Magnus Målarn Pool Spa billigt Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Gullberg Jansson Prisvärda pooler!
 

Författare Ämne: Inget tryck i systemet :-(  (läst 995 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad smulan74

Inget tryck i systemet :-(
« skrivet: maj 01, 2012, 14:39:12:12 »
Idag startade vi upp systemet och att fungerade som vanligt ända tills vi öppnade pumpen och tömde filtret efter att ha dammsugit poolen.  Nu är där fruktansvärt lågt tryck i systemet. Samma låga tryck oavsett vad vi sätter filtret på , har testat backspola, rinse, cirkualatoin fast samma resultat . Någon som har tips på var jag ska börja felsöka...... Vattnet kommer igenom och cirkulerar men det är med mycket låg tryck.

Susanne

Marknadsledande inom Pooler.

Utloggad Erica

SV: Inget tryck i systemet :-(
« Svar #1 skrivet: maj 01, 2012, 14:49:38:38 »
Det låter som om ni fått ett luftläckage - troligtvis då vid locket som ni öppnade. Något skräp kanske kom emellan ? Eller packningen blev skadad eller hamnade ur läge ? Om luft kommer in till pumpen pumpar den nästan inte alls.

Om däremot pumpen pumpar god volym men det inte blir något mottryck så är det något annat fel - låter då som om det blivit genomslag (tunnel) i sanden så att ni i praktiken inte har något fungerande filter. Alternativt kan det ha blivit något fel på centralventilen, men det låter väl som mindre troligt.

Utloggad Fia

SV: Inget tryck i systemet :-(
« Svar #2 skrivet: maj 01, 2012, 17:22:22:22 »
Kolla om ni har luft i slangarna genom att stopp ner en vattenslang i skimmern, då skjuts luften fram till pumpen o ni kan lufta den.
Det finns en pool för alla trädgårdar och plånböcker, det gäller bara att hitta rätt.

Utloggad Mickegg

SV: Inget tryck i systemet :-(
« Svar #3 skrivet: maj 06, 2012, 09:18:13:13 »
Hade detta problem förra året, för mig var det pumpen som spruckit invändigt mellan filterdelen och pumphjulet. vart att byta pump.

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Energisparprodukter
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!

Notice: Undefined variable: indexbanners4 in /home/varmepumpsforum/public_html/poolforum.se/forum/Sources/PortalBlocks.php(3593) : eval()'d code on line 19

Notice: Undefined variable: indexbanners5 in /home/varmepumpsforum/public_html/poolforum.se/forum/Sources/PortalBlocks.php(3593) : eval()'d code on line 30

Notice: Undefined variable: indexbanners5 in /home/varmepumpsforum/public_html/poolforum.se/forum/Sources/PortalBlocks.php(3593) : eval()'d code on line 42
Pool Spa billigt Platssvetsad Liner Prisvärda pooler!