Magnus Målarn Pool Spa billigt Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Gullberg Jansson Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd
 

Författare Ämne: Montera liner?  (läst 5087 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Carlsson

Montera liner?
« skrivet: juni 09, 2006, 06:20:44:44 »
Hej
Har nu kommit fram till att lägga liner i vår betongpool med stenmjölsbotten.
Vore mycket tacksam för matnyttiga tips som gör att man blir nöjd med resultatet. Jag har förstått att poolbotten är mycket viktig att bli nöjd med.
Förutsättningar:
10m * 3,5m * 1,5m
Paddad stenmjölsbotten ("Hyfsat" jämn)
Carraraliner
Snap-in list
Underliner till väggarna
8mm bottenmatta (skarvad på mitten med tejp, skall det vara silvertejp?)
3 inlopp
1 utlopp (solfångare)
1 skimmer
1 belysning

Hur viktigt är det att botten är superjämn?
Hur gör man när man fyller vatten och samtidigt behöver få bort veck mm?
Använder man nån typ av mjuk borste på botten?
Skall man gå barfota på botten?
Vadarbyxor?
Eller sköter allt sig själv vid snap-in montage?

Blir mycket glad för alla typer av tips till helgens linermontage!
Man vill gärna inte göra bort sig vid detta poolbyggarmoment.

Tack på förhand!
Har renoverat en gammal betongpool, 10*3,5m, Värmer med solpaneler,  Nibe bergvärmepump, Poolen blev klar till midsommar 2006.

Marknadsledande inom Pooler.

Utloggad Dennis

SV: Montera liner?
« Svar #1 skrivet: juni 09, 2006, 14:23:11:11 »
Jag håller på att bygga en pool från svenskapoolfabriken. I poolpaketet ingår en instruktionsdvd och mina svar baseras på vad de visar i den. De rekommenderar att man gör botten, sätter liner och vattenfyller på samma dag. Till bottenmattans skarv använder de silvertejp. När det gäller underarbetet ska man padda botten så jämn som möjligt och därefter raka av botten med till exempel en planka. För att få bästa resultat grävs lejdare ner som plankan kan glida mot "precis som vid plattsättning". Alla småstenar plockas bort och hålen fylls med sand och jämnas till. Vartefter botten är jämn tas lejdarna bort och spåren fylls med sand som packas med murslev eller dyligt. Ytan ska inte beträdas efter arbetet är klart. När bottenmattan läggs rullas denna upp på motsatt håll som den har från butik. Då rullar den upp sig själv när man lagt den på ena sidan av botten. För att komma åt att tejpa skarven och justera använder man två skivor (ca50x50 cm) att kliva på. när man sedan placerat linern i gropen gäller det att placera hörnen rätt. De övre hörnen fästs med 5 pappspik längst ut på poolkanten. När du börjat vattenfylla kan ytan beträdas försiktigt. Var försiktig med vattenstrålen så den inte skapar en grop i bottnen. Har du en kraftig slang kan du lägga en skiva på botten som strålen kan träffa på. De rekommenderar att man tejpar ihop ett par "skor av överbliven bottenmatta för att dämpa stegen när man går på bottnen. Max 20 cm vatten på botten innan man fått bort alla veck. Annars blir vattnet så tungt att vecken inte kan dras ut. Under denna period ska man bara fokusera på att botten blir slät och att hörnen hamnar rätt. Vid resten av fyllningen gäller att vecken ska slätas ut när de är max 10 cm under ytan annars kan det bli för tungt av vattentrycket. Kanterna och hörnen av linern ska tryckas ut av vattentrycket så sträck linern ordentligt. De rekommenderar att man sträcker linern och fäster den med pappspik så långt ut som möjligt på kanten. Slå ned hela spiken annars kan linern reva sig. Ta silvertejp till hjälp för tillfälliga streckningar. Tejpa endast på den delen av linern som döljs av sarg. Limmet kan lämna märken.
Långt blev det. Hoppas du lyckas väl med din linersättning.
Har beställt en 4.5x9m pool från Svenska poolfabriken inkl 3m romersk trappa och automatiskt poolskydd. Byggstart 22 Maj.

Utloggad Fia

SV: Montera liner?
« Svar #2 skrivet: juni 09, 2006, 21:39:17:17 »
Ett annat tips är att ta två dammsugare, en till varje långsida, försiktigt föra ner rören bakom linern och suga bort all luft så det blir vakum.
 
Ta ur dammsugarpåsen och sänk ner röret ca: 10 cm övanför botten - tejpa igen alla hål mellan poolstomme och duken, locket på ytvattenrenaren, änden på kabelröret till belysningen och slangarna till inloppen och sist även tejp runt dammsugar röret och linern. Starta dessa och låt gå i ca: 10 minuter.
Det stod så i vår gamla monteringsanvisning.

Jag lovar, det fungerar kanon bra, linern blir som klistrad mot ramen och man slipper luftbubblor!! ;)
Det finns en pool för alla trädgårdar och plånböcker, det gäller bara att hitta rätt.

Utloggad Carlsson

SV: Montera liner?
« Svar #3 skrivet: juni 12, 2006, 12:28:46:46 »
Hej igen!

Linermontaget gick utmärkt. Tack för diverse tips!
Vi behövde dock aldrig använda dammsugarna för att få bort veck mm. Vecken försvann av sig självt, det kanske berodde på att vi valde snap-in istället för överlapp. Hela linern var ju exakt tillskuren och satt perfekt i poolen.

Det var en underbar syn att se barnen bada i det svinkalla 20 cm djupa vattnet.

Tack igen för tipsen

Har renoverat en gammal betongpool, 10*3,5m, Värmer med solpaneler,  Nibe bergvärmepump, Poolen blev klar till midsommar 2006.

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Energisparprodukter
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!

Notice: Undefined variable: indexbanners4 in /home/varmepumpsforum/public_html/poolforum.se/forum/Sources/PortalBlocks.php(3593) : eval()'d code on line 19

Notice: Undefined variable: indexbanners5 in /home/varmepumpsforum/public_html/poolforum.se/forum/Sources/PortalBlocks.php(3593) : eval()'d code on line 30

Notice: Undefined variable: indexbanners5 in /home/varmepumpsforum/public_html/poolforum.se/forum/Sources/PortalBlocks.php(3593) : eval()'d code on line 42
Pool Spa billigt Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd