Click Here! Pool Spa billigt Mer info! Pooler av hög kvalité, korta leveranstider! Kvalitet! Prisvärda pooler!
Öppnar din e-postklient
Poolsidan Hässleholm
 

Författare Ämne: Poolavfuktare  (läst 4389 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad mstarck

Poolavfuktare
« skrivet: maj 19, 2011, 17:23:15:15 »
Hej
Jag behöver hjälp med val av avfuktnings utr med värmeåtervinning.
Poolen är 4 x 8 x 1,45 poolrummet är 135m2 takhöjd 4m vatten/rums temp?
Har kollat på Dantherms CDP produkter och dom verkar helt ok men jag vill gärna ha fler alternativ och även höra era erfarenheter
Mvh Magnus

Utloggad Erica

SV: Poolavfuktare
« Svar #1 skrivet: maj 19, 2011, 21:01:55:55 »
Vatten och rumstemperatur liksom huruvida du täcker poolen när det inte badas blir ju totalt avgörande för vad du behöver i avfuktningsväg. Vår inomhuspool har ju ungefär samma mått som din och i början körde vi utan övertäckning, med ca 29 grader i poolen och ca 25 i rummet. Det blev väldigt mycket fukt att ta hand om. Vi körde med en stor industriavfuktare (3-fasaggregat) som fick gå i princip dygnet runt (inte så roligt för den väsnades väl mycket). Sedan började vi täcka över poolen när det inte badades, plus att vi förbättrade ventilationen något. Sedan behövde vi aldrig använda monsteravfuktaren mer. Vi har ingen avfuktning igång mer än vid bad och nägra timmar efter bad och då kör vi med ett par små avfuktare (kap. 20 l /dygn) från Harald Nyborg.

Fukten i rummet ligger under 40 % vid icke-bad, stiger till runt 60 % när vi badar, om vi har extremt bad (läs t.ex. barnkalas med massor av barn som hoppar, plaskar, gör bomben m.m.) så kör vi upp ventilationen på ett högre läge och avfuktarna klarar då att hålla oss under 80-85 % så det inte blir farligt för utrustning i poolrummet.

Utloggad mstarck

SV: Poolavfuktare
« Svar #2 skrivet: maj 19, 2011, 23:05:08:08 »
Tack för ditt svar Erica
Jag kommer täcka poolen med solfolie "bubbelplast"
/Magnus

Utloggad Erica

SV: Poolavfuktare
« Svar #3 skrivet: maj 21, 2011, 20:30:11:11 »
Bubbelplast är nog ingen dum idé, det har ju en viss isolereffekt också utöver att skydda mot avdunstning. Men däremot skyddar det ju inte mot att t.ex. barn kan ramla i , men för en inomhuspool kan man ju lösa den skyddseffekten genom att låsa dörren till poolrummet.

Avfuktningsproblematiken blir sedan väl aningen olika beroende på själva rummets storlek. I vårt fall är rummet stort, med en golvyta som är cirka tre gånger så stor som poolytan. Är rummet litet får man naturligtvis större koncentration av vattenånga just när man badar, men totala avdunstningen blir ju inte större för det. Men varje grad som du ökar pooltemperaturen ökar genast avdunstningen. Vi har ibland kört vår pool lite varmare än normalt vid t.ex. fester och då varit uppe mot 32 grader. Då märks en mycket kraftigare avdunstning men vi kan hålla nere detta genom att köra rumsventilationen på högfart. Det är ju bara en kort tid så att man förlorar lite energi just då spelar inte så stor roll.

Svenska kvalitetspooler som h�ller vad de lovar! 50 år av innovation och norrländsk kvalitet!
 

Pooler och SPA-bad med montering i toppkvalitet!
Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på SPA med kvalitet.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Click Here! Pool Spa billigt Mer info! Pooler av hög kvalité, korta leveranstider! Kvalitet! Prisvärda pooler!
Öppnar din e-postklient
Poolsidan Hässleholm

Use CS Theme