Polarpumpen Pool Spa billigt Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd
 

Författare Ämne: Vad har jag för bräddavlopp?  (läst 287 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Calm

Vad har jag för bräddavlopp?
« skrivet: maj 13, 2020, 21:05:07:07 »
Hej,
Jag håller på att renovera en gammal 70-talspool och funderar på vad det är för breddavlopp jag har.

Det står ingen märkning på bräddavloppet men på en del ställen vid ex värmeväxlare och på lamporna står det Aqua-pool AB. Någon som har en idé om vad jag har för grejer?

Jag kommer att sätta liner i poolen och tänker helt sonika tillverka två ramar i aluminium som jag fäster i det gamla bräddavloppets flänsar. Är det att rekommendera eller säger ni som de jag har talat med att jag borde bila bort och sätta nytt bräddavlopp?

Marknadsledande inom Pooler.

Utloggad TommyC

SV: Vad har jag för bräddavlopp?
« Svar #1 skrivet: maj 14, 2020, 17:50:47:47 »
Ditt breddavlopp ser ju ut att vara i bra skick så det vore nog ett misstag att skrota det och ersätta med något nytillverkat som förmodligen håller lägre kvalité. Någon skrev här att tillverkarna av stål har blivit bra på att optimera materialåtgång för att spara pengar. Vissa tillsatser till ”rostfritt” är ganska dyra och där finns pengar att spara på att använda minsta möjliga mängd material för att uppfylla den specifikation som man ska uppfylla. ”Rostfritt” är egentligen fel benämning. Det finns massor av olika nivåer som är mer eller mindre motståndskraftiga mot korrosion. Klorhaltigt vatten är väldigt korrosivt och problemen ökar med ökande temperatur på vattnet.

Aluminiums eventuella påverkan av klor har jag ingen kunskap om. Rälsen till pooltak brukar vara tillverkad av eloxerad aluminium och där är det inget problem med korrosion. Sök bättre information! Lyssna inte på försäljare som påstår att allt gammalt måste skrotas och ersättas med nytt. Inte så sällan så är det omvända bäst.
Platsbyggd plastpool 31 kubikmeter med inbyggd trappa och botten i tre olika nivåer. 720 W cirkulationspump. G&J 9,2 kW värmepump ställd på 31 grader. Lågt pooltak Atlanta med skjutlucka och uppfällbar gavel. Klorerar med veckoklorpuckar.

Utloggad Roger.

SV: Vad har jag för bräddavlopp?
« Svar #2 skrivet: maj 14, 2020, 19:09:53:53 »
Kan bara hålla med Tommy. Ett rostfritt breddavlopp som är i mycket fint skick.
Hade själv velat ha ett sådant. Bakterier och alger gillar inte rostfritt stål. Detta är en plats där de kan trivas. Dock inte om materialet är rostfritt stål.

I mitt fall som körde veckopuckar för ett antal år sedans och fick för hög CYA. Bakterier i poolen blev ett faktum. Var mycket svår att få bort. Var tvungen att demontera skimmern av plast och frigolit för att bli av med dessa. Hade jag haft ett breddavlopp av rostfritt stål hade detta gått mycket lättare.

Så byt inte ut denna del.

Roger
« Senast ändrad: maj 14, 2020, 20:35:44:44 av Roger. »

Utloggad Calm

SV: Vad har jag för bräddavlopp?
« Svar #3 skrivet: maj 14, 2020, 22:15:14:14 »
Tack för svar!
Hur skulle ni lösa linerfrågan?
Låter det vettigt att fixa någon typ av ram som jag fäster i betongen eller i flänsarna?

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Energisparprodukter
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Pool Spa billigt Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd