Click Here! Pool Spa billigt Mer info! Pooler av hög kvalité, korta leveranstider! Kvalitet! Prisvärda pooler!
Öppnar din e-postklient
Poolsidan Hässleholm
 

Författare Ämne: Läcker min pool?  (läst 1601 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Glenn7777

  • Gäst
Glenn7777
Läcker min pool?
« skrivet: december 28, 2014, 20:29:59:59 »
Hejsan

Jag har en pool inne som är byggd slutet 78/början av 80 (oklart exakt när). Storlek ca 3x6 m.
Om jag förstår det rätt är den "helgjuten" och ytskiktet är kakel.

Jag har ett täcke över och ändå ser det ut som att den tappar vatten så jag misstänker att den läcker, ser så på väggen snett under poolen (i källaren)
Vad jag förstår så är en helgjuten pool ganska säker men hur lång livslängd har den?

Vi har en jet stream och jag har lite aningar att det kan vara den genomföranden som läcker men det är ju näst intill omöjligt att se vad som är fel...

Så, någon som har ett bra tips på hur man bäst felsöker efter en läcka? Jag han tyvärr ingen möjlighet att kolla runt poolen mer än väggarna i källaren under och där finns det tydliga täcken på att något läcker.


Utloggad Erica

SV: Läcker min pool?
« Svar #1 skrivet: december 28, 2014, 21:26:46:46 »
En helgjuten pool som är välgjord är mycket säker och livslängden är nästan obegränsad. Missar vid gjutningen brukar inte ge följder åratals efteråt utan komma ganska så direkt. Så om din pool varit tät tidigare och du nu börjat förlora vatten så skulle jag misstänka kopplingar, ventiler m.m. snarare än själva poolen. Har du kontrollerat att det inte rinner vatten i avloppsröret från filtret ? Man kan få fel på filtret s ventil så att den läcker mot avloppet och ett sådant läckage kan gå oförmärkt förbi (förutom vattenförlusten) eftersom vattnet går ned i avloppet. Vi har haft detta fel, troligtvis beroende på att något skräp kommit emellan skivorna i ventilen vid omställning, så att de inte tätade mot varandra.

Nästa sak som man bör kolla blir väl annars vid genomföringar, som t.ex. vid lamporna och vid skimmern. Har du testat att bara låta vattnet sjunk utan att fylla på och se hur långt ned det går ? Hur varmt har du i poolen ? Är det stor temperaturskillnad mot luften får man ju en hel del avdunstning också, men är ni noga med att hålla den täckt så fort som det inte badas så kommer ni ju mer eller mindre att eliminera detta.

Jet-streamgenomföringen kan givetvis läcka den också. Både den pumpen och den vanliga filterpumpen kan ju f.ö. även läcka vid axeltätningarna. Om du misstänker ett speciellt ställe så kan du testa i poolen med lite karakellfärg eller liknande nära den misstänkta punkten och se om det drar sig dit du tror (stäng av cirkulationen när du testar). Den metoden förutsätter doch att det inte är en jätteliten läcka.

Svenska kvalitetspooler som h�ller vad de lovar! 50 år av innovation och norrländsk kvalitet!
 

Pooler och SPA-bad med montering i toppkvalitet!
Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på SPA med kvalitet.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Click Here! Pool Spa billigt Mer info! Pooler av hög kvalité, korta leveranstider! Kvalitet! Prisvärda pooler!
Öppnar din e-postklient
Poolsidan Hässleholm

Use CS Theme