessa Ă€r gjorda i en hĂ„rdare friggo?
7x4x1,5 Thermopool + 3m Roman trappa frÄn Poolstore.
Pooltak: Deli B+ frÄn Poltaksspecialisten
VĂ€rmepump: G&J GJPACW1V-20 9,2 kW
Astral Cantabric 600 sandfilter
Övrig utrustning frĂ„n Pahlen:
Pahlen Minimaster för dosering av Klor och PH
UV-rening med Pahlen Auto UV-75
Pahlen bronspump P01 trefas ,55kW.
Pahlen rf inlopp, belysning och breddavlopp
ByggtrÄd: http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=7416.0

Utloggad IngvarC

SV: Thermopool 4*10 med trappa i thermoblock
« Svar #7 skrivet: september 08, 2013, 07:38:05:05 »
Precis hÄrdheten Àr den stora skillnaden. Genom att dessa block Àr hÄrdare undviks tumm och hÀlavtryck enligt de som sÀljer dessa block. Har sett att nÄgra i forumet har köpt block frÄn tyskland (isostone.de) men jag har inte hittat nÄgon som kan skicka till Sverige. Har ni som köpt dÀrifrÄn Äkt ned och hÀmtat blocken?

Till saken Àr den att jag inte badat i en pool med thermoblock sÄ att jag sjÀlv kan bedömma risken för hÀl och tummavtryck. Det kanske Àr en ickefrÄga trots allt. <dontkn>

Utloggad MathiasS

 • DignitĂ€r
 • ******
 • Stad/land: Stockholm
 • Antal inlĂ€gg: 3997
 • Total likes: 155
 • Kön: Man
  • Visa profil
SV: Thermopool 4*10 med trappa i thermoblock
« Svar #8 skrivet: september 08, 2013, 08:09:01:01 »
Jag TROR att det Àr en ickefrÄga men har ju bara kört ett Är sÄ sÀker tÀnker jag inte vara.

Pvc skivorna, dom skulle man ju sÀtta upp oavsett hÄrdhet pÄ blocken för att dölja ev ojÀmna skarvar etc. Jag hellimmade dessa och lÀr aldrig behöva fundera pÄ dom igen. Med vanliga block och pvcskivor blir det inga hÀlhÄl....

Skumgummimattan som ligger nÀrmast duken dÀremot, den Àr inte hellimmad vilketjag Ängrar. Har inte inte nÄgra veck i denna Ànnu men hÀr finns en teoretisk chans för problem.
7x4x1,5 Thermopool + 3m Roman trappa frÄn Poolstore.
Pooltak: Deli B+ frÄn Poltaksspecialisten
VĂ€rmepump: G&J GJPACW1V-20 9,2 kW
Astral Cantabric 600 sandfilter
Övrig utrustning frĂ„n Pahlen:
Pahlen Minimaster för dosering av Klor och PH
UV-rening med Pahlen Auto UV-75
Pahlen bronspump P01 trefas ,55kW.
Pahlen rf inlopp, belysning och breddavlopp
ByggtrÄd: http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=7416.0

Utloggad awasen

 • DignitĂ€r
 • ******
 • Stad/land: Ekerö, Stockholm
 • Antal inlĂ€gg: 980
 • Total likes: 4
 • Kön: Man
 • Bara resten kvar nu dĂ„...
  • Visa profil
SV: Thermopool 4*10 med trappa i thermoblock
« Svar #9 skrivet: september 08, 2013, 10:40:14:14 »

@awasen har hört att mÄnga har bra erfarenheter av saltklorinator. Har sjÀlv badat i pooler som har det och gillar det. Just nu tÀnker jag dock som sÄ att i och med att jag ska gjuta fast brÀddavlopp, lampor med mera sÄ vill jag helst göra det i rostfritt vilket inte Àr komparibelt med satklorinator om jag förstÄtt det rÀtt. SÄ dÀrför gÄr saltklorinator bort. IstÀllet vill jag satsa pÄ en minimaster med automatisk dosering av ph och klor. Eventuellt kan jag ocksÄ lÀgga till uv rening om jag vill sÀnka klornivÄerna ytterliggare. Intressant det dÀr med toaflottören och pÄfyllning av vatten. Finns det bilder som beskriver den lösningen mer i detalj?


LÀs mer hÀr: [size=78%]http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=8573.msg63887#msg63887[/size]
AQVIS Kidney 20, Dallas Excellence pooltak, bergvÀrme med Pahlens HiTemp 75kw, saltklorinator

Svenska kvalitetspooler som hÄller vad de lovar! 50 Är av innovation och norrlÀndsk kvalitet!
 

Pooler och SPA-bad med montering i toppkvalitet!
Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons frÄn Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service pÄ hög nivÄ!
Ring 070-6798263!
Full Inverter!
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Click Here! Pool Spa billigt Mer info! Pooler av hög kvalité, korta leveranstider! Kvalitet! PrisvÀrda pooler!
Öppnar din e-postklient
Poolsidan HĂ€ssleholm

Use CS Theme