Polarpumpen Pool Spa billigt Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Gullberg Jansson Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd
 

Författare Ämne: Poolplanering - råd om markarbeten  (läst 2409 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad sauk1

Poolplanering - råd om markarbeten
« skrivet: september 15, 2019, 23:00:08:08 »
Hej,

Ny här och har sökt en del. Förvånas över alla trevliga kostnadskalkyler som ni har i era inlägg. Själv verkar jag ha höga krav på poolen, eftersom det inte verkar spela roll om vi tar Folkpools träpool eller en thermopool av annat fabrikat, landar ändå på 275-400 tkr för allt till en uppvärmd 3x8 m markpool med pooltak.  ;D

Till saken. Nu har två markföretag lämnat offert/kostnadsuppskattning, det ena bolaget har inte ens varit här. Båda säger 175 tkr ex moms inkl tippavgifter m.m. men exkl "material och UE 15%". Då ska tilläggas att det är max 10 min till närmaste tipp, men visst, tomten är ganska liten och efterfyllningen blir knepigare, eftersom man inte kommer åt från långsidorna.

Är detta rimligt eller bör jag leta vidare? Det deprimerande är att de är två samstämmiga och det är ganska svårt att hitta rekommenderade bolag/såna man vet något om ifall de är bra.

Marknadsledande inom Pooler.

Utloggad Magnus78

SV: Poolplanering - råd om markarbeten
« Svar #1 skrivet: september 15, 2019, 23:35:19:19 »
Det är lite som att fråga hur långt ett snöre är ;) Utan att ha någon vetskap om hur ni tänkt er är det svårt med att ge riktlinjer.
 Jag har gjort allt själv och hyrde in en schaktbil två dagar á 760/h plus moms. Grävmaskin 2-ton kostade runt 6 kkr, sen tog jag in en 12-tonnare för 18kkr. Deponi betalade jag som tur var bara för de första två Lasse.. gick på 5500 plus moms. Övriga 10 lass kunde vi tippa hos en kille som behövde fylla upp tomten.
40 ton 8-16 betalade jag 8000 för.
Material till platta (armering till väggar inräknade) kostade 13kkr med ordentliga rabatter på en byggfirma där en kompis är säljare.

Vet inte vad som ingår i de 175. Men om det är färdig platta så känns priset ganska lågt? Bara betongen kostar runt 15kkr (i överkant).

Hade någon sagt 175kkr för att få en grop i gräsmattan hade jag sökt vidare. Runt 80kkr känns rimligt för grävjobet.

Utloggad hemirg

 • Kan lite mer
 • ***
 • Stad/land: Linköping
 • Antal inlägg: 37
 • Total likes: 5
 • Kön: Man
 • :)
  • Visa profil
SV: Poolplanering - råd om markarbeten
« Svar #2 skrivet: september 16, 2019, 08:08:25:25 »
Du skriver inte vad som ingår. Om det bara är grävning, packning och återfyll så är det på tok för mycket pengar. Att båda har lämnat exakt samma pris känns märkligt. Kolla med någon firma som inte är kopplat till poolföretaget också. Även om priset gäller gjuten platta känns det dyrt då vi betalade 26000kr (475kr/m²) för armering och gjutning. Om vi hade behövt en pumpbil för betongen hade det kostat 10000kr mer. Priser inklusive moms. Kolla in den här tråden för kostnader för grävning https://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=15308.msg111989#msg111989

Du skriver också "exkl "material och UE 15%". Har du kollat vad det kan innebära? Om UE betyder underentreprenör och de tar in underentreprenörer till allt så kommer priset öka med 15%. Vad är det för material som inte ingår i offerten?
« Senast ändrad: september 16, 2019, 08:26:41:41 av hemirg »
8x4m Aqvispool med pooltak, saltklorinator, UV och fjärrvärmeväxlare.

Utloggad sauk1

SV: Poolplanering - råd om markarbeten
« Svar #3 skrivet: september 16, 2019, 23:17:42:42 »
Bra frågor allihopa!

Ja jag glömde nämna att de ska dränera och leda vatten till en stenkista som de upprättar. Men det ingår inte gjutning, bara gräv, fyll och dränering. Att skapa förutsättningarna för gjutningen.

Ska fråga om noteringen de anger för tillkommande kostnader (UE etc).

Utloggad hemirg

 • Kan lite mer
 • ***
 • Stad/land: Linköping
 • Antal inlägg: 37
 • Total likes: 5
 • Kön: Man
 • :)
  • Visa profil
SV: Poolplanering - råd om markarbeten
« Svar #4 skrivet: september 17, 2019, 09:04:55:55 »
Betala inte sådana priser bara för grävning, fyll och dränering. Verkar inte ens ingå dräneringspump utan de leder bara bort vattnet mot en stenkista. Känns som det kan bli problem i framtiden om det blir väldigt blött då tomten också är väldigt liten. Finns det ingen dagvattenledning som du kan leda bort vattnet i med hjälp av en dräneringspump? Jag är inget proffs på detta, men jag hör ju hur mycket vatten min pump pumpar bort efter flera dagars regn.

Som jag skrev tidigare tycker jag att du ska kolla med fler företag som inte är kopplade till poolförsäljaren. Om du lägger 175 000kr på grävningen kan du tyvärr glömma din kalkyl för det kommer överstiga långt över 400 000kr med pooltak.
8x4m Aqvispool med pooltak, saltklorinator, UV och fjärrvärmeväxlare.

Utloggad poolarenspoolare

 • Expert
 • *****
 • Stad/land: Nykvarn
 • Antal inlägg: 245
 • Total likes: 49
 • Kön: Man
 • Pool is the grej ;-)
  • Visa profil
SV: Poolplanering - råd om markarbeten
« Svar #5 skrivet: september 17, 2019, 15:50:21:21 »
175.000 + moms för att gräva ett hål köra bort massor, köra dit lite kross, slänga ner några meter dränering till en stenkista... och padda till allt... Beroende på tillgänglighet tar det dom max ett par dagar.

Rimligt vore kanske 50-80 kkr (inkl moms), annars skulle i alla fall jag känna mig lurad. Men som sagt jag vet inte förutsättningarna hemma hos dig.

Du borde kunna välja bland alla anläggare, för just detta jobb behövs ingen med pool-erfarenhet... i alla fall inte om du har lite koll själv.
8x4 PP-pool med tekniktunna, UV, MiniMaster Ph+Klor, Poolrobot Astral Pulit Advanced 3, Pahlen JetSwim Athlete, värmeväxlare till bergvärme, komposittralldäck, Nova Comfort pooltak med kanalplast och klarglasgavlar.
Byggtråd: http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=13304.0

Utloggad Douglaslindevall

SV: Poolplanering - råd om markarbeten
« Svar #6 skrivet: september 27, 2019, 13:07:20:20 »
Ungefär samma förutsättningar, se bilder:https://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=15810.10
Betalar 160´inkl moms inkl material exkl platta.

Utloggad sauk1

SV: Poolplanering - råd om markarbeten
« Svar #7 skrivet: oktober 07, 2019, 22:08:57:57 »
Nu känner jag inte att jag har någon direkt koll själv, därav gärna använda någon med erfarenhet. Tänker även att jag borde anlita en poolbyggare.

Men ärligt talat, ursäkta språket, med vad i helsicke.

Supersegt att hitta markentreprenörer och att ens få offert. De landar alla högt. Fick en ny all time high idag med poolfirmans rekommenderade markfirma. 250 tkr för att gräva hålet o frakta bort allt. Dränpump ingick inte ens, bara brunnshål.

Vad missar jag här!?

Bara en firma har gett ett riktigt bra pris, men de avviker så jag blir ju nästan misstänksam mot deras 100 tkr där det t o m ingick gjuten bottenplatta, vilket jag inte bad om. De verkade osäkra, hade inte koll på pool och verkar alla komma från något låglöneland. Gör mig osäker när de ska gräva mindre än 1 meter från mitt hus.

Ser ju mörkt ut det här. Trist, verkar inte bli någon pool...  :'(

Utloggad erhug

 • Nybörjare
 • *
 • Stad/land: Karlstad
 • Antal inlägg: 2
 • Total likes: 0
 • Kön: Man
 • Vetoftastintevadjagpratarom
  • Visa profil
SV: Poolplanering - råd om markarbeten
« Svar #8 skrivet: oktober 08, 2019, 09:34:57:57 »
Tips från en som just har gått igenom liknande sak.
Grävningen var tveklöst det momentet som tog mest tid att planera i vårt bygge.
Jag började leta grävare i April i år. Har säkert frågat närmare 20 firmor och fått lika många bud tillbaka.

Vissa svarade att de inte kunde och andra att de skulle återkomma. Priserna som jag fått har varierat mellan 120KKr till 30KKr. De flesta kom inte ens och tittade.
En firma som inte ens tar sig tid att komma och titta på tomten skulle jag avfärda direkt oavsett pris.

I Augusti fick jag tag i en firma som gav ett seriöst intryck och som inte hade ett pris som gav mig hjärtklappning. Genom dem fick vi även kontakt som vi kunde köpa stenkross/sand av.

Som riktlinje betalade vi strax under 40KKr för grävning och bortforsling av ca 50 kbm lerjord.
Markduk, dränering, brunn osv ordnade vi själva för ca 10KKr.
Gjutning av platta + armering ca 15KKr (betongleverans med bil)
Fyllnadsmaterial (40 ton) ca 10KKr

Totalt ca: 75KKr + 2 veckors eget jobb att få poolen i backen.

Grävningen tog ca 1 dag och bortforslingen av materialet ca 2 dagar.

Ge inte upp utan fortsätt fråga på så kommer ni träffa rätt till slut.
Opal, rund 4,5*1,5. UV, klor, GJQ20 Värmepump.
Zabra täckning.

Utloggad poolarenspoolare

 • Expert
 • *****
 • Stad/land: Nykvarn
 • Antal inlägg: 245
 • Total likes: 49
 • Kön: Man
 • Pool is the grej ;-)
  • Visa profil
SV: Poolplanering - råd om markarbeten
« Svar #9 skrivet: oktober 08, 2019, 10:02:14:14 »
Jobbigt läge...

Mycket svårt att bedöma eller ge några vettiga råd. Var bor du? Är det "stockholmspriser"? Har du en knepigt läge? Kan det finnas berg, stora stenar? Hög grundvattennivå? Andra saker som påverkar kostnaden?

Annars känns momentet att gräva ett hål ganska riskfritt. Det du oavsett entreprenör måste ha koll på är ju nivån din platta ska ligga på. Har du koll på detta så borde även momentet att fylla på med kross och padda till en plan yta vara ganska riskfritt. Att lägga ner dräneringsslang i lagret med makadam/kross kan man ju inte heller misslyckas med, bara du har lite koll på varje steg. Sen måste du bestämma var din brunn ska stå, så att det vid behov går att pumpa vattnet därifrån till lämpligt ställe (dagvatten, gräsyta, slänt...). Så oavsett entreprenör så tror jag du måste ha lite koll själv.

Det som du kan råka ut för med gropen, är ju att väggar rasar ner lite i gropen. Beroende på typ av mark och mängden regn. Att lägga markduk ner över väggarna kan ju hjälpa en del. Antar att även grundvatten kan bli ett problem. Så att kunna koppla in en dräneringspump i din brunn så snart som möjligt är säkert bra. Även detta är problem du kan få under byggtiden oavsett entreprenör.

Som sagt, svårt att ge några vettiga råd, jag kanske skulle våga gå på ditt billigaste alternativ... Kan du kolla upp någon referens? Betala inte innan jobbet är klart osv... Kanske dela upp jobbet i två steg, börja med bara grävjobbet. Om det funkar bra kanske dom kan fortsätta med plattan... Men allt kan förstås gå fel, det måste vara helt ditt eget beslut.
8x4 PP-pool med tekniktunna, UV, MiniMaster Ph+Klor, Poolrobot Astral Pulit Advanced 3, Pahlen JetSwim Athlete, värmeväxlare till bergvärme, komposittralldäck, Nova Comfort pooltak med kanalplast och klarglasgavlar.
Byggtråd: http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=13304.0

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Energisparprodukter
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!

Notice: Undefined variable: indexbanners4 in /home/varmepumpsforum/public_html/poolforum.se/forum/Sources/PortalBlocks.php(3593) : eval()'d code on line 19

Notice: Undefined variable: indexbanners5 in /home/varmepumpsforum/public_html/poolforum.se/forum/Sources/PortalBlocks.php(3593) : eval()'d code on line 30

Notice: Undefined variable: indexbanners5 in /home/varmepumpsforum/public_html/poolforum.se/forum/Sources/PortalBlocks.php(3593) : eval()'d code on line 42
Pool Spa billigt Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd