Polarpumpen Pool Spa billigt Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - niblom

Sidor: [1] 2 ... 4
1
Markpooler. / SV: Spricka i glasfibertrappa
« skrivet: maj 03, 2020, 20:09:54:54  »
Är det en glasfiber pool eller är den en annan typ av pool med en glasfiber trappa i?

Har ni själva installerat pool/trappa eller är det ett företag som har gjort det?

/N

2
Vatten och kemi / SV: Välja pump och filter till pool
« skrivet: april 28, 2020, 21:57:57:57  »
En vanlig poolpump kan inte köras med variabel hastighet om den inte kompletteras med en frekvensomriktare. Problemet är att de flesta frekvensomriktare kan ha problem med att de löser ut jordfelsbrytaren. Många gånger kan det nog gå bra men problemet är att de som säljer frekvensomriktarna oftast säger i sina specifikationer att de ej är avsedda för drift mot vanliga jordfelsbrytare, medans ju jordfelsbrytare är ett absolut krav vid poolinstallationer. Men eftersom leverantörerna då oftast säger att deras omriktare inte bör köras mot jordfelsbrytare så kan man ju inte hävda garanti om det inte skulle fungera. En speciell typ av frekvensomriktare, NFO-omriktare, klarar drift mot jordfelsbrytare, men kostar lite mer än vanliga d:o. Ett annat alternativ är att köpa en speciell jordfelsbrytare avsedd för sådan drift, men de är mycket dyrare så den lösningen är dålig ur budgetsynpunkt och därför mycket ovanlig.

Poolpumpar med inbyggd varvtalsreglering får man förutsätta att om de säljs i Sverige så skall de klara att köras mot jordfelsbrytare, då ju detta är ett lagkrav här. Köper du själv från andra länder via nätet så går det inte att åberopa detta - det är inte alla länder som har lika höga säkerhetskrav och jordfelsbrytare kan då saknas i många installationer, precis som att det i vissa länder används poolampor som går direkt på nätspänning, något som är helt förbjudet i Sverige (högst 12 V AC godkänns här). Som tur är har Sverige höga elsäkerhetskrav och också lägre olycksfrekvens jämfört med många andra länder.

Jag har kört med iSaver i snart ett år och det funkar fint. Går att programmera olika scheman för varvtalsstyrning. Jordfelsbrytaren går inte, har 30mAh.

/N

3
Markpooler. / SV: Tjällden 8x4.5 bygga själva
« skrivet: april 28, 2020, 10:15:41:41  »
Jaha, jag lutade åt att ta bort locket och ställa röret i en grop med markduk och makadamm. Tänkte att det gav bättre kontroll över vattennivån runt poolen. Då får vi se hur vi kan ställa röret med botten...för ingångshålet för dräneringsröret sitter alldeles för högt... <hmm>

Du skall gräva ner brunnen så att inloppet kommer på rätt nivå. Hur skall vattnet vidare sen?

/N

4
Tänk på att pumpen skall först suga 37m för att sen trycka 30m så det blir nästan 70m totalt.

Jag har totalt ca 40m slang, dock har jag två skimmers med en slang till varje som går ihop precis innan pumpen i en 63mm koppling. Jag har också en 1.1kw pump.

För 70m behöver du troligen göra likadant. Det är jobbigare för pumpen att suga än att trycka så det är viktigt att ha bra flöde in.

Pumpen skall omsätta vattnet 3-4ggr per dag för att få bra redning och den långa slangen behöver kompenseras med tjockare slang + större pump. Någon som är smart kan säkert räkna på det men jag vet ej hur...

/N

5
Jag förbrukar en kvarts dunk syra och drygt en dunk klor per säsong.
Hur mycket du eller andra gör av med beror på många faktorer. Min pool har drygt 25m3 vatten under tak 30°C. Badfrekvensen är kanske den viktigaste faktorn och förmodligen den svåraste att mäta.

Första året med riktig pool och jag har 3 tonåringar så jag räknar med en hög badfrekvens. Det kommer ju inte bli någon semester utomlands heller...

/N

6
Nu är poolen igång och det är 29 grader i den.

Skall köpa en automatisk klordispenser och undrar ungefär hur mycket klor och ph-minus ni gör av med på en säsong?

Jag tänker köra poolen så länge pumpen orkar så troligen September ut.

/N

7
Markpooler. / Bästa försäkringsbolag för pool + gård?
« skrivet: februari 16, 2020, 09:14:28:28  »
Hej,

Vi har byggt en pool och har dessutom en liten gård. Jag har noterat att Länsförsäkringar har ett maxbelopp på 150 000 på poolen och skulle något hända (t.ex ett träd blåser ner) så kommer det inte att täcka.

Vi har dessutom en liten gård (ingen verksamhet men stall + mark + hästar) och behöver en gårdsförsäkring.

Någon som har samma förutsättningar och som kan tipsa om försäkringsbolag?

Mvh Niklas

8
Pooltäckningar / Stormsäkring pooltak?
« skrivet: september 15, 2019, 17:18:35:35  »
Hej,

Det börjar bli höst och det blåser en del på hösten i Skåne. Behövs det göras någon speciell stormsäkring av pooltaket?

Typ spännband över fästa i öglor i altanen eller liknande?

/N

9
Markpooler. / SV: Bärlinor i poolstomme eller plintar brevid?
« skrivet: september 02, 2019, 07:09:38:38  »
Hej,

Jag körde med Sluta Gräv markskruvar, det borde gå att dra i en skruv 50cm från poolkanten. Du behöver dock vänta tills allt har satt sig ordentligt så det inte sjunker.

/N


10
Pooltäckningar / SV: pooltak Nova Comfort eller Horizon från Europool
« skrivet: augusti 26, 2019, 21:05:26:26  »
Jag köpte ett Horizon tak från Hässleholm Spa o Bad. Många andra tak klarar bara 40-50kg i snölast och detta klarar 150kg. Betydligt kraftigare aluminiumprofiler och 8mm kanalplast. Kom färdigt på en pall och det var bara att skruva dit skenorna och lägga på taket.

Nu har jag inget direkt att jämföra med då detta är mitt första pooltak, men det känns gediget och välkonstruerat.

/N

Sidor: [1] 2 ... 4
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Pool Spa billigt Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd