Polarpumpen Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - ktd

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / SV: Sänka Cyanursyra halten
« skrivet: juni 17, 2021, 23:11:31:31  »
Det står att det är Kalciumhypoklorit.

Du hann posta igen medan jag skrev. :)

2
Vatten och kemi / SV: Sänka Cyanursyra halten
« skrivet: juni 17, 2021, 22:21:42:42  »
Gjorde en mätning nu efter påfyllning och fick 47. Ner från 56 men kanske lite för tidigt eftersom allt vatten kanske inte är omsatt ännu. Men ändå… :)
Köpte en hink dagsklor på ICA när jag handlade nyss. Dom har Fixor så det är väl ett ok klor antar jag. Har en liten burk jag tänkte borra hål i för att tabletterna inte ska försvinna direkt.
 
Sedan jag började med strumpa i skimmerkorgen för ca: tre veckor sedan har jag inte backspolat. Idag gjorde jag det iom att jag skulle späda men nålen var inte ens var halvvägs upp över där jag bör backspola. Så din observation när du började med strumpa känner jag igen.

3
Vatten och kemi / SV: Sänka Cyanursyra halten
« skrivet: juni 17, 2021, 20:05:28:28  »
Har inte riktig koll på CYA ännu. Första året med pool så jag försöker lära mig. Alla värden är bra men nu har CYA sakta börjat klättra. Ligger på 56 nu från ca: 46 förra veckan. Kör 1 st veckopuck där jag klippt två hörn i påsen. Tycker inte CYA borde gå upp så mycket.
Tänkte försöka späda ner CYA genom att köra waste ner till underkant skimmern och fylla på. Kommer säker behöva göra det ett par gånger.
Jag tänkte sluta med puck med CYA så länge och köra puck utan (innomhuspool).

Är det rätt väg eller rekommenderar ni som har mer erfarenhet en annan väg och har någon något förslag på puck utan CYA men med alla andra egenskaper som flock, alg osv.?

*EDIT*
Tänker nu också att det är onödigt med CYA i puckar. Varför inte bara tillsätta ”stabilator” typ som alka och sedan justera vid behov. Dra upp CYA i typ 40 och justera upp igen vid 30. Känns ju som man har mer koll då än att puckarna hela tiden putsar ut även om det inte behövs. Säkert en riktigt tankevurpa från min sida men jag är ju som sagt nybörjare. :)

4
Jag har köpt lite bredare brädor till sargen (28x145mm). Jag tycker det är snyggt med gerade hörn, men.är det smartare att ha vanliga icke-gerade hörn med tanke på att virket kommer vrida sig mycket i den fuktiga miljön?
Vi är i samma sits. Vi har bestämt oss för att lägga sargen utan gerade hörn.
Blir nog snyggast över tid och man vänjer sig nog med att det inte är gerat, även om det ser snyggare ut i tanken. :)

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd