Rubinpool Pool Spa billigt Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Gullberg Jansson Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd
 

Författare Ämne: Poolrenovering, tips mottages gärna!  (läst 1294 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Kapten

  • Gäst
Kapten
Poolrenovering, tips mottages gärna!
« skrivet: maj 26, 2012, 21:42:47:47 »
Hej!

Håller på och renoverar poolen men vet inte riktigt hur jag ska gå till väga, vågar påstå att detta är en utav Sveriges absolut äldsta pooler vilket gör det lite kul att sköta om den.

Grunden är en helgjuten på 8x4 med ca 90 cm djup, ett berg var i vägen i ena hörnet men det fick helt enkelt gjutas in  :)

1960 uppdateras poolen genom att lägga ett lager lekablock (ca 125 cm djup), bygga en vinkel i hörnet med berget, lägga en liner, samt uppdatera med ett breddavlopp cirkulationsmunstycken.

Tyvärr har lekablocken spruckit och rasat in och jordtrycket har även gjort att lekablocken har tryckts in, frågan är om man kan sätta en klass A plyfa runt om med ny liner eller köpa en färdig glasfiber pool (typ 6x3,1 m).

Håller just nu på med att lägga en dränering på ca 0,5 m djup, det borde väl duga?

Funkar det att skruva dit plyfa, lägga ett lager skum och sen liner eller hur skulle ni gå till väga i min situation? Problemet med glasfiber baljan är att den är 140 cm djup vilket gör att den med 100 mm isolering under kommer bygga upp ca 20-30 cm över marknivån. 

Marknadsledande inom Pooler.

Utloggad MathiasS

SV: Poolrenovering, tips mottages gärna!
« Svar #1 skrivet: maj 27, 2012, 00:08:51:51 »
Dränering en halvmeter  ner är förstås bättre än ingen dränering alls, men inte så bra ändå..... Dräneringens uppgift är huvudsakligen att transportera bort vatten i marken. Är det blött i marken kommer större delen av din pool stå blöt och därmed kylas ner. Dyrare att värma. Rätt ställe för dräneringsrören är en bit under poolens botten.
7x4x1,5 Thermopool + 3m Roman trappa från Poolstore.
Pooltak: Deli B+ från Lars Sjöland
Värmepump: G&J GJPACW1V-20 9,2 kW
Astral Cantabric 500 sandfilter
Övrig utrustning från Pahlen:
Pahlen Minimaster för dosering av Klor och PH
UV-rening med Pahlen Auto UV-75
Pahlen bronspump P01 trefas ,55kW.
Pahlen rf inlopp, belysning och breddavlopp
Byggtråd: http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=7416.0

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Energisparprodukter
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!

Notice: Undefined variable: indexbanners4 in /home/varmepumpsforum/public_html/poolforum.se/forum/Sources/PortalBlocks.php(3593) : eval()'d code on line 19

Notice: Undefined variable: indexbanners5 in /home/varmepumpsforum/public_html/poolforum.se/forum/Sources/PortalBlocks.php(3593) : eval()'d code on line 30

Notice: Undefined variable: indexbanners5 in /home/varmepumpsforum/public_html/poolforum.se/forum/Sources/PortalBlocks.php(3593) : eval()'d code on line 42
Pool Spa billigt Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd