Polarpumpen Pool Spa billigt Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd
 

Författare Ämne: Läckande bottenventil/dräneringsplugg sandfilter  (läst 147 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Erik B

Läckande bottenventil/dräneringsplugg sandfilter
« skrivet: maj 24, 2020, 15:55:37:37 »
Hej alla,

Upptäckte i samband med våröppningen att det droppar från sandfiltrets dräneringsplugg/bottenventil. Det är den modellen av sandfilter där dräneringspluggen/bottenventilen är uppdelad i två delar; en för vattendränering och en för att tappa ur sanden. Sannolikt är det någon packning som blivit dålig under vintern. Givetvis droppar det ur gängningen på den del som tappar ur sanden, varför jag inte är så sugen på att skruva ur den helt och byta packningen.

Har testat att dra åt allt så hårt jag kan med händerna (vågar inte ta till polygrip med risk för att jag drar sönder hela ventilen). Har även testat med vulktejp, med tveksamt resultat.

Något tips på vad jag kan göra? Det droppar ju inte så mycket, kanske 1-2 droppar i sekunden men tillräckligt för att man ska vilja åtgärda det.

Stort tack på förhand!
/Erik

Marknadsledande inom Pooler.

Utloggad TommyC

SV: Läckande bottenventil/dräneringsplugg sandfilter
« Svar #1 skrivet: maj 24, 2020, 18:04:05:05 »
Välkommen hit!

Diverse nya småläckor direkt efter uppstart brukar förvånansvärt ofta rätta till sig efter några dygn. Gissar att det är den stigande vattentemperaturen som gör att material expanderar något. Avvakta några dygn är det första rådet. Med lite tur så löser det sig. Annars är frågan om man kan leva med läckaget till säsongen är över. Har man inte ventiler installerade så att det går att enkelt avskilja sandfiltret så kanske det går att hitta s k vinterpluggar som man skruvar in i utlopp och skimmer för att möjliggöra att öppna sandfiltret utan att sänka vattennivån.
Platsbyggd plastpool 31 kubikmeter med inbyggd trappa och botten i tre olika nivåer. 720 W cirkulationspump. G&J 9,2 kW värmepump ställd på 31 grader. Lågt pooltak Atlanta med skjutlucka och uppfällbar gavel. Klorerar med veckoklorpuckar.

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Energisparprodukter
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Pool Spa billigt Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd