Polarpumpen Pool Spa billigt Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Gullberg Jansson Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd
 

Författare Ämne: Placering bräddavlopp i höjdled???Någon som vet.  (läst 5956 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Nomac

Placering bräddavlopp i höjdled???Någon som vet.
« skrivet: maj 06, 2011, 19:42:21:21 »
Håller på att bygga en thermopool som i stort sett är färdig förutom liner och lite innkoppling.
Var en kille och kollade på att lägga linern och påpekade att jag fått bräddavloppet för högt.
Har placerat det i liv med ovankant pool stomme för att få vattenlinjen ca 10 cm till poolsargen.
Han sa att det skulle ner ytterligare 5cm, är det någon som vet om det har någon betydelse??
Surt att bila ner skiten nu.

/Mac

Marknadsledande inom Pooler.

Utloggad Erica

SV: Placering bräddavlopp i höjdled???Någon som vet.
« Svar #1 skrivet: maj 06, 2011, 20:53:56:56 »
Linern ni köper kommer väl inte med ett färdigt hål för linern ? Om inte så blir ju enda skillnaden av att ni höjt skimmern att vattennivån blir högre än avsett. Nackdelen med det kan väl vara att speciellt om barn plaskar så kan en hel del vatten fara över kanten.

Vi har vår skimmer lägre än vanligt och var först lite oroliga för att vattennivån, ca 20 cm under kanten, skulle kännas onaturligt låg. Men när vi sedan haft kalas m.m. med en massa barn så vet vi att vi tack vare detta sluppit att få golvet dränkt :) Sedan så nåste det ju finnas plats för ramen runt skimmern för att ni skall få fast linern. Även sargkanten skall ju få plats. I vår pool finns ingen liner men sargen behövde ju ändå få plats.

PS: Menade 20 cm under golvnivå, vilket innebär cirka 35 cm under sargens överkant. Sargen sticker ju upp en bit över golvet. Men vill vi ha större djup går det ju att höja en 7-8 cm utan att det påverkar skimmern. Nivån får ju inte gå över överkanten på skimmerns öppning.
« Senast ändrad: maj 06, 2011, 22:16:33:33 av Erica »

Utloggad Nomac

SV: Placering bräddavlopp i höjdled???Någon som vet.
« Svar #2 skrivet: maj 07, 2011, 08:07:47:47 »
Har satt bräddavloppet i överkant, sen kommer där en polsarg på 5cm så man kan säga att det blir ca 15 cm ner till vattenlinjen (bör väl räcka) ramen få precis plats för poolsargen men det blir ingen liner över ramen direkt. Kragar man också ut sargen en 2cm så håller det vattnet kanske lite mer i poolen.

/Mac

Utloggad Erica

SV: Placering bräddavlopp i höjdled???Någon som vet.
« Svar #3 skrivet: maj 07, 2011, 15:46:48:48 »
15 cm bör ju räcka på en pool utomhus. Inomhus får man ju ha lite bättre marginaler för att inte få rummet fullt med vatten över hela golvet. Barn kan som sagt plaska rejält, Skvättzonen vid sådana tillfällen brukar vara upp till 3 m från närmsta poolkant.

Nej problemet kan väl vara just att få linern att sitta fast stabilt och tätt rnut skimmern. Det normala är ju att det finns liner runt om skimmern om man har liner. Packningar m.m. är ju också anpassade för detta. Man kan ju tänka sig att man annars eventuellt får vatten som rinner över linerkanten och ned på baksidan linern.

Utloggad Nomac

SV: Placering bräddavlopp i höjdled???Någon som vet.
« Svar #4 skrivet: maj 07, 2011, 19:20:29:29 »
Jo, tänkte på¨det med tätt bakom frontkåpan men det ska inte vara några problem då man kan ha liner runt om och vika in på det rostfria på toppen av skimmern så får man dit gummipackningarna med runt om.
Han som kollade var kanske extremt gnällig också :o det kommer ett par till så vi får se vad de säger.

Utloggad Housedad

 • Dignitär
 • ******
 • Stad/land: Helsingborg
 • Antal inlägg: 865
 • Total likes: 0
 • Kön: Man
  • Visa profil
SV: Placering bräddavlopp i höjdled???Någon som vet.
« Svar #5 skrivet: maj 08, 2011, 08:25:23:23 »
Hej,

Vi köpte ett poolkit så där var skimmerns positions given av hålet i plåten, hade vi byggt själva hade vi flyttat upp den så långt det går.
Anledningen är enkel, dels tycker jag det är snyggare med en "full" pool, dels vill vi ha så djupt som möjligt i vattnet.

I dagsläget fyller vi tills det är ca 1 cm kvar till skimmerns topp.

Tror däremot att det är en bra idé att ha liner runt om skimmeröppningen, om linern inte hänger ihop han nog lättare röra sig vilket man inte vill.

/ Housedad
9 x 4,5 x 1,40 ca 60 M3 Vikingpool från AquaGripp, roman end trappa 3m mitt på långsidan. Uppvärmning med VP Gullberg & Jansson GJPACW1V-30

Utloggad Erica

SV: Placering bräddavlopp i höjdled???Någon som vet.
« Svar #6 skrivet: maj 08, 2011, 18:35:28:28 »
Jovisst är det snyggt om poolnivån ligger nära markytan. "Infinitypool" är ju extremvarianten i det avseendet. Men i en inomhuspool skulle jag inte våga ha det så just för att det skulle lätt sprida vatten över hela golvet om en bunt barn badar. Vi hade gärna haft lite mera vattendjup, men det skulle helst då vara nedåt så att vi fortfarande hade god marginal till kanten. Givetvis går det att lösa även om man vill ha vatten ända upp även på en inomhuspool, men då får man nog ordna avloppsrännor i golven runt poolen med vattenåterföring till poolen och det är ju inte så lite extrajobb att fixa det.

Vi varierar ibland poolnivån lite grand genom att utnyttja skimmerns höjd. Barnkalas = ligg nära nedre gränsen Vuxenfest eller motionssimning = ligg nära övre gränsen. :)

Utloggad Nomac

SV: Placering bräddavlopp i höjdled???Någon som vet.
« Svar #7 skrivet: maj 09, 2011, 19:53:29:29 »
Tack för svaren.
Tror nog jag behåller den där den är, ser ut att funka med att ha liner runt ramen hel så den sitter på plats.
Ser att vissa skriver att de justerar vatten nivån med hjälp av skimmern, funkar systemet då så man kan ligga  i nederkant och ovankant med vatten linjen utan att pump m.m. strular?

/Mac

Utloggad RoJo

 • Dignitär
 • ******
 • Stad/land: Götene vid Kinne-Kulle
 • Antal inlägg: 507
 • Total likes: 8
 • Kön: Man
  • Visa profil
SV: Placering bräddavlopp i höjdled???Någon som vet.
« Svar #8 skrivet: maj 09, 2011, 20:21:49:49 »
Hej Du har ingen bild på hur det ser ut? Kan inte förstå att
det skulle bli problem, vår sitter precis under överliggare på poolramen.
Hade jag kunnat så skulle jag nog satt den lite högre vilket jag
nog kommer att försöka med den dan jag byter liner. våran liner går till
och m 7-8 cm upp på överliggare sitter fastnitad i denna då det inte var så
vanligt m snäppin på folkpool 04.
Roland 8)
Folkpool Classic 8x4 m Tr. Roman End, Vp Hydro-Pro 13, Saltgen. Jetstr. Poolsafe överdrag.

Utloggad Erica

SV: Placering bräddavlopp i höjdled???Någon som vet.
« Svar #9 skrivet: maj 09, 2011, 22:18:06:06 »
Om vattennivån går upp en bit på skimmern spelar ingen roll men den får inte gå över övre kanten för då kommer ju skräp som flyter på ytan inte att sugas in till filtret utan forstsätta att flyta runt i poolen. Nedåt sätts ju gränsen av att det hela tiden måste flyta in så mycket vatten i skimmern att pumpen inte suger luft för då stannar cirkulationen. Detta betyder väl minst 1-2 cm över skimmerns underkant, om man bara har skimmer. Har man även bottenavlopp så finns det knappt någon risk alls att suga in luft på det viset, men vattnet får ju ändå nite gå lägre än någon cm över skimmerns underkant, för då blir det ju heller ingen ytvattenrening, alltså precis som vid för hög vattennivå.

Vi har märkt att om vi har för låg vattennivå så kan luft sugas in i samband med bottendammsugningen, speciellt som vi då stänger bottenavloppet. Det vill ibland bli som en virvel där bottensugslangen är kopplad så att luft trycks in i virveln. Annars har vi aldrig märkt några problem vare sig när vi legat typ 2 cm över botten eller 1 cm under toppen på skimmerhålet. Vi har även någon gång kört med ännu högre nivå men då blir det ju ingen riktig ytvattenrening. Men inomhus så får man inte så mycket skräp som flyter i poolen, så det fungerade rätt bra det också.

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Energisparprodukter
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!

Notice: Undefined variable: indexbanners4 in /home/varmepumpsforum/public_html/poolforum.se/forum/Sources/PortalBlocks.php(3593) : eval()'d code on line 19

Notice: Undefined variable: indexbanners5 in /home/varmepumpsforum/public_html/poolforum.se/forum/Sources/PortalBlocks.php(3593) : eval()'d code on line 30

Notice: Undefined variable: indexbanners5 in /home/varmepumpsforum/public_html/poolforum.se/forum/Sources/PortalBlocks.php(3593) : eval()'d code on line 42
Pool Spa billigt Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd