CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag
 

Författare Ämne: Kemdosering med ozon och UV?  (läst 2115 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad magnil

Kemdosering med ozon och UV?
« skrivet: december 08, 2016, 09:00:04:04 »
Har ozongenerator och UV i mitt bad. Har tänkt att använda aktivt syre och ibland chockklorering. Hur skall man tänka när det gäller dosering? Med ozon och UV skall man ju inte behöva lika mycket kem. Sänker man dosen eller doserar man mer sällan?

Poolgiganten

Utloggad Telekiter

SV: Kemdosering med ozon och UV?
« Svar #1 skrivet: december 08, 2016, 17:19:38:38 »
Testa vattnet med testremsor dagligen och dosera så det blir rätt bara. Du får nog prova dig fram tills du hittar rätt. Jag gissar att UV + Ozon gör att klor/brom/aktivt syre inte förbrukas lika fort ur vattnet så man behöver pyttsa i mer sällan. Har man flytande dispenser så får man nog inte ha den lika mycket öppen, annars blir nivån av rengöringsmedlet för hög.

/Urban.

Utloggad janlun71

  • Kan en del om pool & spa
  • Expert
  • *****
  • Antal inlägg: 337
  • Total likes: 96
  • Kön: Man
  • Spabad & Pool ska man ha !
    • Visa profil
SV: Kemdosering med ozon och UV?
« Svar #2 skrivet: december 17, 2016, 00:17:20:20 »
Då UV och Ozone jobbar på helt olika sätt och inte på något sätt ersätter klor eller Bromin så är tanken bara att du kan hålla en lägre dos av Klor Eller Bromin i vattnet.

UV ljuste hjälper ju bara till att oskadliggöra levande mikroorganismer så de inte kan föröka sig i badvattnet, det gör inte vattnet renare. Det sköter filtret och sanerings kemikalien om.

Ozonet är heller inget som gör ditt badvatten renare, Ozon är däremot en extremt kraftig Oxidizer som hjälper till att förbränna de bundna kloraminerna och bromaminerna som tagit hand om smutspartiklar i badvattnet. Det är dessa som börjar att lukta klor då de inte är Fria klorjoner i vattnet som är redo att attackera de smutspartiklar som flyter fritt i vattnet.

Alla dessa tillsammans gör jobbet betydligt bättre än bara klor eller Bromin så det är klart värt att ha i sitt bad, man kan då också sänka sina doser lite då man får hjälp av fler system som jobbar på ett bredare sätt i badvattnet.
Har en glasfiberpool från Fiberpool 7,8 x 3,4 m, uppvärmd med Shott 9kw Poolvärmepump, Sandfilter numer med glasfiltermedia, UV lampa Blue Lagoon.

Spabad Coast Spas Cascade II

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag