Click Here! Pool Spa billigt Mer info! Pooler av hög kvalité, korta leveranstider! Kvalitet! PrisvÀrda pooler!
Öppnar din e-postklient
Poolsidan HĂ€ssleholm

Författare Ämne: igenfyllnad inomhuspool  (lĂ€st 3617 gĂ„nger)

0 medlemmar och 1 gÀst tittar pÄ detta Àmne.

Utloggad Sorsja

igenfyllnad inomhuspool
« skrivet: september 10, 2014, 18:46:26:26 »
Hej!
Vi har en inomhuspool 2,5 x 5 m som ej fÀrdigstÀllts vid byggnationen Är 1970. Dvs, den kom aldrig att kaklas etc. IstÀllet överdÀckades utrymmet med tryckinpregnerade reglar och golv av trÀfiberplatta ovanpÄ.
I botten av poolutrymmet ligger alltid ca 15cm vatten (grundvatten) som antagligen trÀnger in via ngn bottenventil. Har pumpat ut vattnet men det kommer sÄ smÄningom Äter med tiden.
Vi skulle nu vilja fylla igen utrymmet med ngn sorts mtrl och gjuta enhetligt golv över. Vilka ev problem kan tÀnkas uppstÄ och vad bör man tÀnka pÄ i det lÀget. Kan nÄgon rekommendera ett företag med erfarenhet av dessa problem?
 
HĂ€lsningar

Sören

Utloggad Erica

SV: igenfyllnad inomhuspool
« Svar #1 skrivet: september 19, 2014, 20:41:30:30 »
Med tanke pĂ„ husets framtida andrahandsvĂ€rde skall man nog göra en ev. överbyggnad av poolen pĂ„ ett sĂ„dant sĂ€tt att det gĂ„r att konvertera den till pool igen. En pool höjer ju normalt vĂ€rdet pĂ„ fastigheten en hel del. Är det en riktig gjuten pool i vattentĂ€t betong - antar det om det var tĂ€nkt att den skulle kaklas. En sĂ„dan har ju mycket lĂ„ng livslĂ€ngd och representerar ett avsevĂ€rt vĂ€rde.

Men varför kommer det in vatten i poolen ? Om den Àr vattentÀt skall grundvatten inte kunna trÀnga upp och dessutom bör det vara drÀnerat under poolen. Eller kommer vattnet ovanifrÄn pÄ nÄgot sÀtt ? Det Àr sjÀlvklart inte bra om det stÄr vatten i en oanvÀnd inomhuspool, vattnet kommer ju att avdunsta fukt till byggnaden.

Utloggad Sorsja

SV: igenfyllnad inomhuspool
« Svar #2 skrivet: oktober 21, 2014, 20:05:16:16 »
Hej
Tack för ditt svar. Vatten kommer in via bottenventilen pĂ„ ngt sĂ€tt, Dvs grundvatten trĂ€nger in. Det Ă€r tydligen normalt och nödvĂ€ndigt har jag hört. Annars kan hela poolen lyftas upp av trycket underifrĂ„n upp in i huset? ÖverdĂ€ckningen Ă€r gjord av impregnerade reglar och ovanpĂ„ 22mm spĂ„nplatta + matta

Utloggad Erica

SV: igenfyllnad inomhuspool
« Svar #3 skrivet: oktober 21, 2014, 22:57:22:22 »
Ja om det Ă€r högt grundvatten som gĂ„r lĂ„ngt upp pĂ„ poolen sĂ„ finns ju risken att poolen lyfter. Men i sĂ„dana fall bör husets omgivning drĂ€neras. Det Ă€r inte bra om det stĂ„r en massa vatten under huset/poolen. En pool fungerar Ă€ven med vatten pĂ„ utsidan, men eftersom grundvattnet leder bort en massa vĂ€rme stiger uppvĂ€rmningskostnaderna för poolen kraftigt. Det normala vore att grĂ€va en drĂ€neringsbrunn utanför huset och leda bort, alternativt om detta inte gĂ„r i stĂ€llet pumpa bort, vattnet , oftast till regnvattensystemet. Kanske finns hĂ€r förklaringen till att poolen inte blev klar och sattes i drift - man kanske helt enkelt hade glömt att drĂ€nera eller inte haft koll pĂ„ att marken runt huset hade sĂ„ hög grundvattennivĂ„. Även om ni inte anvĂ€nder poolen lĂ€r det finnas risk för fuktskador i huset om ni inte fĂ„r bort vattnet. Samma grundvatten som stĂ„r runt/i poolen stĂ„r ju sĂ€kert under hela huset. Jag skulle nog kontrollera drĂ€neringslĂ€get för hela huset om jag var i er sits. GĂ„r det att fĂ„ bort vattnet Ă€r det lĂ€ttare med poolen ocksĂ„. Antingen fungerar dĂ„ er nuvarande övertĂ€ckning (om det alltsĂ„ Ă€r torrt i poolen) eller sĂ„ gĂ„r den att fĂ€rdigstĂ€lla till en badbar pool.

SpÄnskivor ovanför en pool som har vatten i sig lÄter som en klar mögelrisk. SpÄnskivor tÄl inte fukt, ruttnar och möglar lÀtt. Blir de fuktiga sÄ försvinner bÀrkraften i dem, man kan trampa rakt igenom.

Utloggad Sorsja

SV: igenfyllnad inomhuspool
« Svar #4 skrivet: oktober 22, 2014, 18:10:24:24 »
Jag vet inte om man kan sÀga att det Àr högt grundvatten. Poolens botten ligger ju ca 140 cm under husets bottenplatta. DÄ skulle man behöva drÀnera ca 140 cm under bottenplattan runt hela huset som dessutom Àr ett souterrÀnghus.
Reglarna i överbyggnaden Àr av tryckimpregnerat virke men det finns pÄvÀxt av vitmögel. Enlig kommunens hÀlsovÄrdsinspektör skall vitmögel vara ofarligt?

Utloggad TommyC

SV: igenfyllnad inomhuspool
« Svar #5 skrivet: oktober 22, 2014, 22:39:02:02 »
Jag skulle satsa pĂ„ att förstĂ„ om huset har ett fuktproblem eller inte. Behöver det drĂ€neras sĂ„ Ă€r det nog bĂ€st att göra sĂ„. Har hĂ€lsovĂ„rdsinspektören nĂ„gra kunskaper i byggnadsteknik tro  <hmm>

http://www.fuktkollen.se/blogg/2014/07/vitmogel-varnar-for-andra-sorter/
Platsbyggd plastpool 31 kubikmeter med inbyggd trappa och botten i tre olika nivÄer. 720 W cirkulationspump. G&J 9,2 kW vÀrmepump stÀlld pÄ 31 grader. LÄgt pooltak Atlanta med skjutlucka och uppfÀllbar gavel. Klorerar med veckoklorpuckar.

Utloggad Erica

SV: igenfyllnad inomhuspool
« Svar #6 skrivet: oktober 24, 2014, 16:28:24:24 »
Det Àr aldrig bra med vatten direkt under ett hus. En inomhuspool Àr nÄgot annat, dÀr har man ÄtgÀrder som övertÀckning vid icke bad, avfuktare m.m. men stÄr det vatten under hela plattan lÀr det nog vara att rekommendera att man drÀnerar. 140 cm Àr inte sÄ mycket - tÀnk en kÀllare sÄ skall du ofta ned det dubbla.

Hur har allt vattnet hamnat i poolen ? Om det finns ett bottenavlopp sĂ„ gĂ„r ju det till pumpen, inte ned i marken. NĂ„gon "poolavtappning" brukar man inte ha och stĂ„r det vatten i den  nivĂ„n sĂ„ Ă€r ju ett sĂ„dant system helt omöjligt. Det lĂ„ter för mycket vatten för att vara kondensation, Ă€ven om det handlar om en kall yta och under lĂ„ng tid. Har vattnet varierat i djup eller successivt stigit under Ă„ren ?

Svenska kvalitetspooler som hÄller vad de lovar! 50 Är av innovation och norrlÀndsk kvalitet!
 

Pooler och SPA-bad med montering i toppkvalitet!
Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons frÄn Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service pÄ hög nivÄ!
Ring 070-6798263!
Full Inverter!
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Click Here! Pool Spa billigt Mer info! Pooler av hög kvalité, korta leveranstider! Kvalitet! PrisvÀrda pooler!
Öppnar din e-postklient
Poolsidan HĂ€ssleholm

Use CS Theme