Rubinpool Pool Spa billigt Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Gullberg Jansson Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd
 

Författare Ämne: Äldre pool, byta liner?  (läst 226 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

PernillaO

  • Gäst
PernillaO
Äldre pool, byta liner?
« skrivet: juni 14, 2020, 11:39:33:33 »
Har en tror det är 9 år gammal pool. Rund 150 djup och ca 410-420 diameter.
Linern börjar se trött ut. Funkar det att bara byta den eller är totala livslängden körd? Tänker att man naturligtvis kollar att plåt ser ok ut, men skulle den vara det vågar man bara byta linjer då?
Den har den gjuten nederdel, den delen jag kan se ser ok ut.

Marknadsledande inom Pooler.

Utloggad Erica

SV: Äldre pool, byta liner?
« Svar #1 skrivet: juni 14, 2020, 12:07:31:31 »
Vad menar du egentligen med att "linern börjar se trött ut" ? Läcker den någonstans ? Har det blivit veck på den ? Eller har den bara blivit smutsig, fått rand vid vattenlinjen m.m. ? I det senare fallet vore ju enklaste åtgärden en ordentlig rengöring, linern behöver då knappast bytas ut. De flesta pooler och liners håller längre än 9 år. Har däremot linern blivit så hård och spröd att den börjat spricka, skapa läckor o.s.v. så är det nog dags för utbyte. Men i så fall, om stommen verkar ok, så lär ju ett linerbyte räcka. Tal om att saker verkar "trötta" är ju annars alltid försäljarnas argument för att vi  alltid skall köpa nya prylar - ofta långt innan deras livslängd verkligen är uppnådd.

PernillaO

  • Gäst
PernillaO
SV: Äldre pool, byta liner?
« Svar #2 skrivet: juni 14, 2020, 12:45:50:50 »
Den har fått fler och fler veck med åren. Bleks. Trycker jag på vecken känns det mjukt men tyckte igår att ytan är lite strävare under ytan är det som inte varit i vatten.
Inga sprickor eller läckor, vad vi kan se. Det vattnet vi får fylla på motsvarande nog avdunstningen.

Tänker att jag byter hellre några år för tidigt än försent.... men det hänger ju lite på om konstruktionen ”tål” det. Tror den köptes från primastar. Tyvärr gick min man bort i höstas och får erkänna att det tidigare bara var han som fixade med detta. Så vi är rätt förvirrade med det mesta.

Utloggad MathiasS

SV: Äldre pool, byta liner?
« Svar #3 skrivet: juni 14, 2020, 13:22:03:03 »
Det borde inte vara några konstigheter att byta bara linern. Tar du kontakt med Primastar så kan dom säkert hjälpa dig med en linern eller få mått på en som någon annan tillverkar.
7x4x1,5 Thermopool + 3m Roman trappa från Poolstore.
Pooltak: Deli B+ från Lars Sjöland
Värmepump: G&J GJPACW1V-20 9,2 kW
Astral Cantabric 500 sandfilter
Övrig utrustning från Pahlen:
Pahlen Minimaster för dosering av Klor och PH
UV-rening med Pahlen Auto UV-75
Pahlen bronspump P01 trefas ,55kW.
Pahlen rf inlopp, belysning och breddavlopp
Byggtråd: http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=7416.0

Utloggad Erica

SV: Äldre pool, byta liner?
« Svar #4 skrivet: juni 14, 2020, 19:13:49:49 »
Känns den fortfarande mjuk så är det nog rätt lugnt. Det är när plast blir hård som det börjar hända saker - risk för sprickor, speciellt där det finns veck. Problemet har två delar - dels ren åldring, att mjukgöringsmedel dunstar - dels inverkan av solens UV-strålar. Men att den blir lite blekt, speciellt kring vattenlinjen, är bara ett estetiskt problem, den går inte sönder för det. ALLA pooler utom kaklade får en blekning (ja om de inte är helt vita förstås), vare sig det är liner eller målade ytor. Färger bleks också. Kloret plus solen hjälps åt med blekningen. T.o.m. vår pool, som är en inomhusppol, har fått sådan blekning.

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Energisparprodukter
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!

Notice: Undefined variable: indexbanners4 in /home/varmepumpsforum/public_html/poolforum.se/forum/Sources/PortalBlocks.php(3593) : eval()'d code on line 19

Notice: Undefined variable: indexbanners5 in /home/varmepumpsforum/public_html/poolforum.se/forum/Sources/PortalBlocks.php(3593) : eval()'d code on line 30

Notice: Undefined variable: indexbanners5 in /home/varmepumpsforum/public_html/poolforum.se/forum/Sources/PortalBlocks.php(3593) : eval()'d code on line 42
Pool Spa billigt Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd