Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan
 

Författare Ämne: Byta kakel etc?  (läst 2991 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Pölman

Byta kakel etc?
« skrivet: april 12, 2011, 16:23:53:53 »
I ett hus med innepool är glasyren på kaklet dålig, det bör ev. rivas, isoleras och kaklas om tycker nuvarande ägaren. Mkt jobb och kan bli dyrt, finns det inget enklare att göra?

Citera
Poolen var igång så länge barnen var små, men tömdes ca 1990 när deras intresse avtog. Fram till dess var allt helt OK. Allt fungerade som det skulle, inget läckage, inga fuktproblem (annat än det normala med avdunstning från en stor vattenyta, vilket bemästras med avfuktare). Det som har inträffat de senaste åren är att glaceringen på ett litet antal av kakelplattorna har släppt. Detta innebär att jag anser att hela inkaklingen bör rivas och tätskicktet förnyas före omkakling före återfyllnad. I samband med detta bör också för säkerhets skull övriga funktioner ses över. Slangdragning ser intakt ut, men filter och pump har, av självklara skäl inte provkörts sedan poolen tömdes.

Poolgiganten

Utloggad Linkan222

SV: Byta kakel etc?
« Svar #1 skrivet: april 14, 2011, 20:20:53:53 »
Det bör väl gå att lägga i en liner istället. Måste bli en bråkdel av kostnaden speciellt om man inte kan/vill utföra kaklingen själv.

Utloggad Erica

SV: Byta kakel etc?
« Svar #2 skrivet: april 14, 2011, 22:15:33:33 »
Om det bara är glansen som försvunnit på kaklet verkar utbyte vara en onödigt drastisk väg. Det finns kemiska medel som man kan gnugga in i kakel, sten m.m. som åtminstone delvis återställer ytan. Enstaka plattor kan man ju kanske få byta, men inte alltsammans, särskilt inte som de stora ytorna (väggar och botten ) är under vatten och ytglansen ändå inte syns.

Kaklet i poolen är ju bara för att få en fin och behaglig yta, det är ju inte kaklet som stoppar vattnet. Detta ligger ju på betonggjutningen bakom kaklet.

Att lägga i en liner går naturligtvis, men då måste skimmer, inloppsmunstycken, ev. bottenavlopp och lampor också bytas ut, så det är inte så enkelt som det låter.

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan