Polarpumpen Pool Spa billigt Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Gullberg Jansson Prisvärda pooler!
 

Författare Ämne: Ny pool läcker, tips på lösning och reklamation  (läst 337 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad OnTrackPiraten

Ny pool läcker, tips på lösning och reklamation
« skrivet: augusti 11, 2020, 20:59:56:56 »
Hej!
Tråkigt nog blir det första inlägget ett inlägg gällande läckage och hur man ska gå tillväga för åtgärd och reklamation.

I tisdags blev vi efter mycket om och men äntligen klara med vår thermopool 4x8 m med hela trädäcket lagt och klart. Glädje försvann dock väldigt snabbt när vi märkte efter några dagar att den tappade för mycket vatten. (Läst alla trådar som finns är på forumet om läckage, dunstning och vad som försvinner på en dag). Som tur var har jag inte återfyllt runt om så jag lokaliserade att det måste vara nåt fel med inloppet. Rörgenomföringen är torr men det sipprar ut vatten från poolväggen, mellan gliporna  på thermoblocken. Till slut började inloppet puttra luft Då vattennivån sjunkit lite för mycket.. fyllde på vatten i poolen å då slutade luftpruttarna... efter några dagar så jag stängde av vattenpumpen och då slutade vattennivån sjunka och ganska snabbt slutade det sippra ut vatten från thermoblocken. Det är likadant runt båda inloppen, på varsin sida poolen alltså. Vad tror den samlade expertisen här är felet?

Jag hade hit entreprenören som gjort och ansvaret för pooljobbet och dom tror på någon packning i inloppet. Kan säkert vara så men fel på båda inloppen? Slarvigt monterat eller fel på prylarna?

Deras förslag på åtgärd är att tömma poolen och montera ner inloppen och titta vad som är fel. Kan man kräva att poolleverantören skickar nytt material till aktuell dag för detta arbetet? Även om man inte vet att det är fel på dem? Jag vill ju inte fylla på poolen med vatten efter så funkar inte deras lösning? Jag vill inte heller att den inte kan återfyllas med vatten för att nya inlopp ska väntas på att få leverade. Min tanke och förhoppning var att ha hit en tankbil som fyller poolen efter de grejat. Då vill jag inte ha nån halvmesyr åtgärd.

Jag förstår att det kan vara skillnad på vad man vill och vad som är rimligt  ::) men mitt önskemål är ju att båda parter dvs leverantören och entreprenören agerar som att det är deras ansvar tills dess att vi konstaterat vad som är fel? Är det rimligt?

Förutsättningen måste väl vara att varje part ansvarar och bekostar för sin del själva fram till orsaken är klarlagd? Då borde rimligtvis den part vars fel har orsakat ta alla kostnader? För egen del innebär det ju exempelvis att betala en tankbil som ska fylla upp halva poolen igen, kan väl inte vara meningen att jag ska stå för den kostnaden?

Nu blev det ett sjukt långt inlägg, ber om ursäkt, hoppas någon har några inspel att komma med, tack på förhand 

Marknadsledande inom Pooler.

Utloggad Plums

SV: Ny pool läcker, tips på lösning och reklamation
« Svar #1 skrivet: augusti 11, 2020, 21:36:21:21 »
..

Utloggad MathiasS

SV: Ny pool läcker, tips på lösning och reklamation
« Svar #2 skrivet: augusti 11, 2020, 23:18:50:50 »
Är det rätt uppfattat att du köpt en komplett pool ink installation? Isåfall föreslår jag att du bara vänder dig till den du har kontrakt med och låter dessa korrigera felet bäst de vill. Logistik med vatten etc är deras problem.

Det är säkert inget allvarligt fel, mest troligt är som dom sagt att man missat att lägga dit en packning i armaturen, man klämmer normalt linern mellan två packningar.
7x4x1,5 Thermopool + 3m Roman trappa från Poolstore.
Pooltak: Deli B+ från Lars Sjöland
Värmepump: G&J GJPACW1V-20 9,2 kW
Astral Cantabric 500 sandfilter
Övrig utrustning från Pahlen:
Pahlen Minimaster för dosering av Klor och PH
UV-rening med Pahlen Auto UV-75
Pahlen bronspump P01 trefas ,55kW.
Pahlen rf inlopp, belysning och breddavlopp
Byggtråd: http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=7416.0

Utloggad OnTrackPiraten

SV: Ny pool läcker, tips på lösning och reklamation
« Svar #3 skrivet: augusti 12, 2020, 00:14:42:42 »
Är det rätt uppfattat att du köpt en komplett pool ink installation? Isåfall föreslår jag att du bara vänder dig till den du har kontrakt med och låter dessa korrigera felet bäst de vill. Logistik med vatten etc är deras problem.

Det är säkert inget allvarligt fel, mest troligt är som dom sagt att man missat att lägga dit en packning i armaturen, man klämmer normalt linern mellan två packningar.

Tack för svaret! Jag var nog lite otydlig i min långa utläggning  :) jag har köpt poolen av en leverantör men entreprenören har jag anlitat vid sidan om, därav mina funderingar... är ju rädd för att vi tömmer poolen på vatten å dom säger ”leverantören får skicka reservdelar” så packar dom ihop och åker. Vill ju ha vad som kan krävas för att fixa det den dagen de kommer hit. Kanske jag som oroar mig för mycket..  ???

Utloggad 62ragtop

SV: Ny pool läcker, tips på lösning och reklamation
« Svar #4 skrivet: augusti 12, 2020, 10:19:58:58 »
Nu har du ju redan varit i kontakt med din entreprenad firma (de som installerat/byggt/satt poolen). Jag skulle också ha börjat där.

Därefter skulle jag ta kontakt med din pool ÅF och förklarat ditt problem, och att du använt dig av en firma för att installera, och vad som möjligen kan vara det tänkta problemet. OM det skulle behövas "reservdelar", nya packningar etc och höra vad de kan göra. Kan de skicka dessa asap? Ska du betala upfront?

Om du betalar säkerställa att du kan kräva din installatör på ersättning för dessa om de används. Nu kanske inte ett par packningar är några enorma pengar förvisso. OM de inte används kan du skicka tillbaka prylarna och få pengar i retur...?

Din pool-leverantör vet jag inte om du kan "kräva" så mycket av. Man får väl utgå från att de har sålt och levererat alla de komponenter som behövs för din pool. Skulle någon komponent saknas så borde din installatör ha påpekat detta vid installationen och då hade du kunnat gå tillbaka till din Pool ÅF med detta.

I min enkla värld så är det din entreprenad firma som ska ta ansvaret här. Antingen så har de missat något vid installationen, eller inte riktigt fått till det.

Hoppas att det löser sig!

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Energisparprodukter
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!

Notice: Undefined variable: indexbanners4 in /home/varmepumpsforum/public_html/poolforum.se/forum/Sources/PortalBlocks.php(3593) : eval()'d code on line 19

Notice: Undefined variable: indexbanners5 in /home/varmepumpsforum/public_html/poolforum.se/forum/Sources/PortalBlocks.php(3593) : eval()'d code on line 30

Notice: Undefined variable: indexbanners5 in /home/varmepumpsforum/public_html/poolforum.se/forum/Sources/PortalBlocks.php(3593) : eval()'d code on line 42
Pool Spa billigt Platssvetsad Liner Prisvärda pooler!