Click Here! Pool Spa billigt Mer info! Pooler av hög kvalité, korta leveranstider! Kvalitet! PrisvÀrda pooler!
Öppnar din e-postklient
Poolsidan HĂ€ssleholm

Författare Ämne: Renovera befintlig inomhuspool  (lĂ€st 955 gĂ„nger)

0 medlemmar och 1 gÀst tittar pÄ detta Àmne.

Utloggad ctonel

Renovera befintlig inomhuspool
« skrivet: mars 30, 2016, 10:01:02:02 »
Hej,
vi har en villa frÄn 1968 som har ett poolrum med en befintlig pool dock har den inte varit i bruk pÄ 10Är.
Nu vill vi renovera den och undrar vad vi ska tÀnka pÄ. vi vill ha den gjord enligt konstens alla regler med tÀtskikt etc. :)
Vi funderar pÄ att sÀtta en poolliner istÀllet för kakel i sjÀlva poolen. FrÄgan Àr vad för standard behöver vi ha runt poolen samt pÄ vÀggar och tak. Samt vad fÄr vi göra sjÀlva?

Ventilation och pooltÀcke vet vi vad vi behöver tÀnka pÄ.

Utloggad Erica

SV: Renovera befintlig inomhuspool
« Svar #1 skrivet: mars 30, 2016, 13:11:58:58 »
Vi har sjÀlva inomhuspool och trivs jÀttebra med detta. Men varför vill ni lÀgga liner i en kaklad pool ? Kakel Àr ju ur rengöringssynpunkt det bÀsta som finns och Àr poolen inomhus brukar det inte bli problem med lossnade plattor och liknande - detta hÀnder mest pÄ utomhuspooler om det samlats vatten bakom kaklet och det sedan fryser pÄ vintern. Dessutom Àr det ju sÄ att en liner fodrar andra anslutningsdetaljer; lampor, brÀddavlopp (skimmer), inloppsmunstycken , ev. jet-stream etc. ser olika ut för gjutna kaklade pooler jÀmfört med liner-pooler. Det enda skÀlet jag kan se till att lÀgga liner i en befintlig inomhuspool som Àr kaklad Àr vÀl om den lÀcker och lÀckan beror pÄ fel i gjutning eller liknande.

Ja pooltÀcke Àr nödvÀndigt om ni vill ha varmt i poolen. Det finns de som för blickfÄngets skull föredrar att inte tÀcka poolen men dÄ hÄller de ofta vattentemperaturen runt 20 grader eller sÄ. Vill man varmt (vi kör vÄr pool vid 28-30 grader) sÄ blir avdunstningen alldeles för stor om man inte tÀcker den, man fÄr antingen fuktproblem i huset eller mycket höga kostnader för ventilation, energi och avfuktning.

Ventilation och avfuktning behövs. Vi har ett FTX-aggregat (frĂ„nluft-tilluft-med vĂ€rmevĂ€xlare) plus tre avfuktare som vi bara slĂ„r pĂ„ nĂ€r poolen inte Ă€r tĂ€ckt och sedan kanske de fĂ„r gĂ„ nĂ„gon timme efter bad eller sĂ„. Ventilationen kan vi köra pĂ„ olika hastigheter. Är det barn som badar skvĂ€tter det mera, det blir mera fukt, och ventilationen fĂ„r köras pĂ„ högre lĂ€ge. Är det barnkalas gĂ€ller att köra max av allt ! :)

Vad ni fÄr göra sjÀlva - ja nÀstan allt utom elinstallationer och eventuell rördragning anslutet till kommunalt vattensystem, i vart fall i vissa kommuner. Skall ni göra nÄgra större Àndringar i sjÀlva byggnaden kan ju bygglov krÀvas, men inte bara för att renovera poolen.

Svenska kvalitetspooler som hÄller vad de lovar! 50 Är av innovation och norrlÀndsk kvalitet!
 

Pooler och SPA-bad med montering i toppkvalitet!
Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons frÄn Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service pÄ hög nivÄ!
Ring 070-6798263!
Full Inverter!
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Click Here! Pool Spa billigt Mer info! Pooler av hög kvalité, korta leveranstider! Kvalitet! PrisvÀrda pooler!
Öppnar din e-postklient
Poolsidan HĂ€ssleholm

Use CS Theme