Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan
 

Författare Ämne: Filter till egen brunn?  (läst 862 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Nicke_k

Filter till egen brunn?
« skrivet: oktober 08, 2018, 20:51:26:26 »
Hej

Jag har precis köpt ett Viskan Sandö. Är helt ny på detta med spabad. En fråga är då vi har egen brunn, ska man ha något speciellt filter när man fyller badet?
Tack på förhand

Poolgiganten

Utloggad Erica

SV: Filter till egen brunn?
« Svar #1 skrivet: oktober 09, 2018, 08:41:15:15 »
Det är helt omöjligt att svara på detta om man inte vet vad ditt brunnsvatten innehåller. I en del fall vet man sedan tidigare att vattnet t.ex. har hög järn- eller manganhalt eller att vattnet är mycket hårt (=högt kalkinnehåll). Man har kanske sett utfällningar i badkar och toaletter eller märkt att det går åt större mängder tvättmedel än normalt. Annars kan man ju låta göra en vattenanalys och se vad som finns i vattnet och sedan bedöma om man behöver något filter eller inte. En annan väg är att vänta och se - köra igång utan något filter och sedan om man t.ex. får problem med utfällningar i vattnet skaffa ett lämpligt filter då. Men filter är olika, man måste veta vad det är som skall filtreras bort, allt beroende på vattnets kvalitet.

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan