Click Here! Pool Spa billigt Mer info! Platssvetsad Liner Kvalitet! Prisvärda pooler!

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - corro

Sidor: [1]
1
Uppvärmning / tips på pump till solvärmesystem?
« skrivet: maj 30, 2020, 14:29:16:16  »
Hej,
Jag kör nu för tredje säsongen solvärme med 250m PEM uppe på ett svart tak med ca 5-6m fallhöjd. Har använt små Wilo cirkpumpar hittills vilket har funkat bra och varit energieffektivt (dom drar inte mer än typ 40w), men dom rostar ju ihop på en säsong pga kloret i vattnet. Börjar nu bli trött på att jaga beggade cirkpumpar på blocket varje vår...

Så - finns det någon som kan rekommendera en pump som
 - tål klor
 - har låg eller varierbar pumphastighet
 - klarar 5-6m fallhöjd
?

Tacksam för all tips jag kan få.

2
Uppvärmning / hjälp med design av komplett system för solvärmematta
« skrivet: maj 24, 2016, 12:51:46:46  »
Jag undrar om det finns någon vänlig själ (eller flera) som skulle kunna ge lite tips om hur man bygger ett komplett system för solvärmemattor. Jag har redan bergvärmen kopplad till poolen, men skulle vilja testa solvärmemattor som tillägg för att få ner elkostnaderna i längden.

Mattorna behöver vara helt separata från existerande poolpump (den sitter nere i husets källare vid bergvärmepumpen, allt för krångligt att dra) så jag behöver alltså en extra pump. Jag hade tänkt använda mig av typ dom här mattorna http://www.jf-fritid.se/solvarme/solvarmematta/ (men det kanske finns andra som är bättre?). Poolen är ca 3*6 m2 (ca 29 m3). Mattorna ska läggas på villans tak, så det är rätt mycket vertikal rörelse som kommer behövas (ca 3-4 meter stigning allt som allt skulle jag tro).

Så, här kommer frågorna:
  • hur mycket matt-yta ska jag satsa på för att få rimligt märkbar effekt?
  • vilken sorts pump ska man satsa på?
  • vad behöver jag för prylar för att parallellkoppla mattorna (om jag skaffar flera, vilket är troligt)
  • vilken sorts slang från mattorna till poolen? (jag läste på rinkabyrör om PEM som inte rekommenderas för temperaturer över 20 grader...)

Tack på förhand!

3
Teknik / Pump Wilo FBS15 som inte startar - tips o trix?
« skrivet: juni 09, 2014, 11:50:29:29  »
Hej alla, min första post här i forumet.

Är sedan två säsonger ägare till en 6x3 m2 markpool, med en Wilo FBS15 poolpump som står nere i pannrummet i källaren. Förra säsongen gick pumpen igång direkt efter vintervilan, men detta år "brummar" den bara när man sätter igång den, låter som att den inte orkar igång. Pumpen är en enfas.

Jag har läst andra trådar i ämnet, och har förstått att man antingen ska byta konding, eller hjälpa den med en mekanisk kickstart mha en skruvmejsel eller liknande. När det gäller kickstarten så är problemet att det inte ser ut att finnas ett sätt att öppna motorhuset utan att plocka isär pumpen helt (det sitter en "propp" där man skulle vänta sig att snurra med en skruvmejsel, se bif.). Och jag hittar heller ingen kondensator i den lilla kopplingsboxen som finns (se bif igen).

Bifogar 4 bilder i ett försök att illustrera min förvirring. Hjälp eller tips mottages ytterst tacksamt. Och om inte annat skulle jag också gärna ta emot tips om en bra reparatör som tar jobb söder om Stockholm (Tyresö)...  :)

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Click Here! Pool Spa billigt Mer info! Platssvetsad Liner Kvalitet! Prisvärda pooler!