Polarpumpen Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - TommyC

Sidor: [1] 2 ... 295
2
SpaForum / SV: Nytt VIVA spa eller brukt Sundance?
« skrivet: Igår kl. 16:53:10 »
Vi har inget spabad men jag skulle välja ett begagnat kvalitétsbad framför ett nytt lågbudgetbad. Jag skulle inte handla en sådan produkt från Bauhaus. Du vill kunna köpa reservdelar om 10-20 år. Jag tror inte att Bauhaus kommer att kunna leva upp till det.

3
Uppvärmning / SV: Gullberg & Jansson P20
« skrivet: Igår kl. 16:37:22 »
Ingen aning om vad det kan vara. Ring G&J och fråga, de få gånger jag har ringt så har jag fått svar direkt.

4
Du vill uppfylla starkströmsföreskrifternas krav på avstånd från poolen för utrustning som matas med 230 Vac. Då måste utrustningen bort minst 3,5 meter från poolen om den inte är placerad i ett separat utrymme med låst dörr som man kan gå in i och stänga dörren om sig vid arbete med utrustningen. Har du inte full koll på reglerna så behöver du en elektriker (formellt behöver du det hur som helst om du inte har behörighet).

Jag skulle dra 50 mm PEM slang bort till utrymmet bakom planket och om det krävs skaffa en passande pump. Många har skrivit här om att de har 10 meter mellan pool och pump utan problem. En tillräckligt tyst pump blir svår att finna och troligen dyr. 

5
Teknik / SV: Luftbubblor
« skrivet: Igår kl. 14:21:44 »
Det brukar alltid komma lite vattendroppar på några ställen innan temperaturen har gått upp. Efter några dagar brukar diverse o-ringar ha svällt lite och tätar. Om man orkar kan man ju smörja o-ringarna med t ex vaselin så kanske man slipper smådroppandet i början och så kanske dom håller lite längre också. Luftbubblan under locket vid pumpens silkorg brukar försvinna inom en timme. Vi har iofs pumprummet under poolen så troligen tar det längre tid med pumpen och luftfickorna högre upp.

6
Markpooler. / SV: Pool i natursten (granit)
« skrivet: Igår kl. 14:15:27 »
I kaklade pooler så är det inte kakel som utgör tätskiktet. Fogmassan är inte vattentät. Gissar att ni också behöver ha tätskikt bakom plattorna. Antingen genom att gjuta med vattentät betong eller genom att måla betongen med t ex epoxi. Om man gjuter ett 30-40 mm utstick längst ner på alla väggarna som granitskivorna står på så skulle det räcka med att på något sätt fixera skivorna nertill och upptill. Kanske med en vinkellist av aluminium. Då kan man ju hoppa över både fix och fogmassa. Tömmer man poolen så lär ju vattnet rinna ut nertill om man ser till att göra kanaler för dräneringen i nederkant. 30 mm granit lär ju inte spricka men använder man fästmassa så kan ju den spricka så det vore nog bra att inte använda vare sig fix eller fog.

140 cm kan vara ett lämpligt vattendjup + 10 cm mellan vattenyta och sarg så skulle väggarnas utstick längst ner bli 30 cm högt om skivorna är 1,2 m.

Här kan ni kanske få fler idéer: https://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=796.msg52283#msg52283 på bilden ser det ut som att stenskivorna på utsidan är monterade med luftspalt.

7
Pooltäckningar / SV: Pooltak- räkna på ”besparing”
« skrivet: Igår kl. 13:50:28 »
Ja, poolens användbarhet förändrades kraftigt till det bättre när taket installerades. Tyvärr lär priset bli högt med en så bred pool. Kanske går det att hitta en lösning med ett fast tak över en del av poolen i kombination med ett mindre, skjutbart tak där ett sådan räcker till.  <hmm>

8
Vatten och kemi / SV: Skillnad Pool & Spa ?
« skrivet: Igår kl. 13:43:06 »
Läs mer om klor här: https://www.pahlen.se/poolkemi/poolkemikalier/
mer om det mesta här: https://www.pahlen.se/poolguiden/
Även hos Folkpool finns bra guider för både pool och spa: https://www.folkpool.se/support.html

9
Pooltäckningar / SV: Aluna wave - skenor
« skrivet: Igår kl. 12:28:58 »
Observera att jag bara har erfarenhet av ett tak. Behöver ju inte alls gälla andra tak. Trä rör sig mest när fukthalten varierar. En trästomme bör vara torr och förbli torr så den rör sig inte mycket. Enligt bl a wikipedia så är temperaturkoefficienten för trä i fiberriktningen 5 till 9 *10-6. Med det högre värdet så blir variationen 0,036 mm per grad över 4 meters bredd. Det blir bara 0,36 mm vid 10 grader variation av temperaturen.

Jag hittar ingen riktigt bra källa till temperaturutvidningen för trä så kontrollera gärna den uppgiften.

10
Pooltäckningar / SV: Aluna wave - skenor
« skrivet: maj 15, 2021, 13:34:24:24  »
Vi har monteringsanvisning och ritning till vårt Aluna tak. Av ritningen framgår att det ska vara 3500 mm innermått mellan skenorna. Ingenstans framgår det vilken tolerans det är på det måttet. Gavelsektionerna tar bort den flexibilitet som finns hos en taksektion utan gavlar. Jag bedömer att skenorna bör ligga inom max 1 mm avvikelse från det angivna måttet. Det är inte så lätt att mäta 3500 mm med den noggrannheten. Jag gjorde en mättolk av en 45x145 mm regel som jag kontrollmätte med flera stålmåttband samt kapade till rätt längd med en bra kap-gersåg. Jag provmonterade även två skenor med två 45x145 på tvären mellan skenorna och kontrollerade att en gavelsektion löpte lätt på skenorna. Vill man veta hur känsligt taket är för avvikelser i innermåttet så går det enkelt att testa på det viset.

Sidor: [1] 2 ... 295
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd