Rubinpool Pool Spa billigt Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Gullberg Jansson Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd
 

Författare Ämne: Budgetbygge med framtidsdrömmar  (läst 1720 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Södergren

Budgetbygge med framtidsdrömmar
« skrivet: april 22, 2010, 09:20:27:27 »
Hej på er.

Efter mycket velande ska det äntligen ske...

Har beställt familjens första pool (storpool 7,6x4,5). Hade egentligen planerat gjuta och greja, men nu får det bli så här så vi kommer igång någon gång. Tankarna börjar vid ett kärt ämne, dvs grundarbetet.

Jag kommer dränera med rör från byggmax, och om fallet inte räcker till för avrinning i närmsta dike, får det bli dräneringspump i någon form av kista.

Ska bottna med fiberduk, men sen...en del skriver makadam...en del singel....jag trodde bärlager...
Jag kan inte de korrekta termerna, men visst borde det vara typ stenkross innehållande allt i från stenmjöl upp till småsten 8/12mm ? Makadam trodde jag var sånt som ligger på banvallen(typ 1dm stenar), och singel har jag ju på uppfarten.

Om man lägger 2dm singel borde det bli rätt "svampigt" eller?

Tacksam för all hjälp!  :)

Marknadsledande inom Pooler.

Utloggad utopiazz

SV: Budgetbygge med framtidsdrömmar
« Svar #1 skrivet: april 22, 2010, 11:25:02:02 »
Först så reder vi ut begreppen
Makadam är krossat och sorterat material, när även det fina materialet finns med så kallas det för samkross. Singel är ett naturmaterial och kommer från grustagen.
http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=4315.msg32486#msg32486

Du kan mycket väl använda 16-32 i botten och sedan lägga isolering direkt på den ytan. Nackdelen med 16-32 är att den är lite svår att få helt plan och då kan man toppa med 8-16 innan isoleringen läggs på.

På isoleringen lägger du sedan ett lager med stenmjöl innan du avslutar med bottenmatta innan linern läggs i poolen.

Utloggad Olof

SV: Budgetbygge med framtidsdrömmar
« Svar #2 skrivet: april 22, 2010, 12:41:58:58 »
Det finns ingen anledning att lägga bärlager om befintlig mark bär. Är den däremot lerig eller organisk så gräver man ut för att byta ut detta materialet mot bärlager (ca. 200mm). Bärlager är inte heller dränerande som makadam. Vattnet ska ju kunna leta sig ut under poolen till rören. Tycker du kan minska tjockleken på makadamen till 100mm. Finns ingen anledning att lägga 200mm. Blir bara onödigt dyrt och mer svårarbetat (levande).

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Energisparprodukter
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!

Notice: Undefined variable: indexbanners4 in /home/varmepumpsforum/public_html/poolforum.se/forum/Sources/PortalBlocks.php(3593) : eval()'d code on line 19

Notice: Undefined variable: indexbanners5 in /home/varmepumpsforum/public_html/poolforum.se/forum/Sources/PortalBlocks.php(3593) : eval()'d code on line 30

Notice: Undefined variable: indexbanners5 in /home/varmepumpsforum/public_html/poolforum.se/forum/Sources/PortalBlocks.php(3593) : eval()'d code on line 42
Pool Spa billigt Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd