Click Here! Pool Spa billigt Mer info! Pooler av hög kvalité, korta leveranstider! Kvalitet! Prisvärda pooler!
Öppnar din e-postklient
Poolsidan Hässleholm
 

Författare Ämne: Tärskikt i poolrum  (läst 3341 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad L8

Tärskikt i poolrum
« skrivet: maj 06, 2015, 15:01:54:54 »
Vi håller på att renvera vår inomhuspool och kommer snart till punkten när det är dags att ordna med tätskikt i väggar och tak. Väggarna är nu klädda med dubbla våtrumsgipsskivor.
Vad har ni använt? Skulle en produkt som Fibo Trespo fungera i ett poolrum och på så sätt lösa problemet med tätskikt och väggbeklädnad i ett?

Utloggad gadden

  • Dignitär
  • ******
  • Stad/land: Åtvidaberg
  • Antal inlägg: 651
  • Total likes: 22
  • Kön: Man
  • Lås- & Larmtekniker @ Elajo Elteknik AB
    • Visa profil
SV: Tärskikt i poolrum
« Svar #1 skrivet: maj 06, 2015, 23:00:14:14 »
Fibo Tresbo skulle fungera alldeles utmärkt. Det är ju Sitac godkänt att sätta i våtutrymmen.
J&F Storpool 7.3x3.6m
75kg Sandfilter
Bergvärme Nibe 1245-8 + Pool40
VVX Pahlén Aqua-MEX Titan 70kW Standard
Walu Evolution Translucent Blue Safety Cover
Byggtråd: http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=7734.0
Bor: Åtvidaberg

Utloggad Erica

SV: Tärskikt i poolrum
« Svar #2 skrivet: maj 10, 2015, 20:40:23:23 »
Vi använde ett pårollat tätskikt innan vi kakelsatte ytorna närmast poolen. I ytor längre från poolen har vi inget speciellt tätskikt utan bara vanlig byggplast. Ventilation, pooltäckning och avfuktare ser till att det inte blir blött på de ytorna i vilket fall som helst. Fuktigheten i poolrummet skall inte ens vid extrema tillfällen komma upp så högt att vi får kondensation på väggarna. Direkt skvätt från t.ex. plaskande barn tas upp av kakelytorna.

Utloggad L8

SV: Tärskikt i poolrum
« Svar #3 skrivet: maj 12, 2015, 09:31:35:35 »
Tack för era svar! Erica, har ni tätskikt i golvet med?

Utloggad Erica

SV: Tärskikt i poolrum
« Svar #4 skrivet: maj 12, 2015, 22:23:13:13 »
Tack för era svar! Erica, har ni tätskikt i golvet med?

Vi lade ett rollat tätskit för säkerhets skull under klinkern inom 2 m från poolen. Egentligen var det nog överflödigt, för därunder var det en betonggjutning, sedan 20 cm frigolit, sedan fyllt med grov sten ned till berg. Alltså finns det inget i golvet som skulle ta skada ens m vatten tog sig igenom.

Felräkningen vi gjorde var i stället på behovet av golvbrunnar. Vi tyckte vi hade satt tillräckligt men fick ändå problem med att när barn plaskade som mest så ville vatten rinna vidare ut på golvet, ut ur den skyddade zonen. Så vi fick komplettera med ett par extra brunnar i efterhand. Vi hade underskattat hur mycket vatten som kunde skvättas ut, t.ex. vid ett barnkalas. Fylls vatten på genom nytt skvätt hela tiden så hjälper det inte helt med att ha fall mot golvbrunnen, det sköljer liksom vidare ändå.

Utloggad L8

SV: Tärskikt i poolrum
« Svar #5 skrivet: maj 13, 2015, 09:21:39:39 »
Jag noterar behovet av golvbrunnar, vi har också vilda badsugna barn ;D  Jag vet att du tidigare också påpekat att man inte ska snåla med golvyta brevid poolen, har du elle rn[gon annan några fler allmänna råd att ta med så här innan vi drar igång?

Utloggad Erica

SV: Tärskikt i poolrum
« Svar #6 skrivet: maj 16, 2015, 00:20:53:53 »
Mycket beror ju på hur stort poolrummet är. Vårt är ganska stort, runt 100 m2, och vi har kunnat dela in det i zoner till viss del, en blötare och en torrare. Dock, när det gäller just barn och plaskande håller inte zonindelningen fullt ut, det blir ibland blött överallt, så möbler m.m. även i den torrare delen behöver vara tåliga. Vi har dock satt en max. fukthalt i luften på 85 % i en torrare delen och 95 % i den våta, d.v.s. det får aldrig bli så det kondenserar och bildar droppar. Hittills har vi aldrig ens kommit nära de gränserna, högsta uppmätta har legat runt 75 % och då har vi ändå ett par svårslagna rekord vad det gäller större och mindre barns förmåga att sprida vattnet... :)  Dels när en av pojkarna hade klassfest och det blev en improviserad tävling i om vem som gjorde häftigaste "bomben" - då skvätte det t.o.m. upp vatten i taket (vi har behandlat taket med lasyr av utomhuskvalitet), dels när en av flickorna hade efterfest till en skolbal - det blev omväxlande disco och "knuffa varandra i poolen" och discot var i den förmodat torra delen. men blöta långklänningar spred mängder med vatten.. En långskaftad vattenskrapa är jättebra vid sådana tillfällen ! Varken rummet eller poolen har dock någonsin tagit någon skada av lite sådana händelser. Notera att vi för säkerhets skull har golvbrunn även i den torra delen och att alla golven är vattentåliga.

Tänk på att inte köpa några andra avfuktare än sådana som går att slangansluta till avlopp ! Man blir mycket snabbt trött på att springa och tömma vattenbehållare på avfuktare som börjat pipa för att deras behållare är fulla. Vi körde så det första, tröttnade efter någon vecka och slangkopplade dem (de som vi hade köpt gick att köra vilket som).

God disciplin i att täcka poolen när det inte badas är viktigt. Lämnar man en väl uppvärmd pool oövertäckt en längre tid så får man stora fuktmängder att hantera. Det är dock inget problem om t.ex. en fest pågår under åtskilliga timmar, om man bara har avfuktare och ventilation igång.

Svenska kvalitetspooler som h�ller vad de lovar! 50 år av innovation och norrländsk kvalitet!
 

Pooler och SPA-bad med montering i toppkvalitet!
Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på SPA med kvalitet.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Click Here! Pool Spa billigt Mer info! Pooler av hög kvalité, korta leveranstider! Kvalitet! Prisvärda pooler!
Öppnar din e-postklient
Poolsidan Hässleholm

Use CS Theme