Polarpumpen Pool Spa billigt Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd
 

Författare Ämne: Prefab betongelement  (läst 205 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Calle76

Prefab betongelement
« skrivet: september 20, 2020, 08:38:36:36 »
Är i sluttampen nu gällande upphandling av pool. Jag har byggt två hus tidigare och tänkte att detta skulle bli en enkelt och avgränsat projekt.

Men har konstaterat att det finns många lycksökare inom poolbranschen som insisterar på att lämna "paketpris" där det inte alls framgår hur många arbetstimmar de räknar på. Jag vill betala per utförd timme, inte mer eller mindre men utifrån de arvoden som offereras skulle man kunna tro att det är högt efterfrågade läkare med specialistutbildning som monterar pooler... Vidare har jag märkt att det är många som hävdar med vetenskaplig precision att just deras system är mkt bättre, allt annat ska man "akta sig för" osv. Kräver i princip att man lägger ca 3 månader på utredning innan man ens kan ta självständiga och välinformerade beslut. Dock välinvesterad tid och detta poolforum är ju en fantastiskt källa till kunskap och erfarenheter.

I alla fall, det blir att sy ihop det själv som projektledare. Har undersökt följande "system":
1. Träpoool
2. Stålpool
3. Thermoblock (Jackon, 2.0, 3.0, chemoform etc.)
4. Lecablock
5. Hålblock
6. Poly och vinyl balja
7. Prefab betong

Eftersom jag kommer att leja ut själva "monteringen" så har jag konstaterat att totalpriset blir avhängigt den tid det tar att montera poolsystemet. Här slås jag av att alternativ nr 7 (Prefab betong) har bland den kortaste monteringstiden. Blocken gjuts i vattentät betong och lyfts på plats av kranbil. En bottenplatta gjuts när väggarna är på plats. Sen är poolen i princip klar.

Fördelen med detta system är att du inte behöver liner. Man kan låta betongen vara obehandlad, förutsatt den har en microcement finish. Blir dessutom väldigt snyggt. Bräddavlopp, lampa etc. gjuts in på fabrik. Någon som har erfarenhet? Hur påverkas ytskiktet över tid av klor, salt eller magnesium? Isolering?

Varför har thermoblock fått en sådan dominans framför t.ex. Prefab betongelement? Det senare måste ju ha en betydligt högre hållfasthet samt att du slipper platssvetsa liner för 50 000 kr. Priset blir dessutom billigare eftersom du slipper betala för att någon ska montera block för typ 1500 kr/h  ;D, beställa betong via pumpbil etc.

Är det någon som har erfarenhet av Prefab betongelement som kan dela med sig av kunskap? Något man behöver tänka på etc.

Mkt tacksam för input!

/Calle

Marknadsledande inom Pooler.

Utloggad TommyC

SV: Prefab betongelement
« Svar #1 skrivet: september 20, 2020, 09:46:22:22 »
Läs den här tråden och dess länkar: https://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=8380.0
Jag tycker att metoden är väldigt intressant men att den är så lite använd kanske har någon bra orsak  <dontkn>
Platsbyggd plastpool 31 kubikmeter med inbyggd trappa och botten i tre olika nivåer. 720 W cirkulationspump. G&J 9,2 kW värmepump ställd på 31 grader. Lågt pooltak Atlanta med skjutlucka och uppfällbar gavel. Klorerar med veckoklorpuckar.

Utloggad Calle76

SV: Prefab betongelement
« Svar #2 skrivet: september 20, 2020, 11:10:32:32 »
Gott, tack för länken!

Ja man undrar ju varför inte detta systemet är mer vedertaget. Verkar ju åtminstone vara en robust och tålig konstruktion.

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Energisparprodukter
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Pool Spa billigt Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd