Magnus Målarn Pool Spa billigt Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - PelleSthlm

Sidor: [1] 2 ... 12
1
Markpooler. / SV: Liner-pool vs Polypropylen-pool - hur tänkte ni?
« skrivet: juli 28, 2009, 23:28:37:37  »
Kan man få en PP-pool mönstrad eller finns dem endast i enfärgat?

Lite tråkigt med en enfärgad pool tycker jag personligen. Man ser smuts och skavanker mycket tydligare. Hade en blå liner tidigare, men tycker det ger mycket mer liv i poolen nu när jag har mosaik liner. Ser exklusivare ut än tidigare helt klart.

2
Markpooler. / SV: Liner-pool vs Polypropylen-pool - hur tänkte ni?
« skrivet: juli 25, 2009, 11:23:03:03  »
Finns det något liv utanför poolandet?  ;)

Skulle väl inte vara alltför orolig om du hade valt linerpool. Det är ganska vanligt med linerpooler på offentliga anläggningar såsom campingar osv och de har säkert uppåt 1000 badande per dag vilket mer än 200 ggr mer än vad som badar in min pool på en dag. Givetvis är det också vanligast med linerpool i Sverige av olika anledningar, men varför göra som alla andra?

Kanske dags för folket på poolforum att spåna på en helt ny poollösning? En som är helt anpassad för det svenska klimatet? Man borde kunna producera någon form av pool som är anpassad för de nordiska klimatförhållandena med tjäle och röreslse i mark på ett billigt sätt här i Sverige borde man tycka, men det kanske inte finns någon marknad för det.

3
Markpooler. / SV: Liner-pool vs Polypropylen-pool - hur tänkte ni?
« skrivet: juli 25, 2009, 08:18:17:17  »
Kan inte undgå att fråga hur man mäter kvalitetskänslan när man badar.  <hmm> Jag har badat i glasfiberpool, linerpool, pool med glasmosaik och målad betong. Kan inte påstå att jag upplevt någon skillnad i "kvalitetskänsla"  på badandet mellan dessa. Tyckte formulering var så rolig så att jag var tvungen att kommentera det.  :)

Alternativ till linerpooler finns redan. Har dock svårt att se att det skulle hända något nytt de närmaste åren då det inte hänt någon nytt i poolväg de senaste 30 åren.  ;D . Tyvärr går inte poolbranschen fram i samma takt som elektronikbranschen.

Någon skrev att PP-pooler skulle vara vanligaste pooltypen i Europa, men det är ju helt fel. Murade och gjutna pooler (lagda med mosaik, kakel eller liner) är det vanligaste i dem stora poolländerna såsom Spanien, Frankrike och Italien.

Mitt tips till någon som inte vill ha en linerpool: Flytta till spanien och köp en gjuten pool med glasmosaik. Kostar lika mycket som en linerpool/PP-pool/glasfiberpool gör i Sverige.

4
Markpooler. / SV: Polyeten pool ?
« skrivet: juli 14, 2009, 18:51:56:56  »
Polyeten material är inte lämpligt som poolmaterial. Titta på kusinmaterialet Polypropen. Polyeten har problem med UV-beständigheten, dålig slagseghet, Låg styvhet, inte bra mot kyla, dålig reptålighet.
Lars Sjöland
Svenska Brilix AB

Är det inte lite jävigt att racka ned på konkurrenters pooler och framhäva sina egna samtidigt Lars? Tänkte mest på att Svenska Brilix säljer pooler i PP.  ;).

Vad jag kunde se från Pool kungens hemsida så kläddes stommen med liner och då kvittar det väl om materialet i stommen är UV-beständigt eller icke i och med att det aldrig i kontakt med direkt solljus? Har för mig att PE klarar kyla bra. Har själv trekammarbrunn i PE och samt PEM slang i mark mellan pool och maskinrum. Inga problem.     

Har inte Folkpool också en stomme i PE? Antar att även denna kläs med liner.

5
Markpooler. / SV: Vem skall bygga vår pool? Behöver experthjälp ;)
« skrivet: februari 26, 2008, 17:54:01:01  »
Gå in på branschorganisationen Sveriges PoolProducenters hemsida och kolla efter leverantörer i ditt område. Väljer du en där ifrån så vet du i alla fall att det är en seriös firma.

http://www.svpp.se/

6
Uppvärmning / SV: Placering av VP
« skrivet: januari 30, 2008, 22:17:26:26  »
Du kan ha en VP med utedel och innedel. Då behöver du inte plocka ner och tömma under vintern. Sätt utedelen ute på friggeboden (fläkt mm) och innedelen (värmeväxlaren) inne.Är väl lite onödigt att installera en splitmodell om man bara skall använda VP under normal säsong (utedelen kommer ju fortfarande låta och synas). Behövs ju även normalt kyltekniker till  installation av splitmodell.

7
Uppvärmning / SV: Placering av VP
« skrivet: januari 30, 2008, 16:18:03:03  »
Värmepumpen skall varar monterad utomhus då den använder sig av den omgivande luften för att ge värme till poolen (skulle värmepumpen stå inomhus så skulle den kyla ut rummet). Är det en värmepump med sidofläkt så brukar man normalt rekommendera ett den skall ha ett fritt insug bakåt på ca 0,5 m samt att den kan blåsa fritt framåt 4-5 m.

8
Markpooler. / SV: Markpool 4x8
« skrivet: januari 17, 2008, 20:50:56:56  »
Ni har alltså redan köpt poolmaterialet från en leverantör? Är de kunniga poolmontörerna från samma firma som sålt poolmaterialet?

Leverantören borde ha fullgoda monteringsanvisningar ut ifall de säljer till självbyggare så kolla med dem. De borde även ha någon form av support.

Det låter riktigt tråkigt, men jag hoppas allt löser sig för er så att ni får en riktigt god poolsommar.

9
Ovanmarkspooler / SV: Ny glasfiberpool
« skrivet: januari 17, 2008, 20:23:08:08  »
Det är nog möjligt. Riviera pool har (som jag såg i en annons här på den sidan) också stödkonstruktionslösning för ovanmarkmontage. Det var en bild på en jättestor stålställning som måste kostat multum. Fast skall man göra det så skall man nog göra det ordentligt. Det räcker nog inte med att bara förstärka skalet i och med att man måste på något sätt simulera marktrycket på ett ordentligt sätt. Det blir ju ett väldigt stort tryck på mitten av långsidan om man säger så.

På vanliga förfabricerade pooler kan man ju göra en ovanmarklösning med stöttor och regler. Borde väl fungera till glasfiberpool också kanske. Fast de kanske är lite känsligare samt att jag antar att väggarna inte är helt raka på dylika pooler. 


10
Byggtrådar / SV: Då börjas det..
« skrivet: januari 11, 2008, 15:00:02:02  »
Troligtvis står det väl i köpevilkoren vad som gäller vid sådana här fall. Nya reglar är väl det minsta du kan begära. Även någon form av skälig kompensation borde väl vara berättigad...

Sidor: [1] 2 ... 12
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Pool Spa billigt Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd