Poolforum Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Lotti

Sidor: [1]
1
Markpooler. / Fastsättning av väggmattan?
« skrivet: juli 30, 2007, 15:27:45:45  »
Tacksam för tips om hur man bäst sätter fast väggmattan (av skumplast), maken står i poolgropen och kliar sig i huvudet  <hmm>. Försöker med dubbelhäftande tejp (kraftig variant) men är det bättre med häftpistol? Dessutom så krullar sig mattan!??? Sträcker man ut den så lossnar tejpen. Eller ska man skarva så det blir flera bitar per poolvägg och sedan tejpa skarvarna? <dontkn>

Nu är det bråda tider, i slutet av veckan kommer grävaren för återfyllnad så linern måste på snart. Det ska ta ung 1,5 dygn att fylla poolen med vattenslangen. Leverantören avrådde från att fylla med vattentank eller från brandpost. Sedan kommer förhoppningsvis solen och sommaren till västsverige  <sol>!

2
Markpooler. / Golvbrunn i maskinrum?
« skrivet: juni 06, 2007, 14:09:25:25  »
Har kommit en bit på vägen mot pool i sommar och i avvaktan på leverans av material byggs maskinrum. I detta ska vi ha sandfiltret + all nödvändig automatik. Pumpen är placerad under mark ca 15 meter från maskinrummet i direkt anslutning till poolen. Behövs en golvbrunn i maskinrummet eller räcker det med att ansluta ett avloppsrör direkt till sandfiltret för backspolning? Bullrar det från sandfiltret?

3
Markpooler. / Lottis poolbygge - naturgrus istället för makadam?
« skrivet: maj 05, 2007, 14:01:35:35  »
Sist vi skulle köpa makadam att ha ovanpå duken, se bild, avrådde leverantören från detta och sålde naturgrus istället. Visserligen mycket lättare att skyffla men varför? Någon med erfarenhet? Under duken har vi rejält med paddad makadam.

4
Markpooler. / Lottis poolbygge är igång
« skrivet: maj 02, 2007, 21:07:25:25  »
Hej, äntligen är vårt poolbygge igång. Startade för x antal år sedan med att "sälja in" pool till maken. I januari började tittandet på poolföretags hemsidor och sedan hittade vi detta forum vilket har varit till stor hjälp i valet av pool.

Till en början trodde jag att min pool skulle vara ett vackert njurformat smycke med baddjupet 1,60 men icke. När övriga familjemedlemmar hade sagt sitt blev valet en rektangulär pool 9*4,5*1,80 med sluttande botten.

Den 16 april satte grävmaskinen skopan i marken. Vårt vackra klätterträd av körsbär är nedsågat i bitar och tomten ser ut som ett smärre slagfält.

//Lotti


5
Hejsan, tar tacksamt emot tips om var man köper tryckimpregnerad plywood klass A om inte via poolleverantörer. Har ringt runt men de mer kända träfirmorna har inget hemma. /hälsn Lotti

6
Markpooler. / 9 meters pool, u-balk eller gjuten bottenplatta???
« skrivet: mars 17, 2007, 21:53:43:43  »
Hej, av poolleverantörer blir vi avrådda från att bygga frigolitpool 4,5*9 utan en gjuten bottenplatta - nippon säger att det är "overkill" med gjuten bottenplatta  <hmm>. Nippon verkar ha koll på läget men jag vill ha kontakt med några som har byggt 9 meter utan att gjuta. Du, nippon, får gärna berätta ifall du har byggt någon sådan och hur länge sedan det var. Kan man istället välja u-balk för att vara "på den säkra sidan"?

7
Markpooler. / Frigolitpool med sluttande botten
« skrivet: mars 07, 2007, 21:12:20:20  »
Hej, nu har vi kommit så pass långt i vår planering att vi har bestämt oss för ca 9*4  med sluttande botten (ung 1,30/1,75). Är det någon som har tips och tricks tar vi tacksamt emot detta. Har någon ex grävt 2 meter och sedan byggt upp en grunddel med frigolitblock? Behöver man gjuta botten? Ska vi tänka om? Vi har iallafall bestämt oss för att poolen måste ha en lekdel för bollkastning mm + en del för dyk och hopp.Grävningen vill vi starta så fort tjälen har gått ur marken så vi måste väl snart ta ett beslut  :-\ //Lotti

8
Markpooler. / Finns någon åtta med djupdel?
« skrivet: februari 05, 2007, 22:04:13:13  »
Har börjat planera vårens poolbygge men vill ha åttan med djupdel, ex 1,20/1,70. Kan någon hjälpa mig  :) //Lotti

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd