Click Here! Pool Spa billigt Mer info! Pooler av hög kvalité, korta leveranstider! Kvalitet! Prisvärda pooler!
Öppnar din e-postklient
Poolsidan Hässleholm
 

Författare Ämne: Djup, kommer man störa sig  (läst 1260 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Stinky

Djup, kommer man störa sig
« skrivet: juni 22, 2018, 13:43:52:52 »
Har kikat på de lite billigare ovanmarkpoolerna och de är typ 135cm djupa. Jag sol är 180cm lång, kommer jag att störa mig på att det är för grunt? Finns det 150cm djupa ovanmarkpooler?

Marknadsledande inom Pooler.

Utloggad Erica

SV: Djup, kommer man störa sig
« Svar #1 skrivet: juni 22, 2018, 22:53:34:34 »
När det gäller ovanmarkspooler så anges djup på lite olika sätt. Många anger djupet som avståndet från poolens överkant till botten, vilket ger ett högre mått än det verkliga vattendjupet, eftersom man måste ha en viss marginal mellan sargkant och vattennivå i alla ovanmarkspooler. Så när du jämför olika fabrikat så kontrollera VAD som de verkligen klarar för vattendjup - det andra måttet säger inte så mycket.

De djupaste poolerna av ovanmarkstyp brukar ha runt 120 cm vattendjup. Om du vill ha djupare så går det, men med mera arbete, att göra poolen djupare på olika sätt. Du kan gjuta en bottenplatta med en lite äggformig fördjupning och vinna ett par dm i mitten på poolen. Du kan naturligtvis också sänka mera och även närmare kanterna, men då lär du får beställa en specialliner för att klara detta.


Utloggad Rickard

 • Rickard Marklund
 • Administrator
 • Dignitär
 • *****
 • Stad/land: Piteå
 • Antal inlägg: 4338
 • Total likes: 185
 • Kön: Man
 • Grundare och ägare av forumet
  • Visa profil
  • Min andra diskussionssida!
SV: Djup, kommer man störa sig
« Svar #2 skrivet: juni 24, 2018, 07:52:23:23 »
De flesta ovanmarkspooler med 150 cm höga väggar (ca 135-137 cm baddjup) brukar man helst vilja ha nedgrävd till ca 1/3-del för att det skall bli stabilt nog.
Min erfarenhet är att man inte skall ha mycket djupare pool än just runt 135-140 cm vattendjup då rätt många (kanske främst kvinnor) annars inte bottnar, lite tråkigt för alla som är lite korta i rocken att behöva trampa vatten hela tiden de badar.
Skal man ha djupare än så så skulle jag i så fall föreslå en pool med djupdel.
Vi har en kompis som bara är 155 cm i strumplästen som får kämpa med djupet när vår pool är fylld maximalt (ca 138 cm vattendjup).
Hon bottnar, men det behövs inte att någon gör såååå stora vågor för att det skall bli kallsup för henne...
Driver webshopen www.energibutiken.se

Egen företagare: www.poolforum.se, www.varmepumpsforum.com, www.atvforum.se och www.energioffert.se
Pool från Svenska poolfabriken, 4 X 8 meter, Poolrening med Varitab Klortpuckar.
Värmer med en Nibe 1210-7 kW jordvärmepump + 14.4 m2 Texsun solfångare till ca 32°C.
ORT: Piteå
Vår byggtråd: https://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=7.0

Utloggad Stinky

SV: Djup, kommer man störa sig
« Svar #3 skrivet: juni 24, 2018, 23:30:22:22 »
Bra svar, jag har småbarn och de bottnar ju inte alls....

Utloggad Erica

SV: Djup, kommer man störa sig
« Svar #4 skrivet: juni 25, 2018, 01:24:27:27 »
Ja de som inte är vattenvana upplever väl det ofta som obehagligt om de inte kan stå någonstans i poolen. Med ovanmarkspooler blir detta knepigare eftersom de nästan alltid har ett vattendjup var man än står. Är det djupet då sådant att man får en kallsup för varje våg i poolen blir det inte så trevligt. Vi har ett par ganska korta kvinnor i bekantskapskretsen som detta precis stämmer in på, de vill rakt inte stå så att vattnet går nästan upp till munnen på dem. Nu har vår pool olika djup på olika delar så man kan komma runt problemet genom att välja rätt del för att ställa sig på, men ingen av dem klarar hela poolytan - jo möjligen om det är vid någon fest och de åkt i med högklackat och får 10 cm till... :)  Men skall man ha djupare pool och ha riktig nytta av det bör det vara rejält mycket djupare. När vi bodde i USA hade vi en pool med en djupdel, så djup (ca 250 cm) att det gick att ha trampolin och dyka utan att riskera att gå i botten. Det var en utmärkt lösning och vi hade först tänkt oss samma modell när vi planerade för vår nuvarande pool. Det skulle blivit en pool med djupdel, i trädgården, ca 12x6 m. Men så ändrade vi oss, klimatet skiljer massvis mellan här och där, och vi ville bygga inomhus i stället. Då var en så stor pool och ett så stort djup en ekonomisk omöjlighet, speciellt som vi hade behövt spränga massvis för att komma ned med den i golvet. Men trots förlusten av djupdelen har vi aldrig ångrat vårt val - att kunna bada året runt övervägde för vår del klart nöjet med en större och djupare pool. Kostnaden för den mindre poolen plus poolrummet blev av samma storleksordning som om vi byggt den större och utomhus.

Utloggad riumpendan

SV: Djup, kommer man störa sig
« Svar #5 skrivet: juli 23, 2018, 11:32:41:41 »
Jag är 180 cm lång och vattendjupet i vår pool är cirka 85 cm. Det är för grunt för att kunna simma för mig. Slår i knäna.
Inför 2019 ska jag köpa ny pool med cirka 100 cm vattendjup. Då borde det funka att simma i samt att dottern på 6 år bottnar.

Utloggad MathiasS

SV: Djup, kommer man störa sig
« Svar #6 skrivet: juli 23, 2018, 11:55:16:16 »
Det har sagts förut men behovet för barn att kunna bottna ska inte överdrivas. Vår yngsta bottnar fortfarande inte 6 år senare och det är verkligen inte ett problem. Hon lärde sig snabbt att simma som 3-4 åring, först under vattnet och sedan med näsan ovan vattnet. Har aldrig hört något barn klaga på att dom inte bottnar. När man leker är behovet av att bottna synnerligen begränsat, är min erfarenhet. Dock underlättare det med någon typ av trappa att starta simmandet från.

Om även de vuxna som har poolen är kortväxta och gillar att stå i poolen så skulle jag fundera en extra gång innan jag ökade på baddjupet men annars tycker jag det är toppen med extra vattendjup, trevligt när man dyker, trevligt när man simmar under vattnet.

7x4x1,5 Thermopool + 3m Roman trappa från Poolstore.
Pooltak: Deli B+ från Lars Sjöland
Värmepump: G&J GJPACW1V-20 9,2 kW
Astral Cantabric 600 sandfilter
Övrig utrustning från Pahlen:
Pahlen Minimaster för dosering av Klor och PH
UV-rening med Pahlen Auto UV-75
Pahlen bronspump P01 trefas ,55kW.
Pahlen rf inlopp, belysning och breddavlopp
Byggtråd: http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=7416.0

Utloggad butthead

SV: Djup, kommer man störa sig
« Svar #7 skrivet: juli 23, 2018, 15:29:49:49 »
Vi har en ovanjord 130cm hög som har en vattennivå på 110cm. Har aldrig tyckt den är för grund. Jag är 179cm.
5,5x3,7m oval ovanjordspool "Westminster". 1.2m baddjup. 9m2 solfångare med ventil från Aliexpress och egengjord styrning. Gullberg & Jansson 5 kW. Optima sandfilter med 0,33hk pump. Solfilm.

Svenska kvalitetspooler som h�ller vad de lovar! 50 år av innovation och norrländsk kvalitet!
 


Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på SPA med kvalitet.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Click Here! Pool Spa billigt Mer info! Pooler av hög kvalité, korta leveranstider! Kvalitet! Prisvärda pooler!
Öppnar din e-postklient
Poolsidan Hässleholm

Use CS Theme