Polarpumpen Pool Spa billigt Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - fredrikm

Sidor: [1]
1
Monterade min pappas liner är det var 10-14 grader i luften molnigt. Var i princip omöjligt att få den perfekt

Min egna liner monterades under pooltak i typ 30+ , var som rena barnleken jämfört.
Jag lät även linern ligga under taket ett par timmar så den blev lättarbetad.

Nu ställer såklart din kantsten till lite problem, men borde du inte kunna få in en 45x45 regel stående som du kan pressa med en längre regel mellan?
Alltså en 30 cm 45 x 45 i varje hörn. Sedan en längre som är kanske 20 cm kortare än poolens bredd.
Ta en snabbtvin som går att vända så den pressar utåt (biltemas använde jag mig av)
Då lyckades jag pressa ut linern i hörnan och hade sedan kvar 45x45 tills jag fyllt vatten ända upp.
3 av 4 hörn blev helt perfekta

2
Vatten och kemi / SV: Digital mätare
« skrivet: februari 12, 2020, 10:27:30:30  »
Hej,
Mitt resonemang är att ha koll på vattnet. Med bra mätutrustning får du det. Har själv den senaste du beskrev (Pool Lab1.0). Kan mäta 12 parametrar och är snäppet vassare än föregående Scuba2. Har tyvärr inte testat den än. Den åker runt bland mina kollegor.

Jag mäter själv mitt vatten minst 1ggr/dag med enkla tabletter för pH och fritt klor. Detta för att ha koll på vattnet. Tanken med pool Lab1.0 är att få bättre mätvärden på ett relativt enkelt sätt. Det finns mycket dyrare test-set som är marginellt bättre.
Vilket betyder mycket för pengarna.

Jag tror du gjort ett bra val angående desinfektion.
Roger
Imponerande att du mäter kvaliten en gång per dag!
Kan erkänna att jag var väldigt noggrann i början och kanske mätta 3-4e dag. Nu kanske jag mäter var 3e vecka då man blir lat och förlitar sig på automatiken.
Dock kan jag uppleva att min scuba 2 inte är konsistent i mätningarna. Tycker jag gör enligt instruktion men värderna kan diffa 0.1-0.5 i värsta fall trots jag tar vattnet på samma ställe (genom en tappventil)

3
Vatten och kemi / SV: Minimaster
« skrivet: februari 12, 2020, 10:24:24:24  »

Vad det gäller elektrodernas livslängd (obs dock att vi inte har Minimaster utan ett äldre system, dock med standardelektroder) så verkar talet om att man måste byta varje år som anges i vissa publikationer inte stämma alls. Vi har passerat 12 år utan byte och utan problem med värdena. Nu har vi en inomhuspool, alltså året runt säsong men om det ger längre eller kortare livslängd är svårt att gissa. Det blir ju fler driftstimmar men i gengäld inget vinteruppehåll.
Ok ja jag har också hört att de BORDE klara längre. Självklart säger leverantören när man felanmäler att man bör byta ut elektroderna. Utslaget på flera år så blir kostnaden såklart inte så stor om jag byter var 3e eller 5e år men visst känns det onödigt om dom ändå fungerar till 90%


Ett förtydligande.
Minimastern ligger troligen bra i värdena vid bad. Vilket är syftet. När badfrekvensen minskar kan pH sjunka lite. Vilket inte är ett problem. Så fungerar alla automatiska system. Anledningen är som jag beskrivit tidigare. Vid rent vatten väntar inte systemet i 12h för att justera pH. Men det fria kloret kan vänta i 12h för att sedan sänka pH. Men det handlar max 0,3 pH-enheter. Troligen lägre?
Roger

Så egentligen i vårt fall där pH verkar ligga rätt stabilt så borde man kanske låta pH doseringen bara vara inställd på avläsning och inte dosering? Då jag tolkar dig som att pH kommer förmodligen rätta till sig själv några timmar efter klordosering?
Skulle pH skena totalt enligt minimastern kanske man ska göra en fysisk kontroll av vattnet med sticka/scuba och eventuellt kalibrera om eller då starta syradoseringen temporärt.

4
Vatten och kemi / SV: Minimaster
« skrivet: februari 10, 2020, 14:48:29:29  »
Hej

Jag har faktiskt liknande fenomen med min minimaster.
Jag har haft den 3 säsonger nu och förbrukat ca halva min syradunk.
Har kanske gjort av med 7-8 dunkar klor under motsvarande period.

Vattnet är klart och fint och vi badar i princip dagligen, dock brukar vi inte använda massa solkrämer eller liknande innan vi badar.

Vi har alltid mellan 30-34 grader i poolen (thermopool med pooltak)

Dock märkte jag att slutet på förra säsongen började värderna diffa lite mer så misstänker att jag behöver byta ut mina elektroder till denna säsongen.
Det var främst pH som var lite avvikande trots minimastern visade grönt enligt kalibrerade värdet 7.4.

5
Råkade ut för liknande problem vid installation av min pool  (inloppen), skyller på bristfällig instruktion som hänvisade till en annan sorts packning än den jag fick med  :D

Hur som helst så var mina packningar försedda med självhäftande tejp så jag band ett snöre i ett av hålen för packningarna ifall man skulle slinta och tappa ner packningen bakom linern.
Skar ut hålet vid inloppet och pillade dit packningen, skruvade allt på plats och det blev tätt.

Mysigt att göra detta i 10 grader vattentemp till magen :)

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Pool Spa billigt Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd