Rubinpool Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - TommyC

Sidor: [1] 2 ... 291
1
Jag har ingen erfarenhet av stensarg till pool men jag har limmat några skifferplattor som hade lossnat på altanen. Som lim använde jag vanligt Casco våtrumssilikon. Plattorna var monterade i tjockbädd med betongbaserat fix. Idén till att använda silikon kom från att jag hjälpte en vän montera en täljstenskamin. Enligt monteringsanvisningen skulle täljstenen limmas med våtrumssilikon. Både mina skifferplattor och kaminens täljsten har sutt fast i runt 10 år nu.

2
Markpooler. / SV: poolbelysning
« skrivet: april 07, 2021, 22:31:49:49  »
Det finns olika lösningar. Läs installationsanvisningen för lampan så framgår det hur det är tänkt för din lampa.  O0

3
Markpooler. / SV: Bygga pool, HJÄLP!
« skrivet: april 07, 2021, 22:28:54:54  »
Det finns gamla trådar med svaret på den frågan. Jag minns inte helt men dålig värmeöverföring från bottenplattan till vattnet och uppvärmning av marken under plattan ger dålig verkningsgrad. Svaret finns här om du orkar leta eller lita på att om det hade varit en bra lösning så hade den varit vanlig vilket den inte är  ;D

4
Markpooler. / SV: Dimensionering sug- och tryckledning
« skrivet: april 07, 2021, 22:24:27:27  »
Intressant att det fungerar men jag skulle noga studera databladet/manualen för pumpen. Frågan om isolering beror mycket av hur tidigt och sent på året man värmer poolen.

5
Markpooler. / SV: Tips på tätskikt på pool
« skrivet: april 07, 2021, 21:59:53:53  »
polyester/gelcoat/topcoat är relativt billigt men ganska arbetssamt att applicera. Det är rätt val för vissa men inte för andra.
https://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=9663.50

6
Uppvärmning / SV: Phalen Q15 Värmepump?
« skrivet: mars 29, 2021, 21:02:26:26  »
Ingen koll på någon av dessa men läs manualerna och fundera på om de berättar allt om hur de installeras, sköts, vintras osv. Nästa fråga är hur det fungerar med reparation under och efter garantitiden.

7
Pooltäckningar / SV: Fantastisk support av Lars och LIVINGQUALITY
« skrivet: mars 27, 2021, 17:01:43:43  »
Vårt tak är inte heller helt tätt och bör nog inte heller vara det. Någon luftväxling vill man ha.

8
Markpooler. / SV: Tips på linersvetsare i Sthlm? Kostnad?
« skrivet: mars 27, 2021, 14:49:36:36  »
Vi har ju sett en del väldigt deprimerande resultat av okunniga plastsvetsare i tidigare trådar. Bättre bra än billigt eller som amerikanerna brukar säga: Buy quality, cry once.

9
Pooltäckningar / SV: Fantastisk support av Lars och LIVINGQUALITY
« skrivet: mars 27, 2021, 14:46:24:24  »
Jag gick ut och tittade på vårt tak. Det förekommer mindre mängd ytrost på de flesta nitarna. Taket har bara 12 nitar per taksektion eller 48 nitar totalt på insidan. Den lilla mängden rost går ganska lätta att skrapa bort med nageln. Det är ganska små rostprickar spridda över nitskallen så inte sammanhängande rost. Autosol och tandborste låter som ett bra tips. Mängden rost är dock så liten att jag nog inte kommer att orka bry mig. De utvändiga nitarna saknar helt rost och är bara 28 st totalt.

Vi har träsarg och stående träreglar längs poolkantens insida samt ett minimalt trädäck vid kortsidan. Allt trä är monterat med skruv av kvalité rostfri A4. På skruvarna finns det ingen antydan till rost. Utan att veta så gissar jag att nitarna är A2 vilket tydligen är mindre lämpligt. Vi förvarar plastburkar med klor under en trälucka i trädäcket under taket. På luckbeslaget från Jula finns det gott om rost. Vi chockklorerar alltid med taket på. Det var ju dumt att inte välja nitar med klassning A4 men problemet i vårt fall är litet. Det tar nog bortåt en dag att byta nitarna.

10
SpaForum / SV: Jordfelsbrytaren löser - Swebad
« skrivet: mars 07, 2021, 13:34:04:04  »
De två grå kablarna är troligen till temperatursensorer som sitter i vattenflödet. Under de vita kablarna går två kablar till skruvplintar på röret. Dessa två kablar är anslutna till doppvärmaren som är placerad inne i röret. Styrningen slår nog inte på relät som matar kraft till doppvärmaren när du har plockat bort temperatursensorerna. OBS, bara min hyfsat kvalificerade gissning. Jag kan ingenting om det badet. Gissar vidare att avledning till jord sker när relät kopplar kraft till doppvärmaren och att då jordfelsbrytaren löser. Var väldigt försiktig med elmekandet om du inte har full koll.

Sidor: [1] 2 ... 291
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd