Magnus Målarn Pool Spa billigt Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - jonas_j

Sidor: [1]
1
Tänkte att jag lite sent om sider river av en byggtråd så här i vintertid för att kanske inspirera fler att bygga pool. (eller möjligen avskräcka :) )

Bygget började redan i oktober 2015 efter nån månads beslutsångest kring val av pool. Gick tillslut på Tjällden av flera skäl. Bra priser. Bra support och flera informativa byggtrådar på nätet. Bra för en som tänker göra allt själv helt enkelt.

Hade sedan innan en över 30 år gammal folkpool som sett sina bästa dagar så projektet började med att riva det gamla. Det finns hundratals bilder tagna genom hela bygget och här väljer jag väl ut så få som möjligt... Fråga gärna efter fler så lägger jag till vartefter. Tror jag fotat det mesta i både detalj och övergripande.

Första bilden visar "före" och sen i hyffsad kronologisk ordning under byggtiden. Poolen stod helt klar i början på sommaren 2017.

Insåg nu att det blir lite trist med byggtråd utan kommentarer på resp. bild. Svårt att få till när bilderna laddas upp på forumet. Ska se om jag istället kan spara dem nånstans och använda image-tag istället... Fler bilder kommer!

2
Markpooler. / Montering snapin-list Tjällden
« skrivet: april 12, 2016, 21:21:26:26  »
En till Tjälldenare igång... :)
Fastnar på en detalj och frågade Tjällden men tycker inte svaret är så tydligt.
Hur ska jag montera snapin-listen för färdig liner (ej platssvetsat) då jag ska ha en stensarg med lite överhäng. Tjällden säger så här:
Citera
Linern görs i ett undermått så det är inte millimeter noga då den töjs ut när man fyller på vattnet.

Ska du ha sten sarg kan du antingen välja vägg hängd list och att du då skruvar den vägghängda snap inlisten i den svarta vinkellisten. Alternativt att du har ovanpåliggande snapinlist och sätter en brädform i bakkant och gör en 10 mm på gjutning så att pågjutningen ligger i linje med ovankant snap in list. Då får du också en helt plan yta att sätta stenen på. Typ som på bifogad skiss.
Har bifogat deras skiss som visar det ena alternativet

Hur ser väggmonterat ut? Nån som har bilder?

Blir inte linern kortare om listen är vägghängd? Vill inte beställa en som är 1,5 meter om listen hänger ner nån centimeter - då slackar ju linern antar jag.
Vägghäng borde oxå innebära att listen syns mer.

Blir det bra att gjuta in en plåt och gör man det i samband med gjutning av krönbalk eller i ett senare separat skede?

3
Markpooler. / Stensarg från Kina, fyller inte en container
« skrivet: mars 31, 2016, 09:57:49:49  »
Har fått offert (se bilagan) på ett par varianter av stensarsg från http://www.eastwoodstone.com/ hittat via Alibaba.
Till en Tjällden 8x4
Mitt förstaval i dagsläget är:
Black Pearl Granite 1000x350x30 samt hörn 500/500x350x30
Totalt 538 dollar plus nån avgift på att jag inte fyller en container (LCL) på 250 dollar. Totalt 788 dollar, dvs ca 7000 SEK
Billigt va?
Det jag undrar är om något handlat på liknande sätt och vet något om LCL. Sen vill de ha närmaste hamn för leverans. Hur sjutton löser man det? Bor utanför Strängnäs.

Frågan kanske hamnar i fel forumdel - ber om ursäkt isf.

4
Vatten och kemi / Mjölkigt, sannolikt hög cyanosyrhalt, bada på?
« skrivet: augusti 01, 2014, 00:39:43:43  »
Sedan en vecka är poolen mjölkig. Trodde på en chockklorering då pH och alk så mkt bra ut. Ingen nytta. Har haft poolen igång i 9 år utan liknande problem och vattenkällan är densamma. Testade då flockning med nån flockningspåse från Stenings i Strängnäs. 2 dygn nu med den i och samma mjölke. Har då fattat att det kan bero på för mkt klor och att det bildats cyanosyra. Det löser man genom att byta ut ca hälften av poolens vatten. Känns ogörligt och drastiskt då jag inte har tillgång till 20 kubik vatten nånstans. Vattnet känns ok och värden på pH och alk. är bra. Ska jag stå ut med detta resten av säsongen och byta ut vattnet till nästa säsong. (tappar ur ca 10 kubik inför vintern)

Ska jag prova att chockklorera igen eller kan det förvärra läget?

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Pool Spa billigt Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd