Click Here! Pool Spa billigt Mer info! Platssvetsad Liner Kvalitet! Prisvärda pooler!

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - corro

Sidor: [1] 2
1
Uppvärmning / SV: tips på pump till solvärmesystem?
« skrivet: juni 03, 2020, 09:56:57:57  »
@Bozton, och du har klor i vattnet eller kör du salt? Förstår inte hur din pump inte kunde rosta sönder. Mina Wilopumpar har varit helt slutkörda efter en säsong...

2
Uppvärmning / tips på pump till solvärmesystem?
« skrivet: maj 30, 2020, 14:29:16:16  »
Hej,
Jag kör nu för tredje säsongen solvärme med 250m PEM uppe på ett svart tak med ca 5-6m fallhöjd. Har använt små Wilo cirkpumpar hittills vilket har funkat bra och varit energieffektivt (dom drar inte mer än typ 40w), men dom rostar ju ihop på en säsong pga kloret i vattnet. Börjar nu bli trött på att jaga beggade cirkpumpar på blocket varje vår...

Så - finns det någon som kan rekommendera en pump som
 - tål klor
 - har låg eller varierbar pumphastighet
 - klarar 5-6m fallhöjd
?

Tacksam för all tips jag kan få.

3
Uppvärmning / SV: hjälp med design av komplett system för solvärmematta
« skrivet: juni 09, 2018, 16:05:06:06  »
Skippa frågan ovan. Jag fixade till det genom att testa ett annat uttag till trädgårdsslangen och lyckades fylla systemet. Det rullar på bra nu!  :D

4
Uppvärmning / SV: hjälp med design av komplett system för solvärmematta
« skrivet: juni 08, 2018, 11:41:24:24  »
Hej alla,
jag väcker denna tråd till liv igen eftersom jag nu kommit igång med min installation av PEM-solvärme.

Jag har nu 200m 32mm PEM på villataket (5 meter max höjd) i två snurror. Till det kommer ca 50m PEM 32mm som leder till/från poolen. Allt som allt alltså 250m. Som cirkpump har jag en Wilo med 7m tryckhöjd.

Problemet jag har är att jag inte lyckas fylla systemet med vatten mha trädgårdsslangen. Jag tror att det är för dåligt tryck i ledningen till uttaget (smala rör från 70-talet kanske spelar in).

Så: min fråga blir, kan man använda någon typ av tillfällig pump för att fylla systemet med vatten? I så fall, vilken typ ska man använda? Jag har kollat på till exempel Kärchers dränkbara (t ex SP6 Flat Inox), men vet inte om dom är lämpliga? Ska man satsa på en pump med högt flöde eller högt tryck eller hög tryckhöjd?

Snurrorna är just nu kopplade i serie (jag har förstått att parallellkoppling ger lägre motstånd, men skulle helst ha seriekopplat för att minska antalet möjliga läckagepunkter).

Tips om hur man kan fixa till detta mottages tacksamt som alltid.


5
Uppvärmning / SV: hjälp med design av komplett system för solvärmematta
« skrivet: maj 26, 2016, 21:20:27:27  »
Ok, tack alla. Kan någon peka i riktning mot en pump att använda för PEM på tak? Jag frågar inte för att vara näsvis, jag har verkligen ingen aning om var jag ska börja leta...

6
Uppvärmning / SV: hjälp med design av komplett system för solvärmematta
« skrivet: maj 26, 2016, 17:10:10:10  »
Hej Rickard, tack för svar.

Ja, din beräkning av ROI är ju helt klart rätt deprimerande. Jag är dock rätt envetet fast vid att hålla nere elräkningen (och du har hjälpt mig med det på bergvärmeforum...) så funderar på om man kanske ska satsa på något som är avsevärt billigare än prefab mattor istället, mer som en "kul grej". Om man skulle lägga upp typ 200 meter slang på taket, vilken typ av slang ska man satsa på? Och vilken typ av pump?

7
Uppvärmning / SV: hjälp med design av komplett system för solvärmematta
« skrivet: maj 25, 2016, 22:43:42:42  »
Tack för svar!

Hur många meter slang har du? Och har du också placering på ett tak (alltså orkar denna pump med detta)? Tycker det ser lite klent ut med en akvariepump, men det finns ju förstås också väldigt stora akvarier...  ;)

8
Uppvärmning / hjälp med design av komplett system för solvärmematta
« skrivet: maj 24, 2016, 12:51:46:46  »
Jag undrar om det finns någon vänlig själ (eller flera) som skulle kunna ge lite tips om hur man bygger ett komplett system för solvärmemattor. Jag har redan bergvärmen kopplad till poolen, men skulle vilja testa solvärmemattor som tillägg för att få ner elkostnaderna i längden.

Mattorna behöver vara helt separata från existerande poolpump (den sitter nere i husets källare vid bergvärmepumpen, allt för krångligt att dra) så jag behöver alltså en extra pump. Jag hade tänkt använda mig av typ dom här mattorna http://www.jf-fritid.se/solvarme/solvarmematta/ (men det kanske finns andra som är bättre?). Poolen är ca 3*6 m2 (ca 29 m3). Mattorna ska läggas på villans tak, så det är rätt mycket vertikal rörelse som kommer behövas (ca 3-4 meter stigning allt som allt skulle jag tro).

Så, här kommer frågorna:
  • hur mycket matt-yta ska jag satsa på för att få rimligt märkbar effekt?
  • vilken sorts pump ska man satsa på?
  • vad behöver jag för prylar för att parallellkoppla mattorna (om jag skaffar flera, vilket är troligt)
  • vilken sorts slang från mattorna till poolen? (jag läste på rinkabyrör om PEM som inte rekommenderas för temperaturer över 20 grader...)

Tack på förhand!

9
Teknik / SV: Pump Wilo FBS15 som inte startar - tips o trix?
« skrivet: juni 11, 2014, 14:37:59:59  »
Hej Rickard,
nu när jag vet hur det ser ut kan jag säga att det kan vara möjligt att komma åt metallgrunkan som ska snurras på via hålet som leder från silhuset in i motordelen, men då måste man ha nåt specialinstrument skulle jag tro (går inte att komma åt med vanlig tång).

10
Teknik / SV: Pump Wilo FBS15 som inte startar - tips o trix?
« skrivet: juni 11, 2014, 00:06:26:26  »
Om någon i framtiden med samma problem läser detta: jag fick igång pumpen idag. Hittade en sprängskiss på nån tysk sajt och vågade därefter ge mig på att skruva isär pumpen.

Jag tog bort motorkåpan genom att lossa de 8 sexkantskruvarna, inuti motorkroppen sitter en vit plast-tratt gjuten, inuti dess centerhål ser man en liten metallgrunka sticka fram. När jag snurrade den metallgrunkan medsols mha en tång kände jag hur det lossade. Skruvade sen på motorkåpan igen och satte på strömmen. Voila.

Glöm inte att tömma silhuset på vatten först. Och glöm inte att det sitter två packningar i motorhuset varav åtminstone den lilla kan lossna vid borttagningen.

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Click Here! Pool Spa billigt Mer info! Platssvetsad Liner Kvalitet! Prisvärda pooler!