Click Here! Pool Spa billigt Mer info! Pooler av hög kvalité, korta leveranstider! Kvalitet! Prisvärda pooler!
Öppnar din e-postklient
Poolsidan Hässleholm
 

Författare Ämne: Önskar feedback vid nybygge  (läst 1432 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad MorganF

Önskar feedback vid nybygge
« skrivet: maj 24, 2015, 08:36:14:14 »
Hej är ny här på forumet och ny även i poolvärlden, vi är en familj som just nu håller på att rita vårt
drömhus.
Ett hus där det även ska finnas en inomhuspool i ett slags atrium mellan tre huskroppar som är ritade som ett U. Huset och poolen kommer att värmas av en flispanna och solvärme.
Önskar lite info angående följande,
 vilken slags poolstomme? (vi kommer ha en gjuten platta runtom.)
 täckning av poolen?
använda poolrummet som genomgångsrum? (ventilationsmässigt),
placering av filter och pumpar? (ljudmässigt)
Ventilation? (bästa tekniken)
övriga tips och idéer?

Utloggad Erica

SV: Önskar feedback vid nybygge
« Svar #1 skrivet: maj 24, 2015, 15:21:47:47 »
Poolrummet som genomgångsrum fungerar, men ger lite värmeförluster eftersom du normalt håller betydligt varmare i poolrummet än i huset i övrigt. Avgörande är här hur ni kör poolen - övertäckt när det inte badas eller öppen. Är den öppen skall lufttemperaturen inte ligga under vattentemperaturen, då får man väldigt mycket avdunstning från poolen. Täcker man den normalt kan man acceptera ett lite svalare poolrum, men skillnaden mot vattentemperaturen får inte bli för stor - man vill ju inte att fukten börjar ryka upp så fort som man täcker av poolen. Sedan är god disciplin med dörrstängning nödvändig - lämnar man en dörr öppen när poolen inte är täckt sprider sig fukt in i resten av huset.

Vi har ett poolrum som vi ventilerar med ett FTX-aggregat med värmeväxlare plus att vi har avfuktare. De senare körs när poolen är öppen och kanske någon timma efter att vi stängt den. Ventilationen körs på lågfart vid täckt pool, högfart vid öppen. Sedan har vi en extra forceringsfläkt för att suga ut en del extra om det badas mera extremt, typ barnkalas och liknande.

Filterpumpen väsnas inte så mycket om den är av god kvalitet, men det är ju ett ljud som alltid finns där åtminstone vissa timmar på dygnet. Man bör väl inte ha den i anslutning till sovrum eller så, men mycket beror ju på vad det är för väggar till maskinrummet och så.

Gjuten betongpool är det säkraste, men en dyr lösning om ni inte kan göra arbete själva utan skall ha entreprenörer till det hela. Väljer ni någon slags hel pool (som t.ex. glasfiberpool eller pp-pool) så måste ju poolen lyftas på plats innan ni bygger taket över den... Rostfritt stål (steelpool) fungerar ju öckså, liksom olika varianter på linerpooler.

Tänk på att det kan skvätta rejält.. all elinstallation och möblering måste anpassas därefter. Man bör aldrig ha mindre utrymme på någon sida av poolen än att man kan gå där, dammsuga poolen m.m. Vill man ha poolrummet som ett sällskapsrum och inte bara ett rent "badrum" så behövs rejäla ytor vid sidan av poolen. Vi har ca 100 m2 poolrum till en 8x4 m pool och det fungerar ganska bra.

Poolrummet bör ha god takhöjd, dels för att inte skvätt skall slå i taket, dels av ventilationsskäl, men även för att kunna ha taklampor m.m. utan att dessa är specialmodeller för pooler (minimihöjd över poolens kant 2,5 m).

Tänk på hur ert backspolningsvatten från filtret skall hanteras. Om ni har privat avloppsanläggning skall inte det vattnet skickas dit för det förstör reningen av avloppsvattnet.

Svenska kvalitetspooler som h�ller vad de lovar! 50 år av innovation och norrländsk kvalitet!
 

Pooler och SPA-bad med montering i toppkvalitet!
Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på SPA med kvalitet.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Click Here! Pool Spa billigt Mer info! Pooler av hög kvalité, korta leveranstider! Kvalitet! Prisvärda pooler!
Öppnar din e-postklient
Poolsidan Hässleholm

Use CS Theme