Click Here! Pool Spa billigt Mer info! Pooler av hög kvalité, korta leveranstider! Kvalitet! Prisvärda pooler!
Öppnar din e-postklient
Poolsidan Hässleholm
 

Författare Ämne: Inomhuspool på gång!  (läst 2516 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad fredl

Inomhuspool på gång!
« skrivet: mars 31, 2016, 14:41:50:50 »
Efter att ha bott i snart tio år utan inomhuspool så har vi äntligen slagit till. På grund av tomten och husets utformning så kunde vi inte få till någon större utbyggnad för att få plats med en traditionell pool. Lösningen blev i stället ett Swimspa från Hydropool (ett 14ix för att vara exakt). Den är 4,27x2,36x1,35 (lite under 7 kbm i vattenvolym). Inga massasäten utan den är fokuserad på träning med en ganska avancerad swim-jet. Det finns dock en trappa i ena änden.

Leverans sker i mitten på juni och fram tills dess ska vi göra i ordning en plats att ha poolen. Alternativen som finns är ett vidbyggt garage på drygt 20 kvadratmeter eller att schakta ut cirka en meter och gjuta en platta för ett utbygge på drygt 30 kvadratmeter. Fördelarna med att bygga ut (bortsett från kostnadsaspekten) är:
  • Finare utsikt, sol längre tid på dagen (morgon till kväll)
  • Direkt åtkomst till poolrummet via altandörr
  • Plattan blir isolerad och väggar och tak får bättre isolering
  • Närhet mellan pool, spabad och altan

Har begärt in priser på markarbete och utbygget. Eftersom poolen har ett väldigt gediget lock så tänkte vi först prova med en avfuktare typ Woods ed50f som får gå i samband med bad. Ventilation tänkte vi ordna med en frånluftsfläkt som håller ett visst undertryck i utrymmet och som tar tilluften från huset. Huset värms med vattenburen värme (fjärrvärme) och har självdrag.

Det kan bli så att vi fixar till garaget lite grand som en tillfällig lösning om det visar sig att bygget blir för dyrt (vi kommer inte att ta några lån till detta).

Utloggad Erica

SV: Inomhuspool på gång!
« Svar #1 skrivet: mars 31, 2016, 22:08:28:28 »
Kul med andra som planerar för inomhuspool - de är ju inte så vanliga i Sverige. Vi byggde en inomhuspool efter att under många år tidigare haft olika typer av utomhuspooler, då vi har flyttat några gånger. Inomhuspool ger ju åretruntsäsong och vi tycker ju att det gott och väl uppväger det faktum att man oftast inte kan bygga så stora pooler inomhus.

Ju mindre vattenyta, desto mindre avdunstning. Men å andra sidan så är ett swim-spa inte riktigt som en pool - antar att det finns jets, luftinblåsning, lite högre temperatur o.s.v. och allt sådant ger ju mer avdunstning, så det vill ju till att avfuktare och ventilation räcker till. Vi har en "vanlig" inomhuspool, 8x4 m, vattentemperatur 28-30 grader, och håller den täckt när det inte badas. Vi har ett ventilationssystem med värmeväxlare och till- och frånluft som kan köras med olika hastigheter och tre mindre avfuktare, med en kapacitet av 20 l/dygn per st. Det här fungerar helt ok för oss. Avfuktarna körs vid bad och 30-90 minuter efteråt, beroende på hur mycket och länge som det badats. Är det barn som badar skvätts det mycket mer (vi har 5 barn... ). Barnkalas blir allra blötast, då skall allt köras på max.

Tänk på säkerheten - låsbara dörrar till poolrummet, speciellt om det finns barn i huset, eller låsmöjlighet på locket i ert fall. Strikta krav gäller för elinstallationer i poolrum. Vägguttag m.m. får inte finnas inom poolens närområde.

Utloggad fredl

SV: Inomhuspool på gång!
« Svar #2 skrivet: april 12, 2016, 19:30:10:10 »
Nu är byggnationen på gång. I dag har befintliga innerväggar och innertak rivits ut.

Nästa steg är att få bort fallet på golvet genom gjutning, isolering och flytspackling. Samtidigt bilar vi upp för nya golvbrunnar.

Vi kommer att ha cirka 90 cm i fri yta längs med långsidan på swimspat och 80 på kortsidan. På grund av tomtens utformning så gick det inte att lösa på något bättre sätt.

Vi kommer att ha två stora takfönster som ljusinsläpp (de lär nog kondensera friskt under bad om vi inte kan lösa någon bra ventilation av glaset).

Vi siktar på en klimatlösning med 28 grader luft, 27 grader vatten. På grund av de små avstånden så blir det nog svårt att ha en luftvärmepump så det lutar åt att det blir en eller flera fläktkonvektorer.

Utloggad Erica

SV: Inomhuspool på gång!
« Svar #3 skrivet: april 16, 2016, 11:15:25:25 »
Varför vill du inte ha fall på golvet ? Det blir ju jobbigt att köra med gummiskrapa hela tiden om vattnet inte vill ned i golvbrunnarna. Det var en sak vi fick efterhandsändra i vårt poolrum - två extra golvbrunnar fick läggas till eftersom vi inte fick vattnet att rinna riktigt dit vi ville. Men man vill ju inte ha för mycket fall - då känns det konstigt att gå på.

Vårt poolrum är ganska stort, ca 100 m2 så poolen upptar endast en tredjedel av rummet, vilket underlättar vad det gäller att kontrollera fuktighet och luftflöden. Vi får ytterst sällan kondens på fönstren, endast om det är rejält kallt ute och vi har poolen öppen ganska länge eller har en bunt vilt plaskande barn i poolen. Alla fönster måste ju vara treglas dock. Vad det gäller planerna på takfönster, sätt dem inte rakt över poolen utan lite vid sidan och sätt ventilationens frånluftsdon över poolen. Då styrs den fuktiga luften bort från fönstren.

Utloggad fredl

SV: Inomhuspool på gång!
« Svar #4 skrivet: april 28, 2016, 14:38:31:31 »
Hej!
Angående fallet så är det poolleverantören som avråder från fall under poolen då glasfiberkonstruktionen vilar på underlaget. Vi kan ha så kallat lokalfall vid golvbrunnarna.

Tyvärr har vi stått på patrull med kommunen så projektet kommer att bli kraftigt försenat. Otroligt ledsamt, när jag orkar ska jag skriva mer om det. Just nu är jag alldeles för deppig.

Utloggad TommyC

SV: Inomhuspool på gång!
« Svar #5 skrivet: april 29, 2016, 19:52:10:10 »
Tråkigt att ni har fått problem. Beroende på vad det gäller kan det kanske finnas någon här som kan komma med goda råd  <dontkn>
Platsbyggd plastpool 31 kubikmeter med inbyggd trappa och botten i tre olika nivåer. 720 W cirkulationspump. G&J 9,2 kW värmepump ställd på 31 grader. Lågt pooltak Atlanta med skjutlucka och uppfällbar gavel. Klorerar med veckoklorpuckar.

Svenska kvalitetspooler som h�ller vad de lovar! 50 år av innovation och norrländsk kvalitet!
 

Pooler och SPA-bad med montering i toppkvalitet!
Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på SPA med kvalitet.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Click Here! Pool Spa billigt Mer info! Pooler av hög kvalité, korta leveranstider! Kvalitet! Prisvärda pooler!
Öppnar din e-postklient
Poolsidan Hässleholm

Use CS Theme