VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - zeta

Sidor: [1] 2 3
1
Övriga frågor! / SV: Svenska poolfabriken
« skrivet: september 11, 2012, 21:27:40:40  »
Det verkar som att upplysa sina kunder om vad som hänt eller om garantier gäller inte är något som de vill göra. All information är som inget hänt. Verkligheten är en annan, stora delar av sortimenten är utbytt och frågan är om de kommer kunna få fram reservdelar till många av produkterna som gamla SPF sålde.
Tittar man även på vilka som står bakom det nya bolaget Svenska Poolfabriken i Luleå AB så klarnar bilden och syftet ytterligare. Kolla t.ex på Allabolag.se.

Zeta

2
Markpooler. / SV: Rimlig offert på montering och markarbeten?
« skrivet: februari 07, 2012, 19:39:35:35  »
Man skall nog kolla upp vad som händer om beräkningarna som ligger till grund för offerten ändras. T.ex vad händer om det blir mer massor än vad som är offererat och de skall fraktas bort. Jag tycker företag 2 har räknat mycket optimistiskt.

Skall man bygga en pool som är 6m i diameter och 1,5 djup antar jag att man bör gräva minst 7m samt 1,65 djupt för att få plats mer dränering och makadam. Räknar man på det blir det ca 63m3, när man grävt upp massor så "sväller" de och när vi byggde pool fick med ca 7m3 per lass. I ditt fall skulle det bli ca 9 lass istället för 4, eller skall massorna användas som återfyllning på tomten? Om det blir 9 lass får du det till samma pris som beräknade 4?

Sedan har de räknat på 3m3 singel/stenmjöl det blir ett ca 5cm tunt lager det betyder att ni inte kommer att få plats med någon dränering.

Kan hålla med om att det är billigt men jag tycket priset är orimligt.

 

3
Byggtrådar / SV: Mathias Pool... 8x4, pooltak, G&J VP......
« skrivet: december 30, 2011, 21:33:48:48  »
Jag tycker att jämförelsen haltar lite, borde inte det vara samma armering i dessa konstruktioner för att få en liknande produkt. Du behöver väl också putsa lecastommen för att få en jämn insida? Men även om kostnaden skulle skilja 14000 kr är det en ganska liten skillnad om du tittar på hela bygget med grävning alla pooldetaljer, trä eller stensättning m.m m.m.

Jag har inget emot lecastommen, det är också en stomme som har en mycket lång livslängd och bra isolering men det är helt klart mer jobb att bygga.

Hur som helt lycka till i ditt poolbygge.

4
Byggtrådar / SV: Mathias Pool... 8x4, pooltak, G&J VP......
« skrivet: december 29, 2011, 10:47:26:26  »
Hej,
Jag tittade också på att bygga en leca pool innan jag bestämde mig för en thermopool (jag tror också att du behöver bredare lecablock för att få en hållbar konstruktion). Om du ändå funderar på att gjuta platta så är prisskillnaden ganska liten mellan leca och thermo, armeringsjärnen borde vara det samma, frigolitblock, pvc-skivor(ca 19 tkr) och betong(till väggar 13tkr). Att bygga med frigolitblocken är mycket enkelt och det är lätt att få stommen rak. Har murat en torpargrund tidigare och det var ganska svårt att få det bra och att puts ytan är mycket svårt. Jag är nöjd med mitt val och reultat.
Här kan du se mer om mitt bygge:
http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=6455.0;all

Zeta

5
Byggtrådar / SV: Bygga upp thermopool från poolstore
« skrivet: juli 03, 2011, 14:37:02:02  »
Hej,

Jag byggde en Thermopool i våras och allt är klart nu. Det viktiga med armeringsjärnen är att de inte får direkt kontakt med marken därför skall du borra hålen ca 80mm om plattan är 100 mm, på så vis är det 20mm med betong runt järnen. Jag bankade bara ner järnen och använde ingen extra lim. 

Jag började med att märka ut var poolväggarna skulle stå, därefter stälde vi upp alla blocken och vi fick också problem med att det inte stämde på längden men då får man "jämka" till detta i ett hörn. Om du alltid utgår från ett hörn så att du alltid får hela celler ( sett uppifrån) så långt som möjligt då vaje vägg så får man göra cellerna större eller mindre i det avslutande hörnet. Det viktiga är att du har så mycket hela celler som möjligt så att de stående järnen får minst 20mm betong runt sig när du gjuter. Se också till att du inte får några generalskarvar du skall alltså förskuta skarvarna på blocken.



6
PE och PEM slang tål kylan rätt bra de behåller flexibiliteten Ok även när det är kallt. Den limmbara armerade PVC slangen och PVC kopplingar blir mycket hårda vid kallare temperatur och står det då vatten i dessa slangar/rör är risken stor att de kommer att spricka.

Välj därför polyetenslang (PE eller PEM) där de skall gräva ner eller om man inte enkelt kan dränera dem.

7
Byggtrådar / SV: Thermopool från Poolstore
« skrivet: juni 02, 2011, 22:29:05:05  »
Jag har en vattenkyld pump så den ger inte så mycket värme men det blir lite varmt i pumprummet. Nu ligger bara locket till pumprummet på så det är lite ventilation där och regnvatten kommer att komma in i pumprummet. Troligen kommer jag att dra en ventilation med en fläkt genom väggen och ut i rabatten bakom.

8
Byggtrådar / SV: Thermopool från Poolstore
« skrivet: juni 02, 2011, 19:14:29:29  »
Klar blir man väl aldrig men det känns bra nu, det mesta är på plats kopplade in lamporna idag har valt vita LED lampor samt ett transparent poolskydd så att man kan ha belysningen på med skyddet stängt så att man inte tappar så mycket värme.

27 grader i poolen och solen skiner poolroboten städar poolen vad mer kan man önska?


9
Byggtrådar / SV: Thermopool från Poolstore
« skrivet: maj 22, 2011, 22:14:01:01  »
Senaste veckan var det mycket slit, fick tag på gräs som var tvunget att rullas omgående så då fick man kämpa med det. Därför valde vi att ta hjälp med stenläggningen, gräset var tillräkligt tungt, 10 ton sten hade blivit droppen.

Så nu börjar det se ut som en villatomt igen. :)

10
Byggtrådar / SV: Thermopool från Poolstore
« skrivet: maj 10, 2011, 21:54:18:18  »
Orkar inte vänta på poolskyddet så jag startade med monteringen av linern. Har bara fyllt 5cm i väntan på skyddet.

Sidor: [1] 2 3
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag