Polarpumpen Pool Spa billigt Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Gullberg Jansson Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd
 

Författare Ämne: Liner och kontaktlim/silikon/klorerat vatten?  (läst 12609 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Nyodlarn

Liner och kontaktlim/silikon/klorerat vatten?
« skrivet: augusti 06, 2007, 08:45:49:49 »
Hej alla,
jag har en så gott som uttjänt poolduk som jag dock skulle vilja använda två månader till. Pga oaktsamhet och för hård hantering när jag försökte släta ut veck vid vattenfyllning så lyckades jag återkomma en ca 4 cm lång reva nära ett bottenhörn. Ett antal kubikmeter vatten läckte ut innan jag upptäckte skadan och tömde poolen. :-\
För att laga revan så rengjorde jag duken runt revan med aceton och applicerade en lagningslapp (ca 5x20 cm) av överbliven poolduk. Lappen sattes dit med kontaktlim (Danalim) och runt lappen på utsidan drog jag på flödigt med vit byggsilikon (Danalim). Det ser inte klokt ut egentligen men det gör mig inget, bara det håller tätt tills den nya duken ska på nästa vår.
Revan ligger precis i nedre änden av ett riktigt gammalt och styvt veck som jag inte kan räta ut och när jag trycker med fingret så känns det som att lappen inte sitter fast riktigt på ömse sidor om vecket. Silikonet sitter riktigt bra dock. Poolen är nu fylld igen till strax under inloppen och jag observerar vattennivån för att se om det är tätt.

Vad skulle ni göra i detta läge?

Jag funderar på att tuta och köra och hoppas att silikonet klarar påfrestningarna fram till i vår. Det är inga dragspänningar runt lagningen men jag vet inte hur silikonet klarar klorerat vatten.

Som reservplan har jag köpt en lagningssats med lim och reparationsduk från Miamipool att använda om min lagning inte håller, men jag är osäker på om den klarar att täta runt mitt styva veck. Det är bökigt att sätta lagningen under tryck runt vecket en längre tid och jag antar att detta måste göras med poollimmet.

Ska jag tömma poolen igen och försöka med poolimmet istället?

Tacksam för råd.

/Nyodlarn

Marknadsledande inom Pooler.

Utloggad nippon

SV: Liner och kontaktlim/silikon/klorerat vatten?
« Svar #1 skrivet: augusti 06, 2007, 21:25:05:05 »
Använd lagningsetet du köpte, det fäster direkt och funkar utmärkt att limma med under vattnet.
Siliconet klara visserligen utmärkt klorerat vatten men funkar sällan bra som en bra lösning annat än i nödfall(typ aldrig).
Jag har lagat revor över metern långa med poolduk och rätt lim. otroligt nog brukar det bli tätt men är förstås ingen långsiktik lösning.
Är duken väldigt gammal och skör hjälper ingenting...

Utloggad Nyodlarn

SV: Liner och kontaktlim/silikon/klorerat vatten?
« Svar #2 skrivet: augusti 07, 2007, 00:22:00:00 »
Tack för synpunkterna. Jag hann fylla upp till strax under inloppen innan jag for till jobbet och när jag kom hem stod vattennivån precis där jag lämnat den innan jag stängde av påfyllningen. Tätt än så länge alltså!
Som en reservplan ifall min lagning inte håller så kan jag ju prova att laga under vatten senare, eller i värsta fall tömma polen, laga med riktigt poollim och fylla och vinterförbereda poolen. Jag vill inte ha den tom över vintern.
Nästa vår blir det en ny duk.

Hälsningar, Nyodlarn

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Energisparprodukter
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!

Notice: Undefined variable: indexbanners4 in /home/varmepumpsforum/public_html/poolforum.se/forum/Sources/PortalBlocks.php(3593) : eval()'d code on line 19

Notice: Undefined variable: indexbanners5 in /home/varmepumpsforum/public_html/poolforum.se/forum/Sources/PortalBlocks.php(3593) : eval()'d code on line 30

Notice: Undefined variable: indexbanners5 in /home/varmepumpsforum/public_html/poolforum.se/forum/Sources/PortalBlocks.php(3593) : eval()'d code on line 42
Pool Spa billigt Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd