Rubinpool Pool Spa billigt Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Gullberg Jansson Prisvärda pooler!
 

Författare Ämne: Trasig pump  (läst 530 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Hage

  • Gäst
Hage
Trasig pump
« skrivet: juni 14, 2018, 09:19:40:40 »
Hallå,

Har flyttat in i ett hus med befintlig pool. Pool och utrustning säkert ca 6 år. Vid poolstart i i maj var trycket i pumpen låg och cirkulationen dålig samt att det mest bubblade från utloppen till att helt plötsligt fungerar bra några dagar. Nu är pumpen slö igen och cirkulationen lika med noll. Är en speciell pool med utan normalt breddavlopp. Istället en liten "damm" med ett "duschavlopp" som sedan leder vatten till en tank (för avrinning?). Jag misstänker att pumpen har gjort sitt och helt enkelt inte orkar. Poolen är 3x10 m 1,5 m djup. Vad säger ni? Se bifogade bilder.

//Hage

Marknadsledande inom Pooler.

Utloggad Coolg8

SV: Trasig pump
« Svar #1 skrivet: juni 14, 2018, 09:23:25:25 »
Är det alltid ordentligt med vatten i hemmagjorda "skimmern" så pumpen inte suger luft? Som det ser ut på bilderna är det låg nivå i poolen, kan det vara stopp i sugledningen? ev. att den gått isär och därför suger luft?

Utloggad Erica

SV: Trasig pump
« Svar #2 skrivet: juni 14, 2018, 21:32:35:35 »
Det där är ju en variant av overflowpool. För att den skall fungera måste det finnas tillräckligt med vatten i systemet så att utjämningstanken verkligen har ordentligt med vatten i sig - annars suger ju pumpen luft och allt stannar.

Sitter det en manometer på trycksidan ? Vad visar i så fall den ? Har du lågt tryck så ligger felet på sugsidan. Har du högt tryck så kanske filtret är igensatt och behöver backspolas eller så har du något annat hinder i tilloppsledningarna. Du skrev att det tidigare bubblade i utloppen - detta tyder på att luft kommer in i systemet någonstans på sugsidan.

Jag har svårt att tro att pumpen skulle vara slut på något sätt. Pumpar fungerar inte så att de efter en tid plötsligt börjar pumpa mycket mindre eller svagare. Oftast går de med full pumpning tills de en dag kanske havererar och inte går alls. Kontrollera om det läcker ut vatten vid axeltätningen - om det gör det måste tätningen bytas. Läckage där kan vara en källa till luft i systemet.

Utloggad TommyC

SV: Trasig pump
« Svar #3 skrivet: juni 15, 2018, 16:14:32:32 »
Pumpen ser ju ut som en normal cirkulationspump av förmodligen hygglig kvalité. Dom brukar inte ta slut på 6 år. Vår pump är troligen runt 27 år. Förmodligen har förra ägaren renoverat pumpen 1 gång. Den såg väl använd ut redan för 13 år sedan när vi flyttade hit men pumpen har ännu inte krånglat för oss.
Platsbyggd plastpool 31 kubikmeter med inbyggd trappa och botten i tre olika nivåer. 720 W cirkulationspump. G&J 9,2 kW värmepump ställd på 31 grader. Lågt pooltak Atlanta med skjutlucka och uppfällbar gavel. Klorerar med veckoklorpuckar.

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Energisparprodukter
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!

Notice: Undefined variable: indexbanners4 in /home/varmepumpsforum/public_html/poolforum.se/forum/Sources/PortalBlocks.php(3593) : eval()'d code on line 19

Notice: Undefined variable: indexbanners5 in /home/varmepumpsforum/public_html/poolforum.se/forum/Sources/PortalBlocks.php(3593) : eval()'d code on line 30

Notice: Undefined variable: indexbanners5 in /home/varmepumpsforum/public_html/poolforum.se/forum/Sources/PortalBlocks.php(3593) : eval()'d code on line 42
Pool Spa billigt Platssvetsad Liner Prisvärda pooler!