Polarpumpen Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - DJME

Sidor: [1] 2 ... 6
1
Byggtrådar / SV: DenForm pool i Kalmar
« skrivet: maj 28, 2012, 15:27:53:53  »
Ser bra ut. Bara resten kvar :)
/Mikael

2
Uppvärmning / SV: Brilix eller Luxlama
« skrivet: maj 14, 2012, 15:46:26:26  »
Jag har en thp120 till min pool på ca 45m3 och nu när tempen inte är under 10 grader på nätterna orkar den inte med mer än till ca 24-25 grader. Har inget tak bara ett vanligt överdrag. Jag skulle nog satsat på en THP100 i ditt fall, den skall väll egentligen klara en pool i min storlek men min leverantör tyckte att en THP120 passade bättre i mitt fall.

/Mikael

3
Vatten och kemi / SV: När chockklorera inför uppstart?
« skrivet: maj 14, 2012, 15:35:20:20  »
Jag startade upp min pool för några veckor sedan då vattentemperaturen började krypa upp mot 8-9 grader. Chockklorerade då eftersom det började bli grönt. Annars sägs det att det inte växer något förrän temperaturen kommer upp över 10 grader, i mitt fall var det i trappen det började växa och mest troligt på grund av att solljuset kom åt där då jag inte fått tummen ur och beställa nån trappflik ännu.

/Mikael

4
Byggtrådar / SV: 8x4 Thermopool
« skrivet: maj 14, 2012, 11:25:56:56  »
Är nog skyldig en uppdatering här tror jag.
Har haft en hektiskt vår och allt har tagit lång tid, kanske för mycket projekt igång samtidigt kombinerat med mycket jobb.
Har iallafall hunnit få upp lite mer staket och nu är det så pass att man känner att man kan börja använda nedre altanen så smått.
Bifogar två bilder i västlig och östlig riktning. Har inte börjat klä in "Underdelen" än men det står näst i tur. Har även planer på att få till uteköket medd en bänk i vinkel med gjuten bänkskiva och grillen i anslutning till skivan. Detta är dock fortfarande bara en bild i mitt huvud.


5
Teknik / SV: Otät ventil, hur fixa
« skrivet: april 11, 2012, 08:44:53:53  »
Hade också en ventil liknande din till bottenavloppet som läckte lite konstigt hela förra sommaren, har försökt dra åt den så mycket det gått med handkraft men nu i vår när jag skulle dra igång cirkulationen tänkte jag försöka reda ut vad som var fel. märkte då att trots att det inte gick att dra åt flänsen ens med rörtång så gick det att vrida hela ventilhuset i gängorna. Visade sig att friktionen mellan flänsen och delen som håller o-ringen blev för stor så det inte gick att dra runt utan att vrida hela slangen. Kanske helt enkelt lite sand eller något liknande som kommit mellan och nöp när jag drog åt det. Då jag fortfarande har vatten i poolen så lossade jag bara lite tills det kom vatten från bottenavloppet och antingen räckte det för att spola bort smutsen eller så smorde vattnet tillräckligt för att kunna dra åt kopplingarna så det blev tätt. Tror inte det är fel att ha lite vaselin både på o-ringen och på gängorna mm.

/Mikael

6
Byggtrådar / SV: Johansens prosjekter: Thermopool + litt til
« skrivet: april 05, 2012, 08:56:41:41  »
Jag har en THP120 och där trär man bara på packningen på i mitt fall slangen och sticker in den i hålet på värmepumpen och drar åt. Har inte limmat några kopplingar till värmepumpen.

/Mikael

7
Byggtrådar / SV: Vi skal bygge en Thermopool
« skrivet: mars 26, 2012, 07:57:11:11  »
Grattis Turbo!
Nu är det inte långt kvar till bad. Ser fantastisk fint ut.

/Mikael

8
Markpooler. / SV: Thermopool - vattenfylla närdå efter gjutning?
« skrivet: mars 12, 2012, 09:01:15:15  »
Samma här, tog nog 5veckor innan jag började fylla vatten. Min pool står delvis ovan mark så det finns inte mycket motfyllt heller. Det var de rekommendationer jag fick från leverarntören.

/Mikael

9
Markpooler. / SV: Avtäckning
« skrivet: mars 12, 2012, 08:59:06:06  »
Tycker isen ser alldeles för tjock ut här med. Kanske hjälper att dra av överdraget så solen kommer åt lite bättre. Isen på havet försvann betydligt snabbare.

10
Håller med Karl, verkar inte helt orimligt. min schaktning var något billigare men då ingick inte brunn och dräneringsslang. Behövde inte heller gräva jättemycket eftersom poolen står till hälften ovan mark. Visserligen ingick lite mer planeringsjobb eftersom jag planterade om lite buskar och  lade på matjord på hela baksidan samt att vi fick göra en väg vid sidan av huset för att kunna komma fram med betong mm. Men jag tycker det låter som ett rimligt pris.

/Mikael

Sidor: [1] 2 ... 6
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Bästa pris på poolsvampen.
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd