CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag
 

Författare Ämne: Cirkulationspump död  (läst 325 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Margaretha1968

Cirkulationspump död
« skrivet: maj 26, 2024, 12:29:20:20 »
Hej, nybörjare på pool så lär mig hela tiden.  startade upp systemet efter vintern och funkade några timmar sen hörs längre inget ljud från cirkulationspumpen. Vid tidigare problem så har den lagt av med ett brummande ljud och det fixades med att röra runt fläkten så funkade det igen. Nu hjälper inte det. Det finns typ inget liv alls i den, inget ljud hörs. Finns det något jag kan göra, testa, eller är det till att köpa ny cirkulationspump? Vilken pump ska man isf köpa som passar till sandfiltret? Poolstorlek ca 40 kubik.

Poolgiganten

Utloggad Erica

SV: Cirkulationspump död
« Svar #1 skrivet: juni 04, 2024, 23:46:01:01 »
Utan att gära en riktig felsöknng går det ju nte att säga vad sm kan ha hänt. Går pumpen att snurra runt för hand ?  Om den fastnat rent mekaniskt så brukat brumma lite. Din pump är en enfasrpump och sådana har mycket lägre startmoment än trefaspumpar, så går det trögt vid starten kanske de inte kommer igång. Sedan brukar sådana motorer ofta innehålla en s.k. "clixon", den termobrytare som bryter strömmen om lindningen blir för varm. Den skall normalt återgå till driftsläge när lindningen svalnat men det fungerar inte alltid. På vissa modeller av sämre kvalitet kan man ha ersatt övertemperaturskyddet med en termosäkring, en sådan återställs aldrig och går oftast inte heller att byta ut. Kolla också förstås att motorn verkligen får spänning, så inte felet ligger någon helt annan stans, t.ex. trasig säkring, glappkontakt, skadad kabel eller liknande. Om pumpen och filtret köpts ihop så kan du ju om du måste köpa ny pump utgå från storleken på den gamla pumpen. Pumpens prestanda behöver matcha filtret - är den för svag kanske den inte klarar av att backspola filtret ordentligt.

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag