Click Here! Pool Spa billigt Mer info! Pooler av hög kvalité, korta leveranstider! Kvalitet! Prisvärda pooler!
Öppnar din e-postklient
Poolsidan Hässleholm
 

Författare Ämne: Pooldäck runt glasfiberpool.  (läst 195 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Covenant

Pooldäck runt glasfiberpool.
« skrivet: maj 02, 2019, 11:39:25:25 »
Hur har ni som valt glasfiberpool byggt pooldäcket? Tänker då främst på hur ni har gjort närmast poolen med tex plintar. En murad poolstomme går ju bra att fästa i men annat är det med glasfiber. Jag kommer att sänka ner en pool inom kort och vill att pooldäcket ska täcka poolsargen. tycker det blir snyggast så och det gör det lätt att skjuta pooltaket.

Utloggad 62ragtop

SV: Pooldäck runt glasfiberpool.
« Svar #1 skrivet: maj 10, 2019, 09:38:50:50 »
Skulle säga att; allt beror (väl) på hur du vill att din slutliga lösning ska se ut, och vilka förutsättningar du har (tomt, mark, nivåskillnader).

Vi har glasfiberpool, dock en lite mindre (5,5 x 3,1). När vi drog igång pool-projektet så utgick vi från vår befintliga altan och en förrådsbyggnad som hängde ihop med altan och vårt garage. Befintlig altan ligger ca 60-70cm över marknivå, och altanen skulle byggas ut (med nivåskillnader) ut mot vårt pool-däck.

Så för oss så handlade allt (i början) att sätta alla nivåer. Altan, första trappsteget, andra trappsteget ut till pool-däck. Pool-däck ut till marknivå ("gräsmattan"). Allt måttades in mha laser, även gropen lasermättes.

Gropen grävdes, samtidigt som övrig byggnation påbörjades. Gropen "måttades" in - utifrån djup, bärlager, isolering. Sen sattes poolen. Sen började arbetet med att sätta alla bärlinor för pooldäcket. Jag hade en snarlik ambition som du - dvs jag ville att pool-sargen skulle "linjera" med pool-däcket så mycket det bara gick. Dvs jag ville inte ha en "uppstickande" sarg/"badkarskant" - som vilade på däcket. Jag tyckte vi hamnade väldigt nära. Vår sarg sticker upp ca 0,5-1cm.

Vi har pool-tak. Skenorna är skruvade i pool-däcket. Jag gjorde ingen "överkurs-lösning" med att fräsa ner dessa i pool-däcket. Jag har sett någon som gjort det på detta forum och det ser givetvis snyggt ut - men jag valde inte det spåret - gör man det så bör man fundera på att ha en vettig av-rinning för vatten och "skräp" som gärna samlas i spåren på skenorna. Själv så kan jag bara spola rent dessa och "skiten" åker rätt ut på gräsmattan - i bakkant där jag har "parkeringsplatsen" för pool-taket.

Bärlinor. Vi jobbade bara med plintar i "ytterhörnen" på vårt pool-däck, om jag minns rätt. Vi har två längsgående bärlinor som löper parallellt med poolens långsidor. Har för mig att vi jobbade med en lite grövre dimension (för att undvika svikt).

Not. Vårt däck, plankorna, ligger i längsgående riktning med poolen...

Runt poolen ska du ju ändå återfylla - och du skall även återfylla upp mot "pool-kanten" och grada av denna bort från poolen.  Vi gjorde markberedning under hela vårt pool-däck, dvs vi skrapade bort allt gräs, la duk, fyllde med makadam.

Vi jobbade en del med tjockare betongplattor (som vi hade över från rivning/uppbyggnad av förrådsbyggnaden som numera är vårt teknikrum). Dessa stöttar upp våra bärlinor på väl valda ställen. Sen har vi en roman-trappa, samt att frugan ville ha tvärvända plankor i ytterhörnen och i alla trappor, och gerade hörn, så det blev en hel del kottlingsarbete och "dubbla" bärlinor här och var... pust... men bra blev det... <antman>

Från pool-däck ner till marknivå (gräsmattan som blev kvar, och som jag fortfarande måste klippa...) är det ca 25cm-ish...

Det där med att du vill ha däck/"plank" över pool-sargen - mmm, den får du nog fundera på...

Svenska kvalitetspooler som h�ller vad de lovar! 50 år av innovation och norrländsk kvalitet!
 


Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på SPA med kvalitet.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Click Here! Pool Spa billigt Mer info! Pooler av hög kvalité, korta leveranstider! Kvalitet! Prisvärda pooler!
Öppnar din e-postklient
Poolsidan Hässleholm

Use CS Theme