Polarpumpen Pool Spa billigt Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Gullberg Jansson Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd
 

Författare Ämne: lägga liner i betongpool?  (läst 4228 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad anja17

lägga liner i betongpool?
« skrivet: maj 15, 2010, 10:38:00:00 »
Vi har en betongpool som anlades på 60-talet. Den har två olika djup och är ca 5 x 8 m. När vi köpte huset var färgen illa åtgången och poolen hade inte varit öppnad på flera år. För tre somrar sedan målade vi om poolen med den speciella poolfärg (tvåkomponent) som rekommenderades av färgbutiken. Vi rengjorde ordentligt innan och satte igen de sprickor som fanns på väggarna. Redan förra året noterade vi massor av vattenfyllda blåsor och det har kommit nya sprickor. Frågan är vad vi gjorde för fel och om vi ska måla om igen (med risk för att det blir likadant) eller om man kan lägga liner istället. Är det någon som kan råda oss ovana poolinnehavare?

Marknadsledande inom Pooler.

Utloggad Linkan222

SV: lägga liner i betongpool?
« Svar #1 skrivet: maj 15, 2010, 22:10:33:33 »
Min mamma har ett liknande problem. Deras pool slipade vi med rund stålborste på vinkelslipen. Men dom har också problem med att efter några år blåsar sig färgen. Problemet verkar vara ovanför och strax under vattenlinjen.

Problemet med att lägga i liner hos dom är att då måste skimmer och inlopp bytas. Vilket innebär bortmontering av trall, gräva fram anslutningar utanför poolen, bila ur skimmer och inlopp, forma och återgjuta.
Det roliga är att vi diskuterade problemet för ca 1 timme sen och kom fram till att det skulle bli mycket jobb och pengar för att få i en liner. Troligen åker du på samma jobb.

Vi har tänkt att tömma poolen nästa vår och sätta mosaik från överkant och ca 60 cm ner. Då slipper man blåsorna och att färgen blir blekt ovanför vattenlinjen. Visst finns det nån blåsa här och var i övriga poolen men de är få och syns inte om man inte dyker med cyklop.


Ska man måla ska man troligen slipa betongrent så inget under kan sitta löst.

Utloggad anja1717

SV: lägga liner i betongpool?
« Svar #2 skrivet: maj 19, 2010, 13:38:46:46 »
Tack Linkan222 för svar! Vi går vidare med färg, för plånboken klarar nog inte linern. Gruvar mig för allt jobb med underarbete och målningen!

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Energisparprodukter
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!

Notice: Undefined variable: indexbanners4 in /home/varmepumpsforum/public_html/poolforum.se/forum/Sources/PortalBlocks.php(3593) : eval()'d code on line 19

Notice: Undefined variable: indexbanners5 in /home/varmepumpsforum/public_html/poolforum.se/forum/Sources/PortalBlocks.php(3593) : eval()'d code on line 30

Notice: Undefined variable: indexbanners5 in /home/varmepumpsforum/public_html/poolforum.se/forum/Sources/PortalBlocks.php(3593) : eval()'d code on line 42
Pool Spa billigt Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd