Temperaturen sjunker inte så fort i ett välisolerat spabad, att sänka tempen är mer eller mindre bortkastat om man badar mer än en gång/vecka.
Men som med allt annat så är det en avvägning mellan besparing/arbetsinsats och ekonomisk förmåga att betala för uppvärmningen.
Historiskt har SPA-baden varit så dyra att det mest varit de som haft gott om pengar som köpt dem, men på senare år har SPA-baden blivit så pass billiga att mer eller mindre de flesta som vill har råd att köpa ett bad, även om det kanske blir en rätt betungande post att månad efter månad betala för uppvärmningen, så jag förstår helt och fullt varför det finns ett intresse för att spara på energi i dessa fall, ovanstående historiska resonemang förklarar mer varför baden inte alltid är så välisolerade.
Det har helt enkelt inte varit en stor fråga, viktigare har nog varit att de inte skall kunna frysa sönder, och då finns det nog rätt många tillverkare som gärna har lite värmeläckage från rör, som i sin tur säkerställer att det inte fryser på något ställe i badet där cirkulationen kan bli stillastående en längre tid beroende på hur flödesmunstyckena ställs efter bad.