CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag
 

Författare Ämne: PAR56-problem  (läst 24850 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Gille

SV: PAR56-problem
« Svar #10 skrivet: februari 14, 2015, 21:38:29:29 »
Jag har 2 sådan där med fjärr i min nedgrävda glasfiberbalja (0,5m magerbetong runt hela så det bör inte vara värre i en vanlig gjuten markpool). Par 56 24V men endast 25 watt i min variant.

Kör med en av de 2st 24 volt trafon som kom med de 2st 300w halogen Par56 i poolpaketet och det funkar fint.

De två första lamporna släppte in vatten i limningen mellan glaset i fronten och reflektorn, detta det såg jag inte förrän till våren 2014 när det var dags för uppstart. Tog foto med mobilen och mailade kineserna och 2 nya kom på posten inom 2 veckor (vilket är helt otroligt då jag köpte 2st för 600kr + frakt, tänkte att det var kört). Dessa två har fungerar klanderfritt hitintills.

Rekommenderar inte att köra blinkprogrammet i snabbaste läget i vit pool när man badar dock, lätt förvirrande och framkallar illamående i samband med starkare drycker  :D

/Peter

Poolgiganten

Utloggad Erica

SV: PAR56-problem
« Svar #11 skrivet: februari 14, 2015, 22:50:00:00 »
Ja det låter ju rätt bra - 50 cm magerbetong bör inte vara värre än våra 25 cm armerade gjutna väggar. Fast i vårt fall tillkommer ju att signalen skall genom golvet också, om den nu går på utsidan. Då blir det 30 cm till att passera... Vi har ju en inomhuspool. Men frågan är hur fungerar den där apparaten och hur kommer signalen in - går den genom vattnet ( i så fall spelar pooltypen ingen roll) eller går den "bakvägen" via poolväggen, då skulle det kunna bli problem ?  Radiovågor går mycket dåligt genom vatten, men hur fungerar kontrollen egentligen - radiovågor, IR-strålning, någon slags ljudvågor eller vad ? Vid kommunikation till ubåtar under vattnet fungerar endast extremt låga radiofrekvenser, men sådana fodrar stora och tunga apparater, skulle nog inte gå för någon fjärrkontroll.

Det där med spänningen förstår jag inte - hade du 24 V 300 W innan ?? Poollampor brukar i Sverige alltid vara 12 V eftersom starkströmsföreskrifterna inte tillåter mera, jo om du har likspänning men det ger elektrolys och säkert stora problem i en pool. Eller hade du två 12 V lampor som du kopplat i serie till en 24 V transformator ? Utomlands finns 24 V lampor och även lampor för nätspänning, men det är ju helt förbjudet här och får väl räknas som livsfarligt.

Fantastisk service från de som sålde lamporna - var det samma ställe som den länk som visades här ? HUr starkt tycker du att lamporna lyser jämfört med vanliga 300 W om du kör vitt ljus ?

Jo jag kan tänka mig att snabblixtrande ljus i poolen kan bli irriterande för en del. Jag har sett sådant där på klubbar och hotell utomlands och en del går i mitt tycke alldeles för långt på den vägen. Även om man har disco i närheten. Blixtljus är nog rätt illa ut säkerhetssynpunkt också - man skulle knappast upptäcka en person som sjunkit till botten i en nödsituation. Detta speciellt som sådant ljus oftast används på platser och arrangemang där det serveras rejäla mängder alkohol.

Utloggad Erica

SV: PAR56-problem
« Svar #12 skrivet: februari 16, 2015, 09:37:25:25 »
När jag tittar noga på bilden så ser ju ljuset ordentligt starkt ut, trots bara 25 W, men jag vet ju inte måttet på poolen eller hur djupt lamporna sitter. Jag var inne på siten där lamporna säljs och jag såg att de finns med ända upp till 72 W styrka, vilket med normal omräkning borde ge t.o.m. lite mer ljus än standard 300 W PAR56-lampor.

Utloggad Gille

SV: PAR56-problem
« Svar #13 skrivet: februari 17, 2015, 17:36:23:23 »
Jag köpte från ett annat företag i Kina (Shenzhen) som heter refined led (http://www.refinedled.com/), men det vimlar av företag som säljer LED från Kina.

Jag blandade ihop specifikationerna men rotade reda på dem och kollade även på den trafon som är över. Det är 24W 12V och 351 leds i mina lampor (RGB) och min trafo är på 12 volt (300 VA). Fjärrkontrollen har en vanlig teleskopantenn (modell gammal transistorradio), vet inte om det är för att säkerställa att signalen når fram. Ovankanten på lamporna ligger ganska exakt 30cm under vattenlinjen i min pöl. Poolen är 6,50x3,10x1,40 så det är ingen jättepool direkt.

Här är genvägen till de lamporna jag köpte. http://www.refinedled.com/e_productshow/?17-LED-PAR56-Pool-Light-17.html

Utloggad Erica

SV: PAR56-problem
« Svar #14 skrivet: februari 17, 2015, 22:25:39:39 »
Ok, nu så får jag det till att stämma, lamporna var alltså 12 V. LED-lamporna verkar vara 12/24 V ( i Sverige skulle dock bara 12 V vara lagligt) men om det är olika varianter eller samma lampa som kan köras på vilket som framgår inte. Eftersom båda spänningarna förekommer sett ur kinesernas synpunkt (de vill ju sälja till hela världen) så vill de naturligtvis sälja till båda systemen.

Det där med antennen var intressant. Det säger ju att det är något system med radiovågor och av betydligt längre våglängd än de höga frekvenser som normalt används till fjärrkontroller, bilnycklar m.m. Detta beror säkerligen på att vanliga fjärrkontroller inte skulle klara att signalen måste gå genom vattnet. Hur gör man för att ställa om - går man och ställer sig först över den ena lampan, sedan över den andra, eller är det så pass räckvidd att man kan stå var som helst längs poolkanten och ställa om båda lamporna samtidigt ? Själv föredrar jag vitt ljus i pooler, men går det att ställa om enkelt till vilket som helst så gillar nog barnen det färgade vid fester och så.

Jag tittade även på din länk. De verkar ha många olika sorter, men tyvärr står det inga priser på deras sida, inte vad jag kunde se i vart fall.

Utloggad Gille

SV: PAR56-problem
« Svar #15 skrivet: februari 18, 2015, 17:32:19:19 »
Jag brukar stå i sovrummet när jag släcker, det är sådär en 4-5 meter från närmaste lampan då, men det är på gränsen räckviddsmässigt.

Färgerna är mest kul i början och på fester, med undantag för det lila och blåa ljuset som båda görs sig väldigt bra i en vit pool. Vid vitt ljus är alla dioder tända samtidigt (24W) men vid ex. blå eller röd belysning lyser ju endast de av dioderna som har dessa färger så då minska ljusets intensitet något. Försökte lägga upp en film med "blinket" men det verkade bara gå att lägga upp bilder på forumet.

Tror jag betalade ca. 500-600 kr per lampa inklusive allt (snigelfrakt) och då skickade de från ett europeiskt lager så det skapligt snabbt (och så vitt jag kan bedöma moms och tullriktigt iom att det var inom EU). Vid det tillfället kostade en LED RGB Par56 2500:- hos den lokala leverantören och det var lite väl stor prisskillnad.

Skicka en frågan om pris eller se om de har annonser på ebay, det är ju lite bökigare och viss risk men för mig gick det bra i alla fall och bolaget finns kvar med samma namn 2 år senare  :)


Utloggad Erica

SV: PAR56-problem
« Svar #16 skrivet: februari 18, 2015, 22:32:25:25 »
SLÄCKER du med fjärrkontrollen - bryter du alltså aldrig strömmen ? PÅ konventionellt kopplade lampor så slår man ju ifrån strömmen till transformatorn när man skall släcka ljuset. Jag trodde fjärrkontrollen bara användes för att justera färg / ev. blinkande m.m.. Vi har en kontrollpanel för poolen/poolrummet, så där manövreras även poolljuset. Men vi har ingen dimmer, det är allt eller inget som gäller. Är de här LED-lamporna dimbara på något sätt förresten ?

Jo jag kan tänka mig att blått och lila kan fungera bra. Jag har sett helblått i hotellpooler m.m. ibland, likaså i fontäner. Dock brukar det mest vara när ingen badar, d.v.s. vid tider då poolen i stället bara skall vara ett blickfång.

När jag slog lite på nätet hittade jag lampor med som mest 72 W effekt. Men de lamporna ligger ju i en klart högre prisklass. De borde ge lite mer ljus än konventionella 300 W lampor. Om jag jämför med andra LED-lampor så borde väl 300 W konventionell motsvara ungefär 40 W LED.

Utloggad MathiasS

SV: PAR56-problem
« Svar #17 skrivet: februari 19, 2015, 14:15:57:57 »
Sweet spot just nu, prismässigt, verkar vara 54W. En bra 54W led är nog ekvivalent med en 300W halogen. Det skulle dock förvåna mig om dessa lampor ger exakt enligt specifikation. Sist jag köpte kina led stod det 9W på fakturan men 3W på drivdonet....
7x4x1,5 Thermopool + 3m Roman trappa från Poolstore.
Pooltak: Deli B+ från Lars Sjöland
Värmepump: G&J GJPACW1V-20 9,2 kW
Astral Cantabric 500 sandfilter
Övrig utrustning från Pahlen:
Pahlen Minimaster för dosering av Klor och PH
UV-rening med Pahlen Auto UV-75
Pahlen bronspump P01 trefas ,55kW.
Pahlen rf inlopp, belysning och breddavlopp
Byggtråd: http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=7416.0

Utloggad Erica

SV: PAR56-problem
« Svar #18 skrivet: februari 21, 2015, 17:59:39:39 »
9 W på fakturan och 3 W på drivdonet låter ju mindre bra... :(   Jo 54 W bör nog räcka om man skall ersätta en konventionell lampa. Men hur är det med lampornas form ? Den lampa (konventionell PAR56) som vi köpte sist var ju för "bullig" på baksidan och när vi sedan försökte tvinga in den i armaturen (Pahlens) så sprack den lilla kåpan som tätar på baksidan. Tydligen är olika OAR56-lampor olika "bulliga" på baksidan. Vi tätade med silikon, men vatten hade ändå trängt in, vilket väl starkt bidrog till att lampan fick mycket kort livslängd ( några veckor). Så nu måste vi se att vad vi köper, konventionell eller LED, så måste den passa i formen. Likaså måste vi försöka ersätta den där kåpan. Undrar om de säljer den som reservdel ? Man vill ju inte byta en armatur som kostar så där runt 4.000:- bara för en tätningskåpas skull och silikontätning verkar ju inte fungera.

Utloggad MathiasS

SV: PAR56-problem
« Svar #19 skrivet: februari 21, 2015, 20:41:00:00 »
Det är ju svårt att veta vad som kommer passa om man skippar original....man får prova. Dom som ser ut som dom jag länkade till har någon här provat i pahlenarmaturer.
7x4x1,5 Thermopool + 3m Roman trappa från Poolstore.
Pooltak: Deli B+ från Lars Sjöland
Värmepump: G&J GJPACW1V-20 9,2 kW
Astral Cantabric 500 sandfilter
Övrig utrustning från Pahlen:
Pahlen Minimaster för dosering av Klor och PH
UV-rening med Pahlen Auto UV-75
Pahlen bronspump P01 trefas ,55kW.
Pahlen rf inlopp, belysning och breddavlopp
Byggtråd: http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=7416.0

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag