Click Here! Pool Spa billigt Mer info! Platssvetsad Liner Kvalitet! Prisvärda pooler!
Poolsidan Hässleholm
 

Författare Ämne: Spontanprojekt - Storpool 7,3x3,6 m Bildtråd  (läst 3251 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad ByggareBobspool

Spontanprojekt - Storpool 7,3x3,6 m Bildtråd
« skrivet: juni 20, 2017, 22:47:59:59 »
 Halloj! Här kommer vår byggtråd.

I vanlig oorganiserad anda kom vi i mitten av maj på att vi skulle bygga pool. Eller ja, uppgradera den lilla runda vi hade. Efter intensivt surfande och diskuterande bestämde vi oss för Storpool 7,3x3,6 från JF Fritid. Vi har turen att bo på hyfsat avstånd från en återförsäljare så vi har tillgång till bra support och reservdelar.

Min man önskar flika in att hela grejen var min idé och att det är han som bygger men det är en klar överdrift så här långt för hela familjen har minsann slitit med förberedelserna och underlaget. Även om maken kanske gjort mest.

Tänkte i alla fall dela med mig av vårt bygge här.

Så här såg det ut i mitten av maj när vi bestämde oss - om jag lyckas infoga en bild det vill säga...


« Senast ändrad: juni 20, 2017, 23:24:37:37 av ByggareBobspool »

Marknadsledande inom Pooler.

Utloggad ByggareBobspool

SV: Spontanprojekt - Storpool 7,3x3,6 m
« Svar #1 skrivet: juni 20, 2017, 23:01:13:13 »
Hm, det gick inte alls så jag provar igen.
Utloggad ByggareBobspool

SV: Spontanprojekt - Storpool 7,3x3,6 m
« Svar #2 skrivet: juni 20, 2017, 23:11:13:13 »
Wohoo, jag lyckades, så teknisk man kan vara då.

Ja, som ni kan se ovan så hade vi en bit vildvuxen trädgård intill uteplatsen med en övervintrad liten pool.
Arkiteken, dvs maken skissade genast upp sin vision. Första visionen var nergrävd men det visade sig inte funka så det fick bli helt ovanmark vilket jag föredrag redan från början eftersom det är snabbare och billigare. Så här tänkte i alla fall maken. Nu har vi redan hunnit ändra oss lite och den där projektorduken är jag inte alls med på så vi får se hur det blir med det. Maken tycker vi ska bygga trädäck direkt, barnen och jag vill bara ha upp poolen så vi kan bada. Så vi får väl se hur det blir med den saken...
Utloggad ByggareBobspool

SV: Spontanprojekt - Storpool 7,3x3,6 m
« Svar #3 skrivet: juni 20, 2017, 23:22:16:16 »
Ett par saker - vi är medvetna om att häck kring poolen inte är det ultimata men den är jättestor och vi gillar känslan den ger hela vår baksida, lite grön oas liksom och det skulle kosta en förmögenhet att ta bort den och ersätta den med plank. Om vi ens skulle få lov att sätta ett lika högt plank. Så vi kör på det.

Vår baksida är härligt insynsskyddad, vindskyddad och i söderläge - som gjort för en pool alltså. Tyvärr är den inte tillgänglig för maskiner så i stort sett allt får göras för hand. Tro mig när jag säger att det var ett slit då vi förvandlade förra ägarens djungel till en stenlagd uteplats för något år sedan. Samma sak nu. Men genom att offra en rhododentronbuske och mina älskade pioner fick vi in en liten grävare i alla fall. Jorden fick vi däremot rulla bort för hand. Det är vi fortfarande inte riktigt klara med, vi har en del kvar men det ligger placerat så att poolen får plats i alla fall och får vänta, att kunna få till en bad-bar pool måste ju gå före! I vilket fall som helst så är det många timmar som ägnats åt att köra bort jord, otroligt tungt och drygt kan jag meddela. Speciellt när man visste att vi sedan skulle fylla upp med grus - för hand....

PS Ja, vi ska klippa häcken från utsidan också. När poolen är klar.


« Senast ändrad: juni 20, 2017, 23:42:56:56 av ByggareBobspool »

Utloggad ByggareBobspool

SV: Spontanprojekt - Storpool 7,3x3,6 m Bildtråd
« Svar #4 skrivet: juni 20, 2017, 23:32:36:36 »
Dags att jämna ut och platta till. Dammigt och tråkigt. Och långsamt! Blir inte mycket tid för sådant här när man jobbar, barnen är i skolan, det är läxor, avslutningar, aktiviteter och ja, ni vet. Suck. Jag som vill ha upp poolen fort så vi kan njuta av den i sommar....

« Senast ändrad: juni 20, 2017, 23:44:57:57 av ByggareBobspool »

Utloggad ByggareBobspool

SV: Spontanprojekt - Storpool 7,3x3,6 m Bildtråd
« Svar #5 skrivet: juni 20, 2017, 23:37:48:48 »
Så levererades poolen. Hur kan det få plats en sjumeterspool med tillbehör i det där paketet?!  <dontkn>


Utloggad ByggareBobspool

SV: Spontanprojekt - Storpool 7,3x3,6 m Bildtråd
« Svar #6 skrivet: juni 20, 2017, 23:51:22:22 »
Ni vet känslan när man kommer hem en regnig fredagskväll kl 17.30, med trötta griniga ungar. Man kikar ivrigt ut genom sovrumsfönstret för att få se åtta kubikmeter grus man beställt att grusfirman ska lyfta in över häcken (som de gjorde då vi anlade uteplatsen) - och så finns det ingen grus där! Tomt. Man ringer maken som sitter i bilen på väg hem och inte riktigt fattar vad man menar, han pratade ju med chauffören vid lunch, precis när han skulle leverera. Man ringer chauffören och lämnar ett rätt frågande meddelande på telefonsvararen och avslutar meddelandet med, "Du har väl inte lagt gruset i fel trädgård va, hahaha". För att sedan få lite panik, rusa ut i regnet, runt hela häcken för att konstatera att nej, chauffören har inte lagt det i någon annans trädgård, han har lagt på på gatan. På vändplanen bakom vårt hus. Trots noggranna beskrivningar om hur han skulle gå in trädgården och kika, titta var markduken var placerad så han kunde lyfta rätt över häcken och trots att maken poängterade att han chauffören skulle ringa honom vid minsta tveksamhet. Den känslan.  :-\ :( :'(


Utloggad ByggareBobspool

SV: Spontanprojekt - Storpool 7,3x3,6 m Bildtråd
« Svar #7 skrivet: juni 20, 2017, 23:53:54:54 »
Som genom ett mirakel ringde i alla fall chauffören tillbaka - klockan sex en fredagskväll. Han tyckte först inte alls att han gjort fel (!!!) men efter ett antal samtal fram och tillbaka med mig, maken och chaufförens chef blev det bestämt att det var fel (thank you very much liksom) och på lördagsförmiddagen kom de och lyfte in gruset över häcken. Phu!


Utloggad ByggareBobspool

SV: Spontanprojekt - Storpool 7,3x3,6 m Bildtråd
« Svar #8 skrivet: juni 21, 2017, 00:01:03:03 »
Sedan kunde familjen ägna helgen åt att skotta grus. Det är ett riktigt helgnöje det! Fast grus är ändå trevligare än jord får jag säga, speciellt när det regnat en del på jorden.
Utloggad ByggareBobspool

SV: Spontanprojekt - Storpool 7,3x3,6 m Bildtråd
« Svar #9 skrivet: juni 21, 2017, 08:58:59:59 »
Okej så här är läget nu - allt är redo för poolen.Frigolitblocken har kommit.Unboxing moment - som julafton. Men jäklar vad tunga sidoplåtarna var! Det var knappt att jag orkade bära dem med maken.Nu står bygget stilla ett par dagar eftersom det är midsommar. Känner lite att jag skulle kunna hoppa över midsommar i år men men, det blir väl bra, bara vädergudarna är med oss. Tanken är att lägga frigolitplattorna på kvällen midsommardag och montera pool på söndagen. Just nu ser det ut att funka vädermässigt men det är inte säkert. Är det kanske optimistiskt att tro att man kan montera den på en dag?

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Energisparprodukter
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Click Here! Pool Spa billigt Mer info! Platssvetsad Liner Kvalitet! Prisvärda pooler!
Poolsidan Hässleholm

Use CS Theme