Click Here! Pool Spa billigt Mer info! Platssvetsad Liner Kvalitet! Prisvärda pooler!
Poolsidan Hässleholm
 

Författare Ämne: Belysning trasig och läcker  (läst 1381 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Fredrik_R

Belysning trasig och läcker
« skrivet: november 26, 2017, 11:32:57:57 »
Hej,

Vår poolbelysning slutade funka i veckan och när jag plockade upp den märkte jag att hela lampan var täckt med silikon. Tog bort all silikon och öppnade upp och upptäckte då att armaturen var skev och tätar inte längre.

Tidigare ägare har alltså dragit åt armaturen för hårt så att det blev skevt och sedan lagt på en hel tub silkon istället för att det inte ska läcka in vatten.

Frågan är nu: Vågar jag byta lampan (par56) och sedan täta ihop med silikon igen? Jag vet inte riktigt vad alternativet är då det är en betongpool från 1996 och belysningen verkar vara från Culligan som inte verkar tillverka sådant här mer. För att köpa en helt ny armatur måste jag ju i så fall bila ur hela nischen vilket drar med sig mosaic-arbete, gjutning och annat elände.

Vad skulle ni gjort? Några smarta idéer?

Tack på förhand
0727148481

Marknadsledande inom Pooler.

Utloggad Erica

SV: Belysning trasig och läcker
« Svar #1 skrivet: november 26, 2017, 23:12:26:26 »
Silikonlagningar brukar ha begränsad livslängd, men har det hållit i flera år på det här viset borde det ju gå att göra så igen. Armaturen har ingen inre tätningskåpa över lampanslutningarna eller ? Förutsatt att lampas matas med 12 V växelspänning som är det normala för poollampor så är det inte någon direkt katastrof om vatten skulle komma in. Det kommer att sätta ned lampans livslängd men kan nog fungera en ganska lång tid. Skulle man mata med likspänning (ovanligt) då blir det något helt annat, man får elektrolys och metallerna förstörs mycket snabbt.

Ett alternativ kan ju vara att leta efter någon lämplig led-lampa och försöka täta runt anslutningsledningarna. Eftersom led-lamporna inte blir alls lika varma så kan kanske själva tätningen bli lättare i så fall.

Utloggad Fredrik_R

SV: Belysning trasig och läcker
« Svar #2 skrivet: november 27, 2017, 19:39:49:49 »
Tack för svar, lampan har en inre tätningskåpa. Det är den som är skev och inte tätar mot ledarna. Därför det var silikonat. Det skumma är att inre kåpan ser ut att vara gjord i i koppar som borde korrodera men förhoppningsvis har jag fel.

Får nog bli silikonlösningen då det inte är troligt att hitta en mindre nisch som går att installera i befintlig. Tänker mig tec7 som ska hålla i klorvatten i 4-5 år. Om jag bara får det tätt bör det motsvara lampans livslängd.
0727148481

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Energisparprodukter
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Click Here! Pool Spa billigt Mer info! Platssvetsad Liner Kvalitet! Prisvärda pooler!
Poolsidan Hässleholm

Use CS Theme