Click Here! Pool Spa billigt Mer info! Pooler av hög kvalité, korta leveranstider! Kvalitet! Prisvärda pooler!
Öppnar din e-postklient
Poolsidan Hässleholm
 

Författare Ämne: Problem med värmepump  (läst 4615 gånger)

0 medlemmar och 2 gäster tittar på detta ämne.

Utloggad Emilia

Problem med värmepump
« skrivet: juli 21, 2017, 13:46:01:01 »
Vi har en lyfco 12.5 kW värmepump som köptes förra sommaren av outl.se, den funkade jättebra hela förra säsongen och även nu när vi öppnade poolen för sommaren. Men efter att vi åkte bort över en helg och allt var avstängt så har pumpen slutat värma, den går igång med fläkt o allt. Manualen är väldigt knapp, finns inga instruktioner om säkringar eller nåt. Har försökt kontakta säljaren men de svarar inte varken i telefon eller mail. Är det någon som har en aning vad som kan vara på tok? Har varit utan pool nu i tre veckor och vill ju kunna bada nåt innan sommaren är slut...

Marknadsledande inom Pooler.

Utloggad Henr73

SV: Problem med värmepump
« Svar #1 skrivet: juli 22, 2017, 04:02:24:24 »

Utloggad Emilia

SV: Problem med värmepump
« Svar #2 skrivet: juli 23, 2017, 12:19:38:38 »
Tack för svar! Läst tråden och blir helt förbryllad hur ett företag kan göra såhär, jag googlade ändå företaget och pumpen innan jag köpte den. Nu blir det att kontakta försäkringsbolaget. Skriver för framtida kunder som googlar outl.se:köp inte poolvärmepump från outl.se

Utloggad TommyC

SV: Problem med värmepump
« Svar #3 skrivet: juli 23, 2017, 13:53:36:36 »
Det är oklart vilket företag som avses! I länken ovan är det outl1.se. Stavningen skiljer från den du anger. Gissar att det är outl1 som du menar.

Googlar man några minuter på Lyfco så hittar man bl a: http://www.varmepumpsforum.com/vpforum/index.php?topic=55623.0

Läser man den tråden så kanske man kommer på bättre tankar och handlar något välbeprovat fabrikat från någon som kan något om pooler.

En annan varningssignal får man om man klickar på Dokument https://outl1.se/poolvarmepump-12kw och bara får reklam för två andra värmepumpar. Jag rekommenderar att man alltid tankar hem manualen och läser på före köp av alla icke triviala produkter. Finns det ingen manual eller den är på automatöversatt kinesiska så ska man troligen köpa någon annan produkt från ett annat företag.
Platsbyggd plastpool 31 kubikmeter med inbyggd trappa och botten i tre olika nivåer. 720 W cirkulationspump. G&J 9,2 kW värmepump ställd på 31 grader. Lågt pooltak Atlanta med skjutlucka och uppfällbar gavel. Klorerar med veckoklorpuckar.

Philip

  • Gäst
Philip
SV: Problem med värmepump
« Svar #4 skrivet: juli 23, 2017, 20:36:41:41 »
Du är tredje personen som köpt just den värmaren från samma ställe och ungefär samma tidpunkt där värmaren inte fungerar.

Efter många mail och hot om ARN så ville Outl1 tillslut skicka en ny värmare pga att det inte satt en Panasonic kompressor som utlovat (inte för att kompressorn var sönder alltså). Det vill vi dock inte ha då vi inte vill ha mer med dem att göra. De vill dessutom skicka precis samma värmare igen med en annan kompressor än den utlovade Panasonic kompressorn. Då vi redan har tre värmare sönder iom denna tråden så lär väl den nya de skickar vara sönder även den lagom till nästa sommar.

Som redan nämnt håll er undan från Outl1!

Utloggad Emilia

SV: Problem med värmepump
« Svar #5 skrivet: juli 23, 2017, 23:06:18:18 »
Outl1.se skulle det vara ja. Vi får ju inga svar alls ifrån dem så det blir väl en långdragen procedur. Hur gick det för er, täckte hemförsäkringen så ni kan köpa en ny vp?

Philip

  • Gäst
Philip
SV: Problem med värmepump
« Svar #6 skrivet: juli 24, 2017, 11:19:18:18 »
Ja försäkringsbolaget var väldigt hjälpsamma och hjälpte oss genast med kostnaden för värmepumpen vilket gick på hemförsäkringen med kravet att vi under tiden tog ärendet vidare med ARN.

Utloggad Emilia

SV: Problem med värmepump
« Svar #7 skrivet: juli 24, 2017, 21:11:50:50 »
Vi får en tekniker hem i nästa vecka, ska be honom kolla om det sitter en panasonic kompressor. Blir nog Arn här med.

Utloggad Henr73

SV: Problem med värmepump
« Svar #8 skrivet: juli 27, 2017, 11:28:49:49 »
Hur har det gått med felsökningen?

Utloggad Emilia

SV: Problem med värmepump
« Svar #9 skrivet: juli 30, 2017, 10:00:08:08 »
Det var den sk kontaktorn som styr kompressorn som var trasig, han bytte den på en gång så nu har vi varmt i poolen igen. Enligt teknikern så ska dessa delar inte gå sönder efter 1 år, egentligen ca 2.5 månads drifttid. Borde gå på garantin. Men det kära företaget Outl1.se svarar fortfarande inte 😀. Dom lär ju ha planer på att konka snart.

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! 50 år av innovation och norrländsk kvalitet!
 


Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på SPA med kvalitet.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Click Here! Pool Spa billigt Mer info! Pooler av hög kvalité, korta leveranstider! Kvalitet! Prisvärda pooler!
Öppnar din e-postklient
Poolsidan Hässleholm

Use CS Theme