Magnus Målarn Pool Spa billigt Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Ingvar

Sidor: [1] 2 ... 34
1
Uppvärmning / SV: Vilken poolvärmepump ska jag välja?
« skrivet: juni 05, 2019, 12:09:35:35  »
Om målsättningen är att du ska kunna använda poolen under delar av våren och hösten, så bör du inte enbart välja efter antal kW, utan kolla upp den nedre temperaturgränsen som pumpen klarar ge värme från. Det är vid dessa tider på året man behöver pumpen som mest. Det finns pumpar som ger bra värmetillskott även vid minusgrader.

2
Uppvärmning / SV: Styrning till Solfångare + Värmepump
« skrivet: januari 29, 2019, 12:29:28:28  »
Parallellt skulle jag föredra. Du får bättre verkningsgrad då kallt vatten dras in till bägge uppvärmningssystemen. Om du kopplar i serie så är vattnet redan uppvärmt något när det ska in till det andra systemet i kedjan, och där blir verkningsgraden därför sämre. Flödet till solfångarna behöver också kunna stängas av helt då solen inte ger något värmetillskott (ska skötas av motorventilen), annars fungerar solfångarna som en kylfläns till poolen.

3
Markpooler. / SV: Utformning av poolområde
« skrivet: januari 03, 2019, 10:29:31:31  »
Det finns poolpaket från Folkpool med djupdel. Tidigare erbjöd även Miamipool detta, men jag vet inte om de fortfarande gör det. I båda fallen handlar det om en djupdel på ca 235cm.  Vidare så kommer sidorna att vara sluttande, så om du bara har fyra meters bredd på poolen, så blir det endast en smal remsa i mitten som får det fulla djupet, och om poolen endast är åtta meter lång, så blir det bara ca 2 meter till grunddelen, eftersom djupdelen måste  ha en viss längd för att man ska kunna dyka. Så därmed är minst tio meters längd att rekommendera  för att få en rimligt stor grunddel där man kan stå på botten.

För min del trivs jag bra med att ha en djupdel, men är lite tveksam till säkerheten med en trampolin. Så det får räcka för mig med att kunna dyka från kanten. Alternativet är annars en gjuten pool, där man kan göra poolen djupare och med raka väggar hela vägen ned till botten.

4
Övriga frågor! / SV: Frostskyddsvärma
« skrivet: september 24, 2018, 09:09:33:33  »
De flesta poolvärmepumpar slår av vid exempelvis fem plusgrader och ger därför ingen värme när det blir kallare. Det finns några fåtal modeller som värmer vid minusgrader, men dessa är rätt mycket dyrare än de vanliga modellerna. Har du kollat upp vid vilken temperaturgräns som din värmepump slår av?

5
Markpooler. / SV: Jetstream I saltvatten
« skrivet: augusti 27, 2018, 12:08:06:06  »
Det finns många Jetstream-armaturer att välja på som är av plast, men dessa är avsedda för rätt klena pumpar.  Jag har en på 2,2KW, som fungerat bra med saltvatten i 10 år,men skulle gärna velat ha åtminstone 3KW för att få lite mer motstånd. Fast då är det rostfritt/brons i armaturen och det är  sämre ihop med saltvatten.

6
Markpooler. / SV: Bygga djup pool
« skrivet: augusti 08, 2018, 13:46:01:01  »
Jag har den typen av pool som Erica beskriver, fast med raka sluttande sidor som utmynnar i en plan botten i mitten med ett djup på 235 cm. Man lägger mycket riktigt  ut armering först, och sedan sprutbetong. Här gäller det att vara mycket försiktig så lagom med betong hamnar där det ska hamna och inte flyter ned. Det går väldigt fort när man står där med betongslangen och det sprutar ut med ett väldigt flöde som kan vara svårt att kontrollera. Ett tryggare alternativ kan därför vara att hyra en blandare, blanda betongen själv och sprida ut den manuellt.

Att ha två olika djup där den grundare delen går tvärt över i den djupare delen skulle jag inte gilla. Risk att man gör sig illa på kanten.

7
2. Kan det vara så enkelt som att snörena som ska dra ut överdraget från rullen har gått av någonstans? Dina foton på motorn och nyckelvredet säger inte så mycket mer än att det är ett Pool-lock överdrag du har. Ta gärna foto på själva rullen och som även visar hur snörena är dragna från rullen. Är snörena väl spända?

3. Jag råkade ut för samma sak med mitt breddavlopp för några år sedan. I stället för att köpa nytt, så spacklade jag med polyesterspackel och glasfibernät över sprickorna. Detta har hållit  utmärkt hitills.

8
Markpooler. / SV: Bygga djup pool
« skrivet: augusti 07, 2018, 16:00:37:37  »
Armering krävs för att det ska hålla för marktrycket om du ska kunna tömma poolen någon gång. Därmed är det termoelement eller gjutning av hela stommen som krävs. Inget problem för vanliga poolrobotar oavsett om du har sluttande plan eller inte.

9
Uppvärmning / SV: Orkar VP
« skrivet: april 19, 2016, 13:21:25:25  »
Det finns poolvärmepumpar som klarar att värma även i minusgrader, medan de flesta lägger av när lufttemperaturen går under 5-10 plusgrader. Problemet är avfrostningen som måste fungera tillräckligt effektivt. Tyvärr är priset för "åretrunt-pumparna" löjligt högt i jämförelse med lågprispumpar som  Brilix. Folkpool tar hela 52.000 kr för en sådan 10kW-pump. Så för den som vill bada utomhus under våren och kanske även vintern, är nog ett spa-bad i regel att föredra.

10
Markpooler. / SV: poolväggarna har gett vika - hjälp!!
« skrivet: februari 08, 2016, 13:51:44:44  »
Innan du tömmer poolen helt för att återställa linern och besiktiga poolväggarna, så bör du gräva ut på utsidan av väggarna för att reducera marktrycket, så att inte poolen rasar ihop helt och hållet. Du behöver inte gräva ut ända ner till botten på utsidan, det räcker med ca 65cm. Om sedan stommen har klarat sig, så återställer du linern och återfyller med vatten maximalt upp ovanför breddavloppet, eller tills väggarna har återställts av  vattentrycket.

Sidor: [1] 2 ... 34
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Pool Spa billigt Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd