Click Here! Pool Spa billigt Mer info! Platssvetsad Liner Kvalitet! Prisvärda pooler!
Poolsidan Hässleholm

Omröstning

Om ni har fest vid poolen - hur gör ni ?

Alla tar med badkläder, byter om och badar
25 (46.3%)
Folk brukar hamna i vattnet med kläderna på..
3 (5.6%)
Blandat , en del byter om, en del badar med kläder
13 (24.1%)
Brukar bli nakenbad...
8 (14.8%)
Använder aldrig poolen vid fester
5 (9.3%)

Antal personer som röstat: 54

 

Författare Ämne: Poolen vid fester ?  (läst 26262 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Erica

Poolen vid fester ?
« skrivet: oktober 16, 2009, 22:22:04:04 »
I en annan tråd här nämnde jag att när vi har fester så brukar ibland en del hoppa i med kläder och allt, eller bli iknuffade...medans några goda vänner till oss alltid är strikta med att kräva duschning och ombyte... Hur har de flesta av er det ?

Hos oss så brukar ju barnen ofta vilja bada direkt och de klär ju om. Övriga som efter en stund känner för att hoppa i de också klär ibland om, hoppar ibland i påklädda eller knuffar i varandra...det händer båda delarna. Det finns ju gott om hjälpsamma personer som gärna ger en en liten knuff om man går i närheten av poolen  :)

Oberoende av hur man använder poolen tycker jag att den är en atmosfärshöjare av mått vid fester. Det gäller även om man bara håller sig på det torra !

Marknadsledande inom Pooler.

Utloggad Nora

SV: Poolen vid fester ?
« Svar #1 skrivet: oktober 19, 2009, 20:17:03:03 »
Jag tror det blir lite skillnad om man har poolen inom- eller utomhus. Är det ute vill man inte gå blöt för länge, om det inte är super-sommar-väder förstås. Inne så spelar det inte så stor roll. Vi har poolen inne numera (hade först en rund sådan där uppblåsbar trädgårdspool ute ett par år) och har vi fest så blir det lite blandat - ibland byter alla om, ibland åker en del i med kläderna på, ibland bara någon enstaka, ibland de flesta. Själv har jag provat på att simma i allt från bikini till balklänning och högklackat och det funkar vilket som om det bara är varmt både i och runt poolen. Är det ett så där riktigt inplanerat bad brukar ju förstås man byta om innan. Ibland sover en del av gästerna över och sedan badar vi i poolen till frukosten, men då är det ju alltid i badkläder. Det kan vara en skön uppfriskande start om det blivit sent på natten.

Poolen har aldrig tagit någon skada av våra fester och även festkläderna brukar tåla det om det skulle bli så. På alla år har jag bara råkat ut för en enda klänning som inte tålde det så bra.

Vid våra fester dricks det mycket måttligt, men de som har fester som är rejält "invändigt blöta" bör nog avstå från att använda poolen. Det kan nog vara rätt farligt annars.

Utloggad Erica

SV: Poolen vid fester ?
« Svar #2 skrivet: oktober 20, 2009, 17:55:24:24 »
Hej Nora! Det låter som om ni har det ungefär som oss vad det gäller poolen och fester :) Det brukar vara populärt med poolbad bland våra vänner. Det finns några till i bekanskapskretsen som har pooler, men de andra är utomhus så säsongen där blir ju begränsad. Har vi fest brukar vi värma poolen lite extra så blir den extra attraktiv - de flesta kan inte motstå en pool som är 31-32 grader varm :)

Är man värdinna så får man ju följa gästernas exempel. Går de alla och byter om så gör jag det också. Har de flesta hamnat i vattnet med kläderna på så hoppar jag i så också. Är man hemma så är det ju heller aldrig något problem med byteskläder efteråt.


Utloggad Erica

SV: Poolen vid fester ?
« Svar #3 skrivet: oktober 20, 2009, 21:41:30:30 »
Nora, jag såg du skrev att du badat i allt... även med högklackat. Men jag såg i en annan tråd att ni har en pool med liner i - går det inte hål då ? Jag trodde liner-pooler var jättekänsliga för allting - det var därför jag bad min man att undvika liner när vi skaffade pool ! Men jag kanske överdriver problemen med sådana pooler ?

Utloggad Nora

SV: Poolen vid fester ?
« Svar #4 skrivet: oktober 22, 2009, 02:31:20:20 »
Hej Erica ! Jovisst är det urskönt när poolen är riktigt varm! Jag har lite svårt att bada i en del pooler där man håller rätt låg temperatur, men är det utomhus måste man väl hålla nere tempen för att det inte skall bli superdyrt i drift. Fast ett par vi känner vill ha poolen "uppfriskande", typ 15 grader eller så :(

Hål i linern för att man råkar bada med höga klackar ? Nej det har i vart fall aldrig vi råkat ut för, trots att både jag och andra haft sådana ibland. Om man skulle ha gjort det på vår förra pool (rund, uppblåsbar modell på gräsmattan) så hade man nog trampat rakt igenom (fast man blir knappast iknuffad i en pool som ligger över marknivå !), men i denna poolen har vi en betongplatta under och sedan en slags skyddsplast, ungefär som tunn skumplast, och det verkar tåla det mesta. Vi har i och för sig haft massor av linerproblem, men aldrig några hål i botten. Det har i stället varit framför allt vid lampan och även vid skimmern som det gått sönder. På senare tid har det även spruckit uppe vid sargen. Jag tror att inpassningen av linern blev lite dålig från början och kanske var den inte så bra kvalitet heller. Nu måste vi byta den, efter ca 8 år men det är kanske normalt. Visst vore en pool utan liner trevligt, men sådana med betong och kakel blir ju superdyra.

Jo som värdinna för en fest så följer man ju gästerna, om man inte blir iknuffad förstås. Om alla har baddräkt så hoppar ju inte jag i med kläderna på. Skulle de flesta andra hamnat i poolen på det viset så hoppar jag ju i också - fast oftast blir man väl i så fall iknuffad om man bara går i närheten av poolen :)


Utloggad Erica

SV: Poolen vid fester ?
« Svar #5 skrivet: oktober 27, 2009, 00:15:32:32 »
Hej Nora, 

Tråkigt att höra att ni haft så mycket linerproblem. Jag är glad att vi valde bort linervarianten, men de flesta har ju liner och oftast fungerar det väl bra. Kan det ha blivit dragkrafter i linern när ni la dit den kanske, om du säger att passningen blev dålig ?

Hu, 15 grader i poolen, nej då skulle jag inte hoppa i ! Och skulle jag bli iknuffad blev det snabbt upp igen. Men de som har det så kallt kanske badar bastu innan poolbadet och då blir det ju något annat.

Nej vi har aldrig haft några problem med "festanvändning" av poolen. Det enda vi är hårda med är att ingen tar med sig glas i poolen. Glaskross kan bli ett elände, det är nästan hopplöst att få upp de minsta bitarna och man är alltid osäker om man lyckats helt eller inte. Plastglas går bra, om de går sönder kan man bara sopa upp dem med håven och det blir aldrig några sådana vassa bitar.

Sedan bör man ju om det är fest vid en pool se till att inte ha med sig mobilen, vare sig i någon ficka eller i handväskan. Skulle man bli iknuffad kan det bli problem. De flesta mobiler tål ju inte bad, även om jag faktiskt läste för en tid sedan att någon börjat sälja modeller som i vart fall påstås vara vattentäta. Om olyckan är framme är det visst annars viktigast att snabbt plocka ur batteriet och sedan torka den jätteväl.

Utloggad Hannaka

SV: Poolen vid fester ?
« Svar #6 skrivet: oktober 30, 2009, 10:47:11:11 »
Hej ! Jag röstade för alternativet att man badar med kläderna på men det var kanske lite förhastat eftersom det är baserat på en enda fest. Vi är nämligne nyblivna poolägare (äntligen , har alltid önskat en pool !) eftersom vi köpte huset med i somras och där fanns en pool. Den hade visserligen inte använts på ett slag men vi fick rätt lätt igång den. Sedan hade vi invigningsfest och den gången blev det bad med kläderna på eftersom vi gjort det som en överaskning för alla våra vänner som inte visste om att vi hade pool. Vi hade ordnat kräftskiva så folk var uppklädda som vid förra årets kräftskiva och blev helt paffa när de såg att vi hade pool och fest poolside ! Men alla tyckte det var jättetjusigt och folk vågade faktiskt hoppa i så småningom och efteratt vi fungerat som bra exempel. Vi hoppade nämligen i först för att inviga poolen. Det var helfestligt ! Lite svårare att simma i långklänning och högklackat (såg här på tråden att jag inte är den enda som testat detta.. :) ) men det gick det också... Festen höll på hela natten och alla våra vänner tyckte det var hellyckat. Men som sagt det var en enda fest - vi får se hur det blir framöver. Kanske alla kommer med badkläder nästa gång !

Vi hade sagt till våra vänner att de kunde komma med sina barn dagen efter festen och på eftermiddagen kom en mindre arme på besök - väl utrustade med inte bara badkläder utan även alla slags andra badgrejor - badbollar, badringar, uppblåsbara baddjur m.m. Poolen blev helt full och barnen badade superlänge och hade hur kul som helst. Men som sagt, hur det blir vid framtida fester får vi väl se.

Utloggad Erica

SV: Poolen vid fester ?
« Svar #7 skrivet: oktober 30, 2009, 16:53:08:08 »
Hej Hannaka, och välkommen till klubben höll jag på att säga - alla vi tre i denna tråden tycks ha fått pröva på klädsim i långklänning och höga klackar LOL ! Kanske hör till om man är poolägare....  Er invigningsfest låter så lik hur det var när vi invigde våran. Vi valde också att överaska våra vänner, som i och för sig visste att vi byggde en pool men det hade vi gjort ett bra slag utan att den blivit klar (det var typ 10 gånger mer jobb än vi först trodde innan allt blev klart). Vi hade inte en särskild invigningsfest men hade bjudit in en grupp vänner till efterparty efter en vårbal i en förening som vi är aktiva i. Döm om deras förvåning när vi tog dem till poolrummet och den färdiga poolen :) "Va, ska vi bada ??" undrade ett par. Ja varför inte tyckte jag, men då blev svaret snabbt: i så fall ska du i först, varpå två rätt stora och starka killar knuffade i mig direkt. Ja knuffade är inte rätt ord, jag flög som en kastad boll och landade mitt i poolen, hann inte ens lägga ifrån mig handväskan. Men vi hade värmt poolen extra för detta och det var urskönt med att äntligen få använda den. Alla vågade inte hoppa i men vi blev några stycken som badade och kul var det verkligen.

Jag känner igen det där med barnen också - poolen funkar som en magnet om det kommer barn. Men man måste ju ha superkoll på om någon har med små barn som inte kan simma. Badar de större barnen är det lätt att småttingarna vill hänga på och göra likadant. Ett tips: köp ett antal sådana där armpuffar att låna ut till de som inte kan simma så bra, kanske lite simbälten eller badringar också.

Utloggad Hannaka

SV: Poolen vid fester ?
« Svar #8 skrivet: november 01, 2009, 14:51:43:43 »
Hej Erica och tack för väölkomnandet till "klubben" ! :)  Jo det kanske hör till att få testa sådant om man har en pool. Du fick tydligen maximal hjälp för att bada också. ;D Fast handväskan hade jag ju inte velat ha med i vattnet, det blev väl vissa problem kan jag tänka mig, i varje fall om du är som jag som alltid släpar med mig alldeles för mycket i väskan. <hmm>

Nu är ju våran pool utomhus så vi kan väl inte använda den nästa gång som vi har fest (framåt jul). Vi hoppas kunna bygga om den till en inomhuspool senare men det lär inte bli gjort i år. Men att bara ha fått en pool är ett stort steg och nu skulle jag inte vilja vara utan den. Än så länge har vi den igång men det närmar väl sig slutet på säsongen nu, om vi inte skall få jättehöga elräkningar.

Utloggad Erica

SV: Poolen vid fester ?
« Svar #9 skrivet: november 07, 2009, 00:59:56:56 »
Hannaka, ja om det hör till att man hamnar i poolen fullt uppklädd någon gång om man hör pool vet jag inte, men särskilt ovanligt är det säkert inte. Använder man poolen vid fester så ligger det ju nära till hands och de flesta som skaffar pool gör väl det just för att de gillar att bada.

Nej jag hör inte till de som har halva huset i handväskan när jag går bort på fest  ;D  Dessutom kom vi ju från en bal så jag hade bara en mindre aftonväska och det var väl mest smink och liknande i den. Sminket löstes ju till stor del upp i vattnet så lite söligt blev det ju. Men jag brydde mig inte, det var SÅ skönt att vi ÄNTLIGEN fått färdigt poolen så lite praktiska småtrassel fick man helt överse med. Sådana tillfällen är inte rätt tid att vara så där jättepraktisk av sig. Och det är ju inte särskilt ofta som man badar med handväskan precis :) De som slängde i mig gav mig ju inte precis någon betänketid heller!

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Energisparprodukter
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Click Here! Pool Spa billigt Mer info! Platssvetsad Liner Kvalitet! Prisvärda pooler!
Poolsidan Hässleholm

Use CS Theme