Click Here! Pool Spa billigt Mer info! Pooler av hög kvalité, korta leveranstider! Kvalitet! PrisvÀrda pooler!
Öppnar din e-postklient
Poolsidan HĂ€ssleholm

Författare Ämne: Byta kakel etc?  (lĂ€st 1474 gĂ„nger)

0 medlemmar och 1 gÀst tittar pÄ detta Àmne.

Utloggad Pölman

Byta kakel etc?
« skrivet: april 12, 2011, 16:23:53:53 »
I ett hus med innepool Àr glasyren pÄ kaklet dÄlig, det bör ev. rivas, isoleras och kaklas om tycker nuvarande Àgaren. Mkt jobb och kan bli dyrt, finns det inget enklare att göra?

Citera
Poolen var igÄng sÄ lÀnge barnen var smÄ, men tömdes ca 1990 nÀr deras intresse avtog. Fram till dess var allt helt OK. Allt fungerade som det skulle, inget lÀckage, inga fuktproblem (annat Àn det normala med avdunstning frÄn en stor vattenyta, vilket bemÀstras med avfuktare). Det som har intrÀffat de senaste Ären Àr att glaceringen pÄ ett litet antal av kakelplattorna har slÀppt. Detta innebÀr att jag anser att hela inkaklingen bör rivas och tÀtskicktet förnyas före omkakling före Äterfyllnad. I samband med detta bör ocksÄ för sÀkerhets skull övriga funktioner ses över. Slangdragning ser intakt ut, men filter och pump har, av sjÀlvklara skÀl inte provkörts sedan poolen tömdes.

Utloggad Linkan222

SV: Byta kakel etc?
« Svar #1 skrivet: april 14, 2011, 20:20:53:53 »
Det bör vÀl gÄ att lÀgga i en liner istÀllet. MÄste bli en brÄkdel av kostnaden speciellt om man inte kan/vill utföra kaklingen sjÀlv.

Utloggad Erica

SV: Byta kakel etc?
« Svar #2 skrivet: april 14, 2011, 22:15:33:33 »
Om det bara Àr glansen som försvunnit pÄ kaklet verkar utbyte vara en onödigt drastisk vÀg. Det finns kemiska medel som man kan gnugga in i kakel, sten m.m. som Ätminstone delvis ÄterstÀller ytan. Enstaka plattor kan man ju kanske fÄ byta, men inte alltsammans, sÀrskilt inte som de stora ytorna (vÀggar och botten ) Àr under vatten och ytglansen ÀndÄ inte syns.

Kaklet i poolen Àr ju bara för att fÄ en fin och behaglig yta, det Àr ju inte kaklet som stoppar vattnet. Detta ligger ju pÄ betonggjutningen bakom kaklet.

Att lÀgga i en liner gÄr naturligtvis, men dÄ mÄste skimmer, inloppsmunstycken, ev. bottenavlopp och lampor ocksÄ bytas ut, sÄ det Àr inte sÄ enkelt som det lÄter.

Svenska kvalitetspooler som hÄller vad de lovar! 50 Är av innovation och norrlÀndsk kvalitet!
 

Pooler och SPA-bad med montering i toppkvalitet!
Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons frÄn Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service pÄ hög nivÄ!
Ring 070-6798263!
Full Inverter!
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Click Here! Pool Spa billigt Mer info! Pooler av hög kvalité, korta leveranstider! Kvalitet! PrisvÀrda pooler!
Öppnar din e-postklient
Poolsidan HĂ€ssleholm

Use CS Theme