Magnus Målarn Pool Spa billigt Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Gullberg Jansson Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd
 

Författare Ämne: Ansluta trall mot roman end trappa  (läst 1435 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad FlyHigh

Ansluta trall mot roman end trappa
« skrivet: maj 31, 2013, 10:12:32:32 »
Hej

I helgen skall vi montera poolen och då behöver vi bestäma hur trappan (Roman End 2.5m, tror  det är Astral som tillverkat den) och tralldäcket skall flyta ihop.

Jag pratade med poolleverentören och han tipsade om att låta tralldäcket gå ut över trappen men påpekade också att det handlade mycket om tycke och smak.

De alternativ jag har är (elelr finns det fler?):

1. Låta trallen ligga ovanför trappen och på något sätt fräsa/såga till en fin rundning
Nackdelen är att det blir snyggt att få en bra rundning men med en halvkomplicerad jigg/mall och överhandsfräsen borde det gå hyffsat. Då kan man även runda ovankanten så det inte blir så skarp kant.
Fördel: blir snyggt inne i och runt poolen, i princip samma lösning runt om, inga höjdskillnader osv.

2. Låta trallen ligga ovanför trappan och bygga en "ram" av små korta bitar.
Nackdel: blir kanting och många vinklar som måste bli perfekta
Fördel: blir snyggt inne i och runt poolen, samma lösning runt om


3. Lägga trappen och trallen i samma nivå
Nackdel: Mycket sågande och trixande för att få det snyggt, speciellt eftersom trappan har en fas.

4. Lägga trallen under trappans ovankant.
Fördel: Enkelt bygge, snygg avslutning,
Nackdel: inte så snyggt innefrån poolen då det ser ut som linern är tänkt att gå hela vägen upp. Man får en kant som man säkert kommer sparka tånaglarna i.

Jag kanske skall tillägga att jag kommer ha en ram av trall runt hela poolen men och inte ha någon högre bräda närmast poolen då vi inte vill ha någon "snubbel"kant (barnen skall kunna springa och hoppa utan att behöva kunna hoppa långt)

Vad säger ni (bättre med flera personers åsikt en säljare även om han sett "oändligt antal lösningar"). Har ni bilder på hur ni gjort?

Sökte på forumet och hittade en som gjort alternativ 4 (http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=2057.msg15990#msg15990) men jag skulle helst vilja undvika kanten runt trappan.

Mallen för att fräsa tänkte jag bygga av en byggskiva där jag märker ut trappans form och sågar ut formen(+avståndet som krävs för att fräsen skall hamna rätt). Sedan lägger jag formen på tralldäcket och har som anslag för överhandsfräsen.

/Erik S
Byter ut rund 3m ovanmarkspool mot nedgrävd 6*3 plåtpool med romansk trappa våren/sommaren 2013. Länk till vår byggblog finns i min profil.

Marknadsledande inom Pooler.

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Energisparprodukter
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!

Notice: Undefined variable: indexbanners4 in /home/varmepumpsforum/public_html/poolforum.se/forum/Sources/PortalBlocks.php(3593) : eval()'d code on line 19

Notice: Undefined variable: indexbanners5 in /home/varmepumpsforum/public_html/poolforum.se/forum/Sources/PortalBlocks.php(3593) : eval()'d code on line 30

Notice: Undefined variable: indexbanners5 in /home/varmepumpsforum/public_html/poolforum.se/forum/Sources/PortalBlocks.php(3593) : eval()'d code on line 42
Pool Spa billigt Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd