Click Here! Pool Spa billigt Mer info! Pooler av hög kvalité, korta leveranstider! Kvalitet! PrisvÀrda pooler!
Öppnar din e-postklient
Poolsidan HĂ€ssleholm

Författare Ämne: Poolavfuktare  (lĂ€st 4130 gĂ„nger)

0 medlemmar och 1 gÀst tittar pÄ detta Àmne.

Utloggad mstarck

Poolavfuktare
« skrivet: maj 19, 2011, 17:23:15:15 »
Hej
Jag behöver hjÀlp med val av avfuktnings utr med vÀrmeÄtervinning.
Poolen Àr 4 x 8 x 1,45 poolrummet Àr 135m2 takhöjd 4m vatten/rums temp?
Har kollat pÄ Dantherms CDP produkter och dom verkar helt ok men jag vill gÀrna ha fler alternativ och Àven höra era erfarenheter
Mvh Magnus

Inloggad Erica

SV: Poolavfuktare
« Svar #1 skrivet: maj 19, 2011, 21:01:55:55 »
Vatten och rumstemperatur liksom huruvida du tÀcker poolen nÀr det inte badas blir ju totalt avgörande för vad du behöver i avfuktningsvÀg. VÄr inomhuspool har ju ungefÀr samma mÄtt som din och i början körde vi utan övertÀckning, med ca 29 grader i poolen och ca 25 i rummet. Det blev vÀldigt mycket fukt att ta hand om. Vi körde med en stor industriavfuktare (3-fasaggregat) som fick gÄ i princip dygnet runt (inte sÄ roligt för den vÀsnades vÀl mycket). Sedan började vi tÀcka över poolen nÀr det inte badades, plus att vi förbÀttrade ventilationen nÄgot. Sedan behövde vi aldrig anvÀnda monsteravfuktaren mer. Vi har ingen avfuktning igÄng mer Àn vid bad och nÀgra timmar efter bad och dÄ kör vi med ett par smÄ avfuktare (kap. 20 l /dygn) frÄn Harald Nyborg.

Fukten i rummet ligger under 40 % vid icke-bad, stiger till runt 60 % nÀr vi badar, om vi har extremt bad (lÀs t.ex. barnkalas med massor av barn som hoppar, plaskar, gör bomben m.m.) sÄ kör vi upp ventilationen pÄ ett högre lÀge och avfuktarna klarar dÄ att hÄlla oss under 80-85 % sÄ det inte blir farligt för utrustning i poolrummet.

Utloggad mstarck

SV: Poolavfuktare
« Svar #2 skrivet: maj 19, 2011, 23:05:08:08 »
Tack för ditt svar Erica
Jag kommer tÀcka poolen med solfolie "bubbelplast"
/Magnus

Inloggad Erica

SV: Poolavfuktare
« Svar #3 skrivet: maj 21, 2011, 20:30:11:11 »
Bubbelplast Àr nog ingen dum idé, det har ju en viss isolereffekt ocksÄ utöver att skydda mot avdunstning. Men dÀremot skyddar det ju inte mot att t.ex. barn kan ramla i , men för en inomhuspool kan man ju lösa den skyddseffekten genom att lÄsa dörren till poolrummet.

Avfuktningsproblematiken blir sedan vĂ€l aningen olika beroende pĂ„ sjĂ€lva rummets storlek. I vĂ„rt fall Ă€r rummet stort, med en golvyta som Ă€r cirka tre gĂ„nger sĂ„ stor som poolytan. Är rummet litet fĂ„r man naturligtvis större koncentration av vattenĂ„nga just nĂ€r man badar, men totala avdunstningen blir ju inte större för det. Men varje grad som du ökar pooltemperaturen ökar genast avdunstningen. Vi har ibland kört vĂ„r pool lite varmare Ă€n normalt vid t.ex. fester och dĂ„ varit uppe mot 32 grader. DĂ„ mĂ€rks en mycket kraftigare avdunstning men vi kan hĂ„lla nere detta genom att köra rumsventilationen pĂ„ högfart. Det Ă€r ju bara en kort tid sĂ„ att man förlorar lite energi just dĂ„ spelar inte sĂ„ stor roll.

Svenska kvalitetspooler som hÄller vad de lovar! 50 Är av innovation och norrlÀndsk kvalitet!
 

Pooler och SPA-bad med montering i toppkvalitet!
Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons frÄn Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service pÄ hög nivÄ!
Ring 070-6798263!
Full Inverter!
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Click Here! Pool Spa billigt Mer info! Pooler av hög kvalité, korta leveranstider! Kvalitet! PrisvÀrda pooler!
Öppnar din e-postklient
Poolsidan HĂ€ssleholm

Use CS Theme