Click Here! Pool Spa billigt Mer info! Pooler av hög kvalité, korta leveranstider! Kvalitet! Prisvärda pooler!
Öppnar din e-postklient
Poolsidan Hässleholm
 

Författare Ämne: Luktfri pool inomhus, salt/klor/annat?  (läst 941 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Joanna

Luktfri pool inomhus, salt/klor/annat?
« skrivet: augusti 25, 2017, 20:07:54:54 »
Hej alla poolälskare!

Jag ska renovera en pool som är placerad mitt i vardagsrummet (och har varit det sen huset byggdes 1970). Det är ju häftigt att ha den där men det medför en del problem, framförallt är det lukten jag oroar mig över.

Har haft pool-kunniga här och de har helt motsatta åsikter om vad som är bäst luktmässigt. En hävdar att saltvatten är helt luktfritt och en annan hävdar att saltet luktar när det omvandlas till klor medan klorrening med UV-lampa luktar mindre.

Vad har ni för erfarenheter? Finns det en lösning som är luktfri (eller nästan luktfri)? 

Tacksam för alla svar!

/Joanna

Utloggad Erica

SV: Luktfri pool inomhus, salt/klor/annat?
« Svar #1 skrivet: augusti 25, 2017, 21:45:22:22 »
Hej !  Kul att höra från andra med inomhuspool ! Vi har en inomhuspool, 8x4 m, som vi kör med klor, med doserautomatik. Vi har aldrig haft några problem med klorlukt i rummet eller i huset. Om kloreringen sköts ordentligt slipper man klorlukt, speciellt som man i en inomhuspool kan hålla ganska låga klorvärden - det kommer inte in mycket solljus som hjälper alger att växa till. Men om man inte sköter kloreringen korrekt så kan man ju få div. tillväxter och om du sedan måste chockklorera så kommer det en kort tid att lukta litet. Men det som luktar är klorets nedbrytningsprodukter när det kommer smuts och alger m.m. - det fria kloret är inte det som ger klorlukt. Automatiken gör att vi håller jämna, konstanta värden vilket ytterligare minskar risken för klorlukt. Vi håller bassängen täckt vid icke bad, men det handlar inte om lukt utan om att minska avdunstningen och ändå kunna hålla en hög temperatur i poolen, med högst måttlig energiförbrukning.

Även vid saltvattendrift har du ju klor - fast det tillverkas på plats. Vill du ha helt klorfritt får du välja andra alternativ. Rening med enbart UV-lampa brukar inte räcka till, man får ha klor ändå fast man då kan sänka halten lite till.

Utloggad TommyC

SV: Luktfri pool inomhus, salt/klor/annat?
« Svar #2 skrivet: augusti 26, 2017, 10:36:15:15 »
Som Erica säger så luktar inte fritt klor. Det som luktar badhus är bundet klor som har reagerat med diverse föroreningar och således är förbrukat. Börjar det lukta så har man för hög halt av bundet klor och behöver tillsätta mer klor så försvinner lukten. Vi klorerar med veckoklorpuckar och har aldrig någon klorlukt under pooltaket. Halten fritt klor ligger oftast på 2-3 ppm.
Platsbyggd plastpool 31 kubikmeter med inbyggd trappa och botten i tre olika nivåer. 720 W cirkulationspump. G&J 9,2 kW värmepump ställd på 31 grader. Lågt pooltak Atlanta med skjutlucka och uppfällbar gavel. Klorerar med veckoklorpuckar.

Utloggad Krikelin

SV: Luktfri pool inomhus, salt/klor/annat?
« Svar #3 skrivet: oktober 10, 2017, 14:51:14:14 »
Hej!

Jag har ett mindre terapibad (12 m3) i mitt vardagsrum. I början använde vi klorbaserad desinfektion men det luktar och går väldigt hårt åt många metalliska material. Nu använder jag väteperoxidbaserad desinfektion och det är luktfritt och korroderar inte våra saker. Desinfektionsmässigt funkar det också väldigt bra trots att temperaturen alltid är över 30 grader i vattnet.


Svenska kvalitetspooler som h�ller vad de lovar! 50 år av innovation och norrländsk kvalitet!
 

Pooler och SPA-bad med montering i toppkvalitet!
Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på SPA med kvalitet.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Click Here! Pool Spa billigt Mer info! Pooler av hög kvalité, korta leveranstider! Kvalitet! Prisvärda pooler!
Öppnar din e-postklient
Poolsidan Hässleholm

Use CS Theme